Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Stojí Floyd Rose za to ho mít?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Jste pro Floyd Rose?

Ano
24
33%
Ne
18
25%
U dražších kytar (10 000+)
31
42%

Celkem hlasů : 73

Re: Stojí Floyd Rose za to ho mít?

Příspěvekod Predator » 26.03.2011 14:08

No nechcem tým vylúčiť, že sa môže ešte nájsť prúserový kus ... len chcem povedať, že dakedy toto bolo viacmenej pravidlom (a dokonca aj na značkových kusoch lacnejších sérií renomovaných výrobcov), ale teraz aj na lacnejších nástrojoch sa stretneš s vyslovene prúserovým kusom iba veľmi zriedka. Ak je tam raz napísaná tá formulka "Licensed under FR Patents", tak to proste musí dačo zniesť. A s vysloveným prúserom som sa už pár rokov nestretol.

Ono to dá rozum, kto by kupoval gitaru, na ktorej sa pokazí mechanika po pár koncertoch? A tieto firmy potrebujú vyrábať vo veľkých množstvách a nemôžu si dovoliť to, aby ich modely stáli na predajniach a nikto by nemal chuť a odvahu ich kúpiť, ani len úplný začiatočník. Isteže nemožno očakávať mechaniku zo super materiálu, čo znesie 20 rokov stáleho hrania, ale "maslový kov" je už aj na týchto mechanikách minulosť, a kvalita na rozumnej úrovni tam rozhodne bude.

Jasne že sa bude šetriť na kvalite dreva, na snímačoch, práci atď ... ale mechanická pevnosť a výdrž namáhaných častí tam proste musí byť, ak sa to má predať.

To je presne ako s autami - dakedy boli vyslovene spoľahlivé aj vyslovene kazové značky, dnes je už kvalita a spoľahlivosť viacmenej skoro to samé u všetkých (pokiaľ chcú predávať), a riešia sa veci ako výkon, výbava, dizajn, priestor, bezpečnostné prvky, ekonomika prevádzky, komfort, ktoré robia rozdiel medzi luxusným vozidlom a lacným ľudovým autom. Ale pravdepodobnosť, že sa ti dnes na ceste poserie trebárs Suzuki, je cca rovnaká ako to, že sa ti poserie Mercedes.
Kapela nebyla z nejpočetnějších. Ale oba muzikanti ... harmonikář a dirigent ... dělali co mohli... :D
Predator

Příspěvekod kmensik » 26.03.2011 21:13

Souhlas.
Nejhorší jsem měl od firmy Keen z devadesátých let, měkká tenká základna jak hřebíková ocel, měkký zinek, zinkový zámek nuláku, výškově stavitelný!
Teď třeba mám jednu novou Dimavery, tam je tremolo slušné (přestože struny na tremole nejsou locknuté, ale jdou skrz ty dlouhé šrouby), zámek z oceli.
Mezitím jsem rozebíral a šteloval cca 8 licencovaných floydů, Schaler, Jackson(Takeuchi), Squier(Ping), s litou zinkovou základnou i ocelovou. Nebyl tam žádný průserový kus. Jistě, kvalitnější kusy mají kameny z oceli a mosazi, horší (vše běžně dostupné) jsou ze zinku.
Nejhorší jsou uživatelé, kteří přetahujou šrouby, nechají je zreznout, aktivně propilovávají skrz chromovanou vrstvu kamene, nenaučí se s tím zacházet.
kmensik

Příspěvekod Flajtr » 26.03.2011 21:20

Je dobrý břity a šrouby, které bývají často v pohybu promáznout. Vše chodí lehčeji a co se břitů týče, tak kytara i líp ladí, tohle se mi ověřilo u vintage strat tremola, perfektně chodí a vrací se a když na to příjde, tak se i míň opotřebovává. V tomhle se mi líbí tremola od ibanezu (edge) ty mívají břity vyměnitelné, takže jak se sjedou, není potřeba nová základna, ale jen ten díl.
Flajtr

Příspěvekod Fade » 27.03.2011 2:54

Mi se osvědčily jen tremola od Ibanez (kromě ILT1) a Original FR. Vyměnitelné břity jsou v pohodě a je to určitě dobrý nápad, ale pokud je kvalitní FR tremolo, tak výměna břitů není tak horká.
ESP-LTD M1000 Deluxe - EMG 81/81
Ibanez S series - (DiMarzio D-sonic + DiMarzio Custom Humbucker)
ENGL E650 Ritchie Blackmore
T.c. electronic G-Major
Behringer FCB 1010
ESH GX 412-280HX
Fade

Příspěvekod mirostrat » 13.02.2012 17:42

pls a to zero tremolo od ibanez je toto ? http://www.thomann.de/cz/ibanez_floyd_rose_tremola.html maju tieto nulovu polohu pls ? pretože ked som mal davnejsie floyd tak ked som dusil pravačkou sa mi to fakt rozladovalo a musel som si ho podložit na jednozvrat, tak si chcem dat na robený strat s nulovou polohou,ten tlak pravačkou sa dá nejako nastavit ? dík ,kurnik nemam moc cas to pokukat niekde v obchode,ale asi budem muset http://shop.sollerguitars.com/product_i ... 00-cr.html toto sa mi strašnš páči, som písal sivcakovi ci ma nulovu polohu
http://bandzone.cz/lustifon Marshall JVM410 h,framus box 2x 12,hughes-kettner statesman el 34 head, box 2 x 12 grennback line 6-duoverb,line6 POD,DD6,BOSS OD 1,fender strat, 7-ka k+k,SAMICK-superstrat,BASS K+K,malé študijko PC,kopec haraburd
mirostrat

Předchozí

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba