![]() |
![]() |
![]() |
|
|

Nero píše:Každopádně reklamace struny je fakt nereálná. Na ně se záruční doba opravdu nevztahuje
Andreee píše:Nero píše:Každopádně reklamace struny je fakt nereálná. Na ně se záruční doba opravdu nevztahuje
Co ja vim tak reklamacni lhuta se vztahuje na vsechno.. Prodejce si nemuze vybrat na co reklamacni lhutu poskytovat a na co ne. Navic nevidim duvod proc by struna nemohla bejt z vyroby vadna, v takovem pripade ma kupujici narok na vymenu, odstoupeni od smlouvy..
shoooter píše:No jistě!
Stačí jen posudek soudního znalce, že tam byla vada z výroby![]()
Jinak si každý prodejce stříkne smíchy do textilu.
Andreee píše:shoooter píše:No jistě!
Vubec ne. Kdyz se ti rozlepi podrazka od bot, taky mas narok na vymenu (opravu, ..) a nemusis nikomu dokazovat ze si je silou neroztrhl od sebe. Nebo kdyz ti vypadne tlacitko od mikrovlny, taky nepotrebujes soudniho znalce, aby dokazal, ze si to nevytrhl naschval nebo nedbalosti. Stalo se to beznym pouzivanim. Stejne tak se strunou.. Pokavad si koupim strunu a pri prvnim, beznym, natahovani praskne, mam narok na vymenu. Protoze to proste je vada z vyroby.
13. Reklamační řád
Záruční podmínky
V případě strun se jedná o specifickou komoditu, u níž je, coby u spotřebního materiálu, uplatnění záruky poněkud složitějším procesem. Oprávněnost reklamace plně určuje výrobce strun, popř. dodavatel hudebního příslušenství. V případě prasknutí struny je nutné dodat obě její části.
U oprávněných reklamací uplatněných v záruční době se zavazujeme bezplatně odstranit závady na produktech. Odstranění závady je realizováno výměnou produktu. Záruka se nevztahuje na škody způsobené:
neodborným použitím (používání nevhodných dolaďovačů apod.)
mechanickým poškozením nebo opotřebením, špatným seřízením nástroje (v drtivé většině případů je důvodem prasknutí struny)
Při reklamaci zboží nás prosím kontaktujte telef
Andreee píše:shoooter píše:No jistě!
Vubec ne. Kdyz se ti rozlepi podrazka od bot, taky mas narok na vymenu (opravu, ..) a nemusis nikomu dokazovat ze si je silou neroztrhl od sebe. Nebo kdyz ti vypadne tlacitko od mikrovlny, taky nepotrebujes soudniho znalce, aby dokazal, ze si to nevytrhl naschval nebo nedbalosti. Stalo se to beznym pouzivanim. Stejne tak se strunou.. Pokavad si koupim strunu a pri prvnim, beznym, natahovani praskne, mam narok na vymenu. Protoze to proste je vada z vyroby.
shoooter píše:Andreee píše:shoooter píše:No jistě!
Prodejce ti reklamaci samozřejmě neuzná, a potom není jiná cesta než posudek soudního znalce, proto to píšu.
S tou rozlepenou botou to také není tak jednoznačné.

Andreee píše:Tak u nas jsou mnohdy sluzby mizerne, to je jasny. Nastesti konkurence mezi jednotlivymi obchody (at uz to jsou hudebniny, nebo boty) je dnes cim dal tim vetsi a ne kazdy si muze dovolit poskodit svoje renome. Dvakrat jsem bez problemu reklamoval boty (u bati s timto neni problem), dva dny pred skoncenim reklamacni lhuty mp3 prehravac (rovnez alza.cz je bezproblemova). Nejvetsi problem jsem mel s puskohledem na vzduchovku, ktera byla levna a nedrzela na zbrani (pri kazdem vystrelu o nula nula nic popojela), bylo argumentovano tim ze to je levny tak co cekam. Tehdy jsem se obratil na ochranu spotrebitele, kde mi rekli ze i levna vec musi splnovat deklarovane vlastnosti. Nakonec jsem uspel, ale u ceske zbrojovky si jiz nikdy nic neporidim.
Tim chci rict, ze pravo na to spotrebitel ma, zalezi potom na korektnosti obchodnika. Jestli mi nekdo bude delat problemy s reklamaci struny nebo reklamaci neceho jinyho, tak si rozmyslim kde si priste neco koupim. Na kytarach.cz jsem tedy jeste struny nereklamoval, ale s ostatni reklamaci (volume pedal, psal jsem tu o nem) nebyl sebemensi problem, ani jsem necekal 30dni. Navic kazdej vi, ze se struna muze pri prvnim natazeni rupnout (me se to stalo jiz dvakrat), pak je to bezpochyby vada vyroby, tak proc delat bubaka a predstirat ze se to nemohlo stat nebo ze sem neco delal blbe.
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník