Ahoj, rád bych zkusil hru na elektrickou kytaru pomocí smyčce, a tak jsem se chtěl zeptat jaký smyčec se na to hodí nejlépe? Nebo je to úplně jedno?
Máte s tím někdo zkušenosti?
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Nero píše:Je to jedno. Pokud zamítneš možnost e-bow, tak je jedno, jaký smyčec lapneš. Hrát se ti bude pořád stejně blběVyzkoušej si sám, co ti nejvíce sedne do ruky a s čím se ti bude dobře šmidlat.
Nero píše:A teda ohledně ceny - opravdu kvalitní smyčec vyjde několikanásobně dráž, než e-bow, ale takového je na kytaru škoda

Nero píše:Hlavně s e-bow zahraješ pouze a jen na jednu strunu, u smyčce se dá pohrát s více možnostma. Pokud jde o baterky, tak to není zas takový problém, moc to nežere, tak 9 voltovka tam vydrží léta.
A teda ohledně ceny - opravdu kvalitní smyčec vyjde několikanásobně dráž, než e-bow, ale takového je na kytaru škoda
60'Rock_N'_Roll píše:nejlepší je houslový, protoze je nejdelší...

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
subroofer píše:Chtěl bych se zeptat... Chci si koupit smyčec a používat ho na kytaru - je nutný ho nakalafunovat? Sem tady četl, že se hrozně špiní struny... Takže dá se vytvořit tón i z "čistýho" smyčce. Taky uplně nevim, jeslti by mi na experimenty stačil 1/4 nebo je lepší hned koupit 1/2
subroofer píše:To je fakt, trsátkem hraju taky u krkáče... A co ta dýlka smyčce? Stačila by 1/4? Mám pocit že s tím delším se asi líp budou tvořit táhlý tóny...
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků