![]() |
![]() |
![]() |
|
|

afektband píše:Vysvětlim. Naladíš si struny. Potom zmáčkneš 12 pražec a koukneš jak to máš, když vysoko, tak posuneš kámen blíž ke krku, když nízko, tak dál. Pokaždý když tohle uděláš, musíš znova naladit strunu a tak pořád dokola. ENJOY
no už mě někdo předběhl, ale má to špatně.
Trao píše:afektband píše:Vysvětlim. Naladíš si struny. Potom zmáčkneš 12 pražec a koukneš jak to máš, když vysoko, tak posuneš kámen blíž ke krku, když nízko, tak dál. Pokaždý když tohle uděláš, musíš znova naladit strunu a tak pořád dokola. ENJOY
no už mě někdo předběhl, ale má to špatně.
já teda nevim, po tom tvym příspěvku jsem to radši rychle běžel zkontrolovat do literatury a štefl to píše taky tak, 12.pažec níž než 0. - ke krku, 12.pražec výš než 0. - od krku
ostatně je to logický, protože vzdálenost mezi kamenem a ořechem musí být stejná, takže jestliže je tón nižší, 12. pražec není v prostředku a tím pádem se musí zkrátit vzdálenost mezi ořechem a kamenem...
On je právě krk naprosto rovný, u Staggu věc nevídaná...dle ohlasů, leč ty struny jsou prostě jako bláto, mám tam devítky a jsou šíleně měkké když je naladím tak, aby bylo klasické ladění.Nero píše:A jestli ti stále budou drnčet, tak pošteluj průhyb krku...
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník