Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Šroub na popruh vs. vteřinové lepidlo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Šroub na popruh vs. vteřinové lepidlo

Příspěvekod Earthworm » 30.01.2012 23:53

Zdravím.
Začal mi na kytaře vypadávat šroub na uchycení popruhu u krku a jelikož to bylo v dost časovém presu před hraním a kytara je těžká jak pytel cihel, nezbylo mi nic jiného, než to rychle zaprasit sekunďákem. Teď samozřejmě řeším, jak to dostat ven, plánuju strap locky a jinak to asi nepůjde.

V krajním případě - neví někdo z vás o nějakých zámcích na popruh, u kterých se nemusí vytahovat původní šroub? Asi budou nějaké plastové řešení, radši bych ale něco z kovu. Taky těsnění ze zátek od piva, co jsem tady četl mi nepřipadá ideální.

Díky za rady
BaCH Les Paul :: R.M. pickups :: Vox VT50
Earthworm

Re: Šroub na popruh vs. vteřinové lepidlo

Příspěvekod jastud » 31.01.2012 9:59

Ven to dostaneš ta,k že to vyšroubuješ :-) Nevěřím to mu, že by kovový vrut ve vteřinovým lepidel držel tak moc, že nepůjde povolit.
Při tanci nemožu byť žádné prostoje
A hrát se musí aji na levné nástroje
jastud

Věk: 31

Příspěvekod woro90-1 » 31.01.2012 15:32

Vteřinové lepidlo by měl rozpouštět snad i metanol, ale takový sajrajt bych si asi domů nekoupil, ačkoli by to nejspíš vyšlo nejlevněji.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod kocour » 31.01.2012 16:25

woro90-1 píše:Vteřinové lepidlo by měl rozpouštět snad i metanol, ale takový sajrajt bych si asi domů nekoupil, ačkoli by to nejspíš vyšlo nejlevněji.

Woro, bud spravedlivý,
Metanol, mladší bratr etanolu (=líh, špiritus) voní libě, a Indiánům chutnal, ale ne dlouho. Pokud se metanol nepije a neinhaluje nemusí se zatracovat. Ale k věci:
Ten šroub bych nahřál páječkou tak, aby se nepoškodil lak (okolí chladit vlhkým hadříkem), a tím se pevnost lepidla sníží.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
kocour
Odborník

Věk: 66

Příspěvekod woro90-1 » 31.01.2012 18:34

Já se metanolu dost bojím, protože se vstřebává i kůží (ačkoli poměrně pomalu). Čistil jsem stůl od rozlitého modelářského paliva bez rukavic a dobře mi pak rozhodně nebylo. Sice šlo jen o malou, poměrně neškodnou dávku, ale i tak celkem nepříjemnou. Spravil jsem se v hospodě :D

Teplo ale určitě bude lepší nápad.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod Earthworm » 31.01.2012 21:51

Díky za rady, zkusím to nahřát a potom vykroutit. Když to nepůjde, tak asi budu muset sehnat ten odstraňovač.

Tomu řešení zámků trsátkem jsem se chtěl vyhnout, ale nakonec to asi taky jen tak vyzkouším, člověk nikdy neví, pokud si to nezkusí v reálu.
Earthworm

Příspěvekod bubucci » 31.01.2012 22:04

A tys tam ten vrut zalomil nebo co chceš dostat ven ? Sekundové lepidlo jde většinou seškrábat a pokud jsi nezalil hlavičku, tak to musí jít vyšroubovat. Nějak moc nechápu, jak jsi to ''zprasil'', pokud možno foto. Použil bych i větší nebo delší vrut. Používám už pár let Dunlop zámky a spokojenost. Existují i zamykací pásy, ale těm moc nevěřím...
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Věk: 29

Příspěvekod Earthworm » 31.01.2012 22:21

Ten vrut chci pouze dostat ven, je tam celý. Zprasil né, ale zaprasil (tedy vyřešil jeho setrvání na místě nepěkným způsobem). :D Já to teda zkusím vyšroubovat, jenom jsem si myslel, že to právě nepůjde. Kytaru nemám momentálně u sebe, takže zatím nevím.
Earthworm

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba