Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

poškrábaný matný lak

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Re: poškrábaný matný lak

Příspěvekod mirko » 5.01.2011 17:03

Zadnú stranu nie je vidno a pár škrabancov zvuk neovplyvní. Jeden extrém je nestarať sa o gitaru čo sa časom vypomstí a druhý je ju v jednom kuse leštiť ako .... čo je nezmysel. A náhodou relic je sexi :D aspoň je vidieť, že gitara slúži na hranie.

Napadla ma ešte taká šialenosť :D čo takto lesklý lak zmatniť jemným brúsnym papierom?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
VOX AC4 TV Cab | Hand Made Fuzz | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
mirko

Věk: 22

Příspěvekod SynysterGate$ » 5.01.2011 20:17

mirko píše:Zadnú stranu nie je vidno a pár škrabancov zvuk neovplyvní. Jeden extrém je nestarať sa o gitaru čo sa časom vypomstí a druhý je ju v jednom kuse leštiť ako .... čo je nezmysel. A náhodou relic je sexi :D aspoň je vidieť, že gitara slúži na hranie.

Napadla ma ešte taká šialenosť :D čo takto lesklý lak zmatniť jemným brúsnym papierom?

Jestli jsi reagoval na mě, tak já jsem se o zadní straně nezmiňoval. A myslím, že když kytaru max 1x denně naleštím, resp. setřu všechny otisky atd, tak bych neřekl že je to extrém. Mám rád svoji kytaru, stála mě docela dost, tak se taky o ni budu starat :D

Wocass : Dík, ale bojím se že bych to ještě nějak zhoršil. Ty škrábanečky jdou vidět jen při přímém světle tak z 20cm, takže to není nic hrozného, ale jen mě to mrzí.
..:: Guitar : Schecter Synyster Custom / Cort EVL K-6::..
..::ENGL Thunder E325::..
..::Vlasa & Black Metal Man 212::..
..::Guitar Rig 4::..

Hrábnu do strun a to dřevo zařve jak mariňák v bordelu po 3 letech na moři
R.I.P. Jimmy You wont be 4gotten
SynysterGate$

Věk: 21

Příspěvekod Wocass » 5.01.2011 20:18

SynysterGate$ píše:Jestli jsi reagoval na mě, tak já jsem se o zadní straně nezmiňoval. A myslím, že když kytaru max 1x denně naleštím, resp. setřu všechny otisky atd, tak bych neřekl že je to extrém. Mám rád svoji kytaru, stála mě docela dost, tak se taky o ni budu starat :D

Já kytaru leštím po každém hraní :mrgreen: Možná je to ujeté, ale je to má vizitka :)
Obrázek

¤:Ibanez RG321MH:¤:Washburn WD 6 S:¤:Tenson stratocaster:¤:Boss FS-6
¤:Digitech RP250:Engl E322:¤:Proel (6m):¤:Bespeco (3+3m)

Změňme sebe, změníme svět
Wocass

Věk: 19

Příspěvekod Sadam.S » 5.01.2011 20:22

Já kytaru leštím, když už se na ní nedá najít jediný místo bez otisku prstů (lesk)... a škrábance mi jsou absolutně putna - zaprvé je bazarová, takže pár jich už bylo, zadruhé je to hudební nástroj, ne obraz za 150MKč a zatřetí se mi to líbí... Co mě naštve, když se při neopatrném pohybu někde praštím hlavou (kytary i svojí) a asi bych se vztekal, kdyby se mi něco podařilo uštípnout... ale to při trochu slušném zacházení není tak jednoduché :D
Ibanez GRX-70L (Rotosound Yellows R10) ->( Marshall JH-1, Digitech RP155 )-> St.Anley Tube amp (5W A - ECC83/EL84 2 kanály, Greenback)
Extralow-end španěla AXL Lucida 5207
(Martin 80/20 Bronze ExtraLight)
@Drag_Oncave
Obrázek
Sadam.S

Příspěvekod mtmccox » 5.01.2011 20:28

Leštil bych ji, kdyby mě stála cojávím 10k+. Tuhle beru jako spotřební, která je stejně jenom přechodná, a kterou stejně pak nebudu moct nijak zvlášť zpeněžit, takže nemusí mít lepší život než já. Samozřejmě v mezích, starám se o ni hezky, pouze leštit po každém hraní to ne-é.
But I did it, though, because he lied
Because he took you for a ride
And because time was on his side
And because I . . .
                                                                                I want you. So bad.
mtmccox

Příspěvekod Wocass » 5.01.2011 20:31

Já mám svou kytaru rád a vím, že z domu už nepůjde. Je to pro mě unikátní kousek a spousta lidí co se s tímto typem setkaly to cítí stejně. A i kdyby stála 5 korunu je to pro mě nástroj co má svou duši. Já se chovám hezky k ní a ona mi pak hezky slouží je to jednoduchej obchod :mrgreen:
Obrázek

¤:Ibanez RG321MH:¤:Washburn WD 6 S:¤:Tenson stratocaster:¤:Boss FS-6
¤:Digitech RP250:Engl E322:¤:Proel (6m):¤:Bespeco (3+3m)

Změňme sebe, změníme svět
Wocass

Příspěvekod SynysterGate$ » 5.01.2011 21:00

Wocass : Moje řeč :wink:

SynysterGate$

Příspěvekod ...EDGE... » 5.01.2011 23:18

Sve kytary mam velice rad a vazim si jich, ale lestit po kazdem hrani je urcite nebudu. Vezmu je pripravkem na nabytek kdyz uz jsou hodne usmudlane. Obcas se nekde tuknou, skrabance, tukance se neresi. Taky se obcas riznu, bouchnu, prastim..Zivot je tvrdy na vsechny, a me kytary nejsou zadny slechticky rod, jsou od toho, aby se na ne hralo. Na druhou stranu, struny menim celkem pravidelne, pri kazde vymene hmatnik cistim a napoustim, zvlhcuju, pouzivam (relativne) kvalitni futraly a vubec se staram, aby nedoslo k vaznejsimu poskozeni ci k poskozeni funkcnosti. Ale abych se hroutil z nejakeho pryskance na laku jeste nekde na zadni desce nebo na otuklem miste na lemovce, na to v zivote neni cas. Maminka me taky netahala k doktorovi pokazde, kdyz jsem si udelal bebi, vas jo?
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod jakub.kubaaa » 5.01.2011 23:26

Asi tak, na kytaru se má hrát a ne leštit jak kdyby to byla věc na výstavu ...

A když se s ní ťukne, nebo praští, to se prostě u piva, nebo někde v dobrý náladě stane, ale co, Relic kytary se prodávají za nehorázné peníze, takže každým opileckým ťukancem přidáváme na ceně :lol:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod Sadam.S » 5.01.2011 23:31

Jen abyste si nemysleli, že ten můj příspěvek je myšlen jako že tu kytaru nemám rád... to já ji zase pod vrstvou kentusu nenechám, struny ji taky měním, občas projedu seřízení... ale jde o to, že pro mě i každý ten škrábanec z ní dělá větší originál a je to takový můj podpis... :mrgreen: 8)
Ibanez GRX-70L (Rotosound Yellows R10) ->( Marshall JH-1, Digitech RP155 )-> St.Anley Tube amp (5W A - ECC83/EL84 2 kanály, Greenback)
Extralow-end španěla AXL Lucida 5207
(Martin 80/20 Bronze ExtraLight)
@Drag_Oncave
Obrázek
Sadam.S

Příspěvekod SynysterGate$ » 5.01.2011 23:34

Holt každý pečuje o svou kytaru jinak.

SynysterGate$

Předchozí

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba