Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Poškrábaný lak

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Re: Poškrábaný lak

Příspěvekod Gobak » 29.03.2010 22:15

To by mě zajímalo, jakej přiběh má za sebou SG, co mám od xmaroxe :P .
Kytara má po celý hraně a ploše, kde běhá ruka, v sobě díry jako od důlčíku o průměru 5 mm. Podezírám někoho z bývalých majitelů, že na ni hrál s potítkem okovaným pyramidami.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Gobak

Příspěvekod Buldokill » 30.03.2010 15:54

Gobak píše:To by mě zajímalo, jakej přiběh má za sebou SG, co mám od xmaroxe :P .
Kytara má po celý hraně a ploše, kde běhá ruka, v sobě díry jako od důlčíku o průměru 5 mm.

Třeba na ní někdo hrál tak děsně, že ho ostřelovali z flobertky :lol:
milenka 1: Gibson SG-SFWCH
milenka 2: Ibanez AEL20E
kombo: Roland Cube
krabky:Korg AC 3000,EH-Nano MUFF
Boss OD2 Turbo, Boss LS2, Boss EG7,Boss AC3,Blackstar HT Dual,Digitech Multi Chorus
Buldokill

Věk: 44

Příspěvekod JBaran » 8.12.2010 8:57

Taková trošku jinačí....

Já když dostal mandolínu, vypadalo to, že se ní hodně dlouho nikdo nestaral. Po obavách čím na to sáhnout a jak, jsem zvolil tekutý vosk a povrch vyleštil do krásna. Po očištění hmatníku od sajrajtu a co ho tam bylo, jsem týden nemohl svůj nástroj poznat. ALE! V laku byly malé prasklinky, možná škrábance, a jak ten tekutý vosk zmatněl, tak byl jako dětský pudr na neštovice, pak se to ve správnou chvíli vyleštilo do zrcadla. No a v těch prasklinkách zůstal nerozleštěný vosk. :? Teď to vypadá jako bílé vlásky, nebo spíš chlupy. Má někdo nápad? Mě to zatím nevadí. Ten, ..., PlanetWave, dělá "Restore" a prý to takové škrábance zatáhne... Tak nevím, třeba časem...

Ví někdo?

za
případné chyby v gramatice se omlouvám
-----
JBaran

Příspěvekod kmensik » 8.12.2010 14:56

Nevím přesně, co je tekutý vosk. Ale zkusil bych citlivě fénem nahřát. Další možnost je benzín, což by mohlo stáhnout celou povrchovku.
kmensik

Příspěvekod JBaran » 8.12.2010 15:12

Benzín nee - 8) - neeee. Ale to nahřátí zní zajímavě. Ten tekutý vosk dělá i PlanetWave v různých verzích. Asi rozpuštěný vosk v...

za
-----
JBaran

NAPHTHA

Příspěvekod kmensik » 8.12.2010 15:46

v naftě. V té čisté čiré. Čistit se tím smí i nitrolaky a plastové části.
Ale vosky na podlahy jsou dost často vodní emulze, ty rády zbělají, když je toho tlustší vrstva a voda se odpaří, zůstanou nanobubliny.
kmensik

Příspěvekod JBaran » 9.12.2010 7:06

Já bych to vzal tím "Restore" a uvidí se. Píšou: "Planet Waves' new Restore deep cleaning cream polish is a rich formula designed to cut through the toughest grime. Safe on all common guitar finishes. Restore polishes out swirl marks and even minor scratches, reanimating your finish like never before." tak se uvidí. Zase se mi nechce foukat teplým fénem na můj inštrument. Aby se nějak nepokroutil či co.

za
-----
JBaran

Příspěvekod Nero » 9.12.2010 16:26

Stará fyzikální poučka říká, že třením vzniká teplo. Takže nejšetrnější postup bych viděl asi takto...
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Amid » 9.12.2010 20:41

Kytarar mi doporucil na poskrabany lak brusnou pastu (normalne se to pouziva na laky na auto). Toz ja to prubnul, ale vubec to nepomohlo. Nema nekdo s brusnou pastou taky nejake zkusenosti? Jestli tedy ano tak pomohlo vam to alespon s castecnym odstranenim skrabancu?
Obrázek

Ibanez RG 470, SD SH-4, VHT Special 6 Ultra, Greenback, Razzor Digital Delay
Razzor Hellraider, ProCo You Dirty Rat (půjčený), Smrckaeffects 4x10V Power Supply
Amid

Příspěvekod Buldokill » 9.12.2010 21:09

Amid píše:Kytarar mi doporucil na poskrabany lak brusnou pastu (normalne se to pouziva na laky na auto). Toz ja to prubnul, ale vubec to nepomohlo. Nema nekdo s brusnou pastou taky nejake zkusenosti? Jestli tedy ano tak pomohlo vam to alespon s castecnym odstranenim skrabancu?

Možná jsem to tu už někde psal - já bych na to nedával brusnou pastu, ale leštěnku na auta s jemným brusným prvkem. Kdysi jsem takhle úspěšně cídil poškrábaný nehrající cédéčka.
Velkej korkovej špunt, bobek leštěnky a krouživým pohybem s přiměřeným tlakem cídit a cídit a cídit... Tenkrát jsem měl nějakou švédskou leštěnku Korek, ale určite je v autokosmetice spousta jiných k mání. Chce to trpělivost, ale funguje to.
Boss OD2 Turbo, Boss LS2, Boss EG7,Boss AC3,Blackstar HT Dual,Digitech Multi Chorus
Buldokill

Příspěvekod JBaran » 14.12.2010 11:47

Ještě se zeptám, tu pastu na leštění autolaku... Mám nejdříve sundat ten vosk co tam je, nebo to šmudlat přes to?

za
-----
JBaran

Příspěvekod Buldokill » 14.12.2010 15:09

JBaran píše:Ještě se zeptám, tu pastu na leštění autolaku... Mám nejdříve sundat ten vosk co tam je, nebo to šmudlat přes to?

Tak to s tím voskem nevím. Asi by bylo lepší, kdyby tam nebyl. Ta leštěnka je určená přímo pro lak. I když na auta se taky dává vosk. Asi ti nezbude, než to vyzkoušet.
Buldokill

Předchozí

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba