Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Údržba elektriky alias dotaz na prach

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Údržba elektriky alias dotaz na prach

Příspěvekod Mr.Freeman » 26.01.2011 19:33

Zdravim.. v domě se dost práší a tak stačí aby byla chvily pryč z pouzdra a je zaprašená... - ne zas tolik ,ale za pul roku se udělají při denním hraní slušné nánosy...
příjdu rovnou k věci... prach se špatně doluje kolem snímačů atp... chci použít prachovku jednu tady mam ,ale není anti-statická... nevadí el. kytaře statická elektřina - samozřejmě ,když nění zapojená:o)
rád bych to uzemnil ,ale na el. kytaře se to snad ani nedá :D takže: nevadí ,když to přečistim normalni prachovkou? nebo prý ještě prodavají saponát ,aby se netvořila - davá se do prádla ,ale to riskovat na kytaru radši nebudu aby se nepoškodil lak. Dík za odp.
hledáme zpěváka s tenorovým hlasem a který umí udělat Show - v okolí trutnova/náchoda
Mr.Freeman

Věk: 19

Re: Údržba elektriky alias dotaz na prach

Příspěvekod Sadam.S » 26.01.2011 19:57

Kup si stlačenej vzduch v it-obchodě a dostaneš to i zevnitř ze snímačů ;)

EDIT: Oprava "se" na "ze" - nevim, kam jsem čuměl
Naposledy upravil Sadam.S dne 26.01.2011 23:55, celkově upraveno 1
Ibanez GRX-70L (Rotosound Yellows R10) ->( Marshall JH-1, Digitech RP155 )-> St.Anley Tube amp (5W A - ECC83/EL84 2 kanály, Greenback)
Extralow-end španěla AXL Lucida 5207
(Martin 80/20 Bronze ExtraLight)
@Drag_Oncave
Obrázek
Sadam.S

Příspěvekod jakub.kubaaa » 26.01.2011 20:25

Poškodit to určitě nemůžeš, není tam v podstatě co poškodit... Jinak je pravda že ten stlačený vzduch bude praktičtější a rychlejší...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jakub.kubaaa

Věk: 21

Příspěvekod woro90-1 » 27.01.2011 1:36

Nejpraktičtější a nejrychlejší bude vybodnout se na to, prach kytaře neškodí a pokud ji semtam otřeš hadrem, z metru nebude nic poznat.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Příspěvekod kmensik » 27.01.2011 17:07

měkký štětec z přírodních chlupů vymete prach i okolo snímačů, mezi strunama apod.
kmensik

Příspěvekod Nero » 28.01.2011 13:30

Já mám na údržbu kytar flanelový hadr z bůhví čeho a zubní kartáček. S tím se dá vyčistit cokoli, co je třeba.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod Mr.Freeman » 28.01.2011 21:07

jj , bavlna , kartaček - je dbrý nápad i štětec ( pokud nebude ztrace štětinky). Je to barva blacksatin ,takže je to tam pěkně vydět - na blízko:o) , ale kolem snímačů začínají být nánosy ze to bavlnenym hadrem ani nejde... ,ale kartaček by mohl být dobrý tip :D
jinak sic už je to jiné téma ,ale četl jsem dost o lakování kytar a rozhodně se toho děsím - je to pěkná alchimie a zpousty práce.. zajímalo by mě jak to potom tedy dělali : ti týpci co mají na kytaře různé vyumělkované ornamenty, blesky , oheň a různé výroční typi ( co album to počmarikovaná kytara do toho stylu). je to stejná nebo spíš težší prasárna jako při klasickém lakovaní kytar? ( já jestli si můžu nechat zajít chuť) :mrgreen:
hledáme zpěváka s tenorovým hlasem a který umí udělat Show - v okolí trutnova/náchoda
Mr.Freeman

Příspěvekod Mjkl » 31.01.2011 22:52

na co kupovat, stlačený vzduch, když máš doma kompresor nemusíš nic řešit :)
Kytara: Fokus SG; Hlava: Orange THUNDER 30; Box: HarleyBenton 412; Kombo: Roland CUBE-30; Kabel: Planet wawes; Trsátka: Dunlop; Obal: Rockbag by Warwick Metronom: ENO Ladička: SENCOR SDT-11 Efekty: Digitech Synth Wah, Digitech Digiverb, EXH LPB-1, Dunlop CryBaby
Obrázek
|Mjklův Blog a Web|Last.fm|

,,Jediný bubeník, který vždy přijde na zkoušku včas a připraven, je ten automatický."
Mjkl

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba