od J.J. » 20.03.2012 22:08
Lidi, prosím o radu, resp. o vysvětlení pár věcí. V elektrice docela plavu, sice podle schématu jsem schopen ledasco spájet, ale jinak tomu vůbec nerozumím. Mám problém, teď dávám do kupy Ibanezku S 470 a vzal jsem to z gruntu. Krom všeho ostatního se snažím vytunit i elektroniku. Původní INFy jsem vyměnil, za dimarzio a jedno SD, co se mi doma válí bez užitku, středový singl jsem nechal origoš. Jsou tam originál poty - vol, clona a orig. 5-way switch. Zapojil jsem to dle schémat na dimarzio a SD. V poloze 2 a 4 by měla být zapojena 1 cívka krajního humbuckeru a středový singl. To se zdá, že funguje správně, ale ve všech polohách to neskutečně brumí. Sice všechny mnou zapojený kytary, co doma mám brumí víc než kytary zapojený z fabriky, ale tohle je extrém a je to prakticky nepoužitelný. Zkontroloval jsem to všechno několikrát, prohřál jsem spoje, ale bez výsledku. A tak se ptám
Je možný, aby to dělal nějakej pot, přepínač nebo výstupní samice? Jakým způsobem se může taková součástka zničit?
Prosím o vysvětlení zemních smyček. Na ty mám totiž největší podezření u mnou zapojovaných kytar, ale moc to nechápu. Je mi jasný, že všechny kovový součástky včetně elektroniky musí být uzemněný a vždycky všechno uzemňuju na volume pot. Ale nevznikají smyčky tím, že dutina elektroniky je stíněná buď měděnou páskou nebo stínící vodivou barvou, jak to mívaj fabrikový kytary, a zároveň pláště potů a přepínačů, které se toho stínění dotýkají, jsou uzemněny drátem na společné místo? Jak to, že nevzniká zemní smyčka, když se dotknu např. strun a zároveň přepínače nebo potenciometru? Vždyť je to oboje uzemněné a já to vodivě propojím ne?
Sorry za nablblý dotazy a budu vděčen, když to někdo přelouská a zkusí mi nějak odpovědět. Dík.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěla Admira Malaga, Jolana Diamant, Ibanez AW 3000, J.J.Gtrs - 7string PRSo
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.