Zdravím,
jen se zeptám podle vašich zkušeností. Nevím, jestli je to tím, že mám raději nižší dohmat, ale mám pocit, že vyšší polohy na hubeném e znějí velmi krátce (do tři vteřin chcípnou cca 20. pražec+). Setkali jste se tím všichni? Jedná se mi spíše o hypotetickou záležitost. Na ty pražce se v 99,5 % nedostanu při hře, ale tak by mne zajímaly vaše zkušenosti.
Podle mě se jedná o fyzikální záležitost, kdy prostě vibruje jen malý kousek struny, ale třeba se pletu. Třeba by bylo na čase zkusit jiný kabel, či to dohnat gainem, nebo zkusit aktivní snímače. Nebo nakonec zvednout kobylku, ale to mi moc nepomohlo. Ne v rozmezí, které jsem schopen tolerovat. Vzdálenost od pražce je cca 2,5 -3 mm na 24. pražci - 0,5 mm na 1. a cca 1,5 - 2 na 12. Toto je moje vysoká verze dohmatu =)
V případě snížení o milimetr je sustain podobný, řekl bych, ale noty už se "dusí" a nezní úplně ideálně. V polohách blíže k hlavě je sustain neskutečný. =)
Svou roli asi hraje i to, že mám hubené struny (snížil jsem z 10 na 9), které prostě divočeji oscilují.
Díky za názory.