od BiGSh0cK » 29.01.2012 12:33
zdravím, měl bych na vás pár dotazů:
1. Četl jsem, že když přišroubuji tremolo páku, tak se mi nebude kytara tolik rozlaďovat (zpevňuje kobylku či co), já mám bohužel kytaru s tremolem ale vůbec ho nepotřebuji (kytaru jsem si nevybíral sám), při hraní o ní občas zavadim rukou a navíc docela kazí celkový vzhled kytary, který je jinak opravdu povedený...hraju bez ní a občas musím během cvičení doladit (tak +- jednou za 20 minut jsou některé struny o pár Hz posunuté), tak mě napadlo, jestli by se tam místo té páky nedal našroubovat nějaký šroub, aby se to tolik nerozlazovalo...co myslíte?
2. Nedávno jsem vyměnil struny a spodní E a A mi nějak drnčí, ale není to klasické drnčení jako když struny zavadí o pražce, trochu by se to dalo přirovnat k cemballu ale ne uplně jako cemballo jenom taková barva tónu lehce...zkusil jsem strunu natáhnout znova, bez výsledku...myslel jsem že jsem mohl strunu nějak poškodit, tak jsem vyměnil znovu všechny struny (předtím D'Addario teď Ernie Ball), ale zase to samé...na strunách z výroby jsem si ničeho takového nevšiml, pak jsem měnil jenom spodní Ečko, které mi prodali v obchodě za 16Kč, také bez problémů, až teď u těch kvalitnějších jsem si toho všiml...může to být taky tím, že ještě struny nejsou ohrané (mám je od včera a hrál jsem asi hodinu a půl), nebo může být problém někde jinde?
3. Seřídil jsem si oktávy ale když zahraju stejný tón v 0 a v 5 poloze na druhé struně tak i podle sluchu nejsou tóny stejné, je tam celkem velký rozdíl, i ladička ukazuje velké rozdíly
kytara: BACH BST BACH TRAR
Díky
BACH BST BACH TRAR + LINE 6 SPIDER IV 15W