Ahoj,
potřeboval bych poradit, co je špatně na mojí kytaře. Doufám, že jsem trefil správnou sekci. Hledal jsem a nenašel jsem podobný problém, jako mám já.
Jsem začátečník a pořídil jsem si nedávno z druhé ruky tele Squier z devadesátých let, Korea, docela myslím, že pěkné, ale má jednu vadu, že totiž některé struny zní podstatně méně, než jiné. Konkrétně jde o obě Éčka, která zřetelně méně rezonují, je to slyšet i bez zapojení do zesilovače. Takže to není snímači/elektrikou. Porovnával jsem to i s jinymi el. kytarami a rozdil je fakt velký. Co může být příčina?
Vyloučil jsem nultý pražec, protože stejně se to projevuje i když mačkám různě po hmatníku.
Vyloučil jsem stav pražců obecně, protože i když jsou trochu opotřebované a asi byly už přebroušené, projevuje se to i na těch, kde je opotřebení v přijatelných mezích mezích (myslím.. navíc porovnávám zvuk dvou sousednich strun).
Může to být kobylkou nebo kameny v kobylce (struny jsou uchyceny v kobylce, každá má svůj kámen, kameny jsou válečky..)? Mám zkusit kameny, nebo rovnou celou kobylku vyměnit?
Nebo se takhle může projevit něco jiného? Spojení krku s tělem nebo tak něco (ale že by jen na Ěčkách?)?
Dík moc za radu!