od Fořt » 26.02.2011 0:07
Pokud by to bylo přehozené, tak by byl problém spíš menší, protože tone (lineární) pot místo volume (audio, logaritmický) by měl mít pomalejší průběh, takže by mu mohl naopak pomoci. Ale může to tam být nějak blbě propojený. Taky se mi to nezdá, proč by se zrovna tenhle snímač, de facto oba, měly takhle chovat. To jsou poměrně silný pasivy. Pokud by srovnával chování aktivních a pasivních snímačů na dosavadním nastavení ampu, určitě bych mu tvrdil, že se nemá divit, ale když to srovnával s jinými pasivními, který se chovaly "normálně", to je divný. Možná by neškodilo zkontrolovat to zapojení, třeba sem hodit schéma,případně všechno přepájet, aby tam nebyl studeňák. Treble bleed bych možná taky vyzkoušel, ale ten nejspíš neměly ani ty ostatní kytary s pasivy, které současně zkoušel. Zkusit nějaký buffer či booster, za to nic nedáš, rozhodně bych se nebál, že z pasivního vyrobíš aktivní snímač, od čeho je true bypass?, vždy ho lze vyřadit.
S tím volume potem to může být ošidný. Já mám zkušenost se Stratocasterem s Tex-Mex singly a EHX Double Muffem. V Double módu, i když je Muff nastaven na brutální fuzz (tj. hodně vytočený pot Muff 2), tak jen malé stažení volume potu na kytaře zvuk krásně vyčistí, a to bez úbytku hlasitosti a výšek, naopak, zvuk se krásně "prohřeje". Když je ale Double Muff v single módu, a to i když je nastaven na boost >1, tak stejné pootočení volume potem na kytaře vede rychle k radikálnímu zeslabení zvuku, skoro jako on/off. Jo, to jsou věci mezi nebem a zemí, možná tak trošku á la diskuze, kterou teď vedou bigmal a Cybermuff o pár sekcí vedle ohledně operáčů v jumpu.