Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Squier Vintage Modified Telecaster píská jako kr.va

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Squier Vintage Modified Telecaster píská jako kr.va

Příspěvekod bobrr » 18.01.2012 21:35

Ahoj,

má někdo problém s pískáním na kytaře Squier Vintage Modified Telecaster Custom? (r.v. 2000,koupená nová včera).
http://www.audiotek.cz/product-26220-sq ... lack-maple

Měl sem z ní děsnou radost,dokud sem to ve zkušebně u kámoše nepřipojil k jejich lampovýmu apecu. Pískalo to jako kráva (ne jako tele :) ). Mam Corta Z42 a ten si tam jen spokojeně vrněl,tohle bohužel ječí. Jinde sem se tady dočet,že by to mohla bejt mikrofonická zpětná vazba... Stalo se to někomu jinýmu s touhle kytarou? A pomůže to zavoskování,jak někteří radí? Nebo výměna snímačů nebo reklamace...? Hernajs,mě se ta kytara tak líbí...
bobrr

Re: Squier Vintage Modified Telecaster píská jako kr.va

Příspěvekod bobrr » 19.01.2012 1:29

Ještě doplnim, že to pikalo při silnějším zkreslení, crunch byl fajn.
bobrr

Příspěvekod Fořt » 19.01.2012 8:43

To bude nejspíš opravdu mikrofoničnost snímače, kterou odstraníš zalitím. Návody na to najdeš i tady na fóru, ale pokud si na to netroufáš, radši to dej nějakému kytaráři. Taky budeš možná časem uvažovat o jiných snímačích, které by tu kytaru, jinak určitě dobrou, dost zvedly, případně vyhovovaly víc stylu, který chceš hrát.
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod Rošky » 19.01.2012 11:32

Je to mikrofoničností snímače, je potřeba ho zavoskovat. Rozhodně tam nelej žádný laky, lepidla nebo pryskyřice, tím ten snímač zničíš, protože není cesta zpět (lak nebo pryskyřice navždycky zatuhne a pokud nevyplní všechny meziprostory mezi závity, můžeš snímač vyhodit). U vosku se dá případně zahřátím a dovoskováním nedokonalý zásah opravit. Ale nedoporučuju to dělat doma tzv. na koleně, nějaký pouhý nalití vosku do snímače nevyplní dokonale jeho závity a pískání se v horším případě neodstraní, v lepším jen zmírní. Je potřeba při tom použít vývěvu, která vytvoří podtlak a snímač ten horkej vosk vcucne i mezi vnitřní závity. Tohle umí dobře Jarda Janecký, kytarář (je tady na něj kontakt v sekci Co se jinam nevešlo/Kytaráři/J.Janecký). Já jsem se s tímhle jevem, s mikrofoničností, setkal i u některejch nejdražších úplně novejch snímačů.
Příklad Z.I. (=zas**ý iniciativy) s dvosložkáčem: kdysi jsem od někoho získal hodně starej humbucker Gibson, perfektní bluesovej snímač z šedesátých let s výborným zvukem, ale někdo ho nenávratně zničil dvousložkovou pryskyřicí, kterou ho nedokonale vyplnil/spíš nevyplnil. Byl použitelnej nanejvýš na mírnej crunch a ne moc nahlas, okamžitě pískal. Takže tudy ne, jedině vosk.
Rošky

Příspěvekod Fořt » 19.01.2012 13:47

Je to fakt. Měl jsem chvíli Gibson Explorera XPL, Custom Shop, snímače pískaly hůř než neošetřené stock snímače v Epiphone LP (korejský model z 90. let, nejspíš lepší než dnešní produkce, ale tímhle trpěly). Ale v tom XPL byly ultrahot snímače, prý nejsilnější, co kdy Gibson dělal, takže to k tomu asi taky přispívalo. Tady už jsem o tom XPL psal:
post447325.html?hilit=atypický explorer#p447325
Fořt
Rádce

Příspěvekod grock » 19.01.2012 14:06

Ty "neošetřený" nezavoskovaný gibson snímače se prodávají cca 2-3x dráž než moderní zavoskované. Proč asi?? :wink: Zavoskování nepřináší jen klady- ztratí se na barvě. Kdo chce mít krásný čistý, ať to radši nedělá..
Gibson LP,Fender tele a strat,Roland ready strat,amp Fender,Vox,Hughes-Kettner a PA(QSC,A+H,Crest,Yamaha,Shure,Audix,AKG,Thomas..)Key Roland,Hohner,efx EH,Boss,Dunlop,TC Helicon,Roland GR20synt
grock

Věk: 51

Příspěvekod kmensik » 19.01.2012 15:26

A stíněný kabely vyměnit za vintage kroucenou dvojlinku.

Pokud chceš hrát aspoň trošku nahlas a zkresleně, voskuj.
kmensik

Příspěvekod grock » 19.01.2012 16:29

Nevoskuj. Kup si jinou kytaru než typ vintage nebo jiný snímač . Tento zase poslouží tomu, kdo ho potřebuje. Není třeba "žertovat" o vintage šnůře :wink:
Gibson LP,Fender tele a strat,Roland ready strat,amp Fender,Vox,Hughes-Kettner a PA(QSC,A+H,Crest,Yamaha,Shure,Audix,AKG,Thomas..)Key Roland,Hohner,efx EH,Boss,Dunlop,TC Helicon,Roland GR20synt
grock

Věk: 51

Příspěvekod lukybraby » 19.01.2012 19:27

grock píše:Nevoskuj. Kup si jinou kytaru než typ vintage nebo jiný snímač . Tento zase poslouží tomu, kdo ho potřebuje. Není třeba "žertovat" o vintage šnůře :wink:

Přesně tak :wink:
kytary: Squier Standard Fat Stratocaster, Cort Earth 70
na doma: Line6 Spider III 15W
na ven: Fender FM100H + Crate V212B
lukybraby

Věk: 25

Příspěvekod bobrr » 19.01.2012 23:17

No,nečekal sem, že vintage znamena i vintage snimace,ale kytaru si necham,neb zatim žádná mi v ruce neseděla lip,sem z ní nadšenej. Na velký zkreslení si necham Corta. Časem pořešim snímače,ale to má svuj čas. Díky za názory!
bobrr

Příspěvekod džetro » 20.01.2012 10:19

Mám tu samou kupovanou v roce 2008 a bez sebemenšiho problému, je fakt že na metal bych ji asi nepoužil ale i silnější zkreslení přes lampu zvládá skvěle. Možná fakt blbé snímače. Jinak nevím jestli to máš ročník 2000, myslím že tak stará ta série není. Pokud chceš hrát tvrdší styl, asi bych vyměnil snímače a doporučuju okamžitě vyměnit nultý pražec za kost nebo tusq protože ta hmota co tam je (aspoň u mě byla) je absolutně měkký sh*t do kterého šlo udělat rýhu nehtem. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Art Luherie AMI steel spruce burgundy + L.R.BAGGS Element active
Breedlove Passport OMSM
Harmony Stella 12 str. r.v. 1968 + L.R.BAGGS Element active
Johnson JM 898 prototype german silver resonator + K&K sound pure resonator pickup + magnetic pickup
http://www.retroblues.net/
džetro

Věk: 46

Příspěvekod dalabo » 20.01.2012 11:10

Pískají všecky snímače nebo prostřední ?
dalabo

Příspěvekod Nero » 20.01.2012 12:47

grock píše:Ty "neošetřený" nezavoskovaný gibson snímače se prodávají cca 2-3x dráž než moderní zavoskované. Proč asi?? :wink: Zavoskování nepřináší jen klady- ztratí se na barvě. Kdo chce mít krásný čistý, ať to radši nedělá..

Otázka je, nakolik tohle má smysl řešit u nějakého Squiera.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Fořt » 20.01.2012 12:56

dalabo píše:Pískají všecky snímače nebo prostřední ?

Který ze snímačů považuješ za prostřední? Možná mu pískají všechny dva ... :mrgreen:
Fořt
Rádce

Příspěvekod kmensik » 20.01.2012 14:02

Tahle kytara má 2 kryté HB. Z výroby jsou určitě zavoskované, nejspíš ne dokonale. Tipnul bych, že rezonuje kryt. Dodatečné zavoskování zvuku neuškodí. Prostuduj ta témata výše, nebo to nech u někoho z okolí udělat.
kmensik

Příspěvekod kodl258 » 21.01.2012 0:18

"Years ago started out with nothing.....still got most of it!"
kodl258

Příspěvekod bobrr » 22.01.2012 2:17

džetro: co myslíš tim silnějším zkreslení přes lampu? Crunch to zvládalo pěkně,ale pak to bylo horší a horší. Hutnější zvuk byl nemožnej. A tobě to pak taky začne napískávat,když to víc osolíš? Napískává to na oba snímače. Ale asi mě to zalití nemine... Mě by spíš zajímalo,jestli sem narazil na nějakej blbej kus,nebo esli to neni nic tak neobvyklýho. No,na kytaře bylo jako rok napsáno 2000,ale fakt je,že poslední číslo neni uplně čitelný,klidně by to mohla bejt 8.
bobrr

Příspěvekod džetro » 22.01.2012 2:53

No hrál jsem na to klasický hard rock a bez problémů, už tím že jsou ty snímače s chromovanými kryty je jasné že nějaký šíleně ostrý metalový zvuk s toho nedostaneš, nicméně si myslím že je to nějaká vada ve snímačích, jak už tady psal někdo výše určitě jsou zalité voskem ale možná blbě. Nebo po ní chceš něco na co není stavěná Hi gain asi nezvládne, je to blues rock kytara. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Art Luherie AMI steel spruce burgundy + L.R.BAGGS Element active
Breedlove Passport OMSM
Harmony Stella 12 str. r.v. 1968 + L.R.BAGGS Element active
Johnson JM 898 prototype german silver resonator + K&K sound pure resonator pickup + magnetic pickup
http://www.retroblues.net/
džetro

Věk: 46

Příspěvekod bobrr » 22.01.2012 12:48

metal s tim hrat nechci, taky to mam spíš na nakřáplej zvuk,max rockovej. Jen mi přijde,že napískávaj dřív než by měli. Ale co,až mi pískání bude limitovat v tom co chci hrat,bud navoskuju,nebo koupim snimače. Jakýpa caviky, žejo :) Spíš jde o to - asi to poznal každej - že si něco koupíš, hrozně se na to těšíš, a pak zjistíš, že tam je nějakej šotek...
bobrr

Další

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba