Praskání to dělá pořád. Když se dotknu snímače, struny, kobylky, nebo toho kovového obalu za co se chytá konektor ... A docela silné praskání. A to to všechno uzeměný je ...
Fakt nevim čim to je, stávalo se mi to i předtim, ale určitě ne tolik...
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
jakub.kubaaa píše:Tak sem to přepájel a stejně ... Na kobylkový snímač je to asi nejvíc, ještě s volume na plno, ale to se dá chápat ... jenže nevim proč to ten zvuk dělá ať se dotknu čehokoliv co je uzeměný. Propískal sem kytaru od konektoru (od země) všude kde by to mělo být uzeměný, kobylka, potenciometry a tak podobně, a stejně to dělá. Nemůže tam být nějaká maličkost, kterou jsem nepropojil co by to dělala?
60'Rock_N'_Roll píše:odpájej celou elektroniku a znovu připájej, co ti máme radit, když do toho nevidíme..

jakub.kubaaa píše:Země / Něco tam neni, a alobal odstíněnej tam mám...
No to je jedno, třeba to je těma snímačema...
Pikus píše:EDIT: Ty tam nemáš zem?Snímač (zjednodušeně řečeno) musí mít vývod připojený na signál (špička jacku) a druhý vývod na zem (zbytek jacku). Jinak to nebude hrát a bude to blbnout. Jinak, neboj, oni to kombíčka mají vyřešený tak, že tam zemění opravdu je, byť máš jen dvoukolíkovou přípojku na síť.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1 píše:Ještě mě napadlo tohle (ale asi je to blbost) - zkus na vstup nacpat 20nF oddělovací kondík. Pokud to přestane, kombo ti pouští ze vstupu stejnosměrnou složku.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1 píše:Oddělovací. Tedy mezi signál a jeho packu na jacku.

To už by byl solidní průser; to by znamenalo, že se do toho někam v lepším případě indukuje střídavina. V horším případě to nemusí být indukce.SUK píše:Ja bych to zkusil jednoduse: zapoj to, chytni kov a chytni se topeni. Kamarad to takhle udelal a prej to brnelo. Proste fakt asi na vykal zemneni....

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků