Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Ulomený šroubek (na popruh)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Ulomený šroubek (na popruh)

Příspěvekod Dogma » 3.06.2011 0:22

Zdravím,

dneska se mi stal takový problém. Ulomil se mi šroubek, který drží takové ty "čudlíky" na popruh (na straně u krku). Nějakým zázrakem se ulomil tak blbě, že mi ven nečouhá ani kousek a je tam ještě kousek díra a pak až zbytek šroubku. Má s tímhle někdo nějakou zkušenost, nějaké rady, jak ho vyndat ven (a pokud možno si nezničit závit, protože mám zámky na popruh a kdybych vrtal větší díru, tak se mi ten šroubek pak nevleze do těch zámků). Celkem mě to překvapilo, ikdyž jsem to asi měl očekávat, mahagon je mahagon...

Díky za každou radu...
Obe ruce leve...
Dogma

Re: Ulomený šroubek (na popruh)

Příspěvekod woro90-1 » 3.06.2011 10:28

Nechci strašit, ale tohle se dost možná bude muset odvrtat a zakolíkovat, případně to tam nechat a vrtnout to o kus vedle. Teoreticky by mohlo stačit dostat se ke konci toho vrutu a nějak tam dostat dremel, vybrousit do toho improvizovaně drážku pro tenký plochý šroubovák a zkusit to tak vyšroubovat; ale obávám se, že to u tak tenkého vrutu nepůjde. Ale neuspěchej to, třeba někdo přijde s něčím lepším.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod Dogma » 3.06.2011 12:55

Díky za návrh, bohužel času není nazbyt, zítra máme koncert a jelikož mám jako jediný sedmistrunnou kytaru ve městě, nemůžu si půjčit náhradní, takže jsem se rozhodl zakročit... No, zkusil jsem ten vrut navrtat, ale je to tak tenké, že bych tu díru akorát ještě zvětšil, takže na to jsem se vybodl a vyvrtal jsem novou díru kousek nad tou starou a blíže ke mě a tu původní prozatím zacpal takovou bílou elastickou hmotou (je to skoro jako žvýkačka), tak to moc nejde vidět (mám bílou kytaru, takže pohoda). Inu, mám dokonce pocit, že se mi líp hraje, kytara asi trošku změnila těžiště a víc se na mě tiskne... (je to těžká mahagonová kráva)... každopádně jsem to vyřešil, akorát se pomodlím, ať už se to nestane, nechci si rozvrtat celou kytaru...
Obe ruce leve...
Dogma

Příspěvekod Pikus » 3.06.2011 17:48

Jinak, raději tam dej nějakej poctivej kus šroubku ze železářství... kupoval jsem šroubky do kytary (na kryty elektroniky) v obi a dopadlo to tak, že se dva ty vruty v mahagonu zlomily (dotáčel jsem je ručně šroubovákem) a to šly docela lehce...
Pikus

Příspěvekod Dogma » 3.06.2011 18:54

Já tam právě dával ty, co mi přišly zároveň k těm zámkům, tak jsem je teď opět vyměnil za původní, tak snad něco vydrží... mám tady ještě nějaké ze starého snímače, ale ty bych tam asi nedal, jsou o dost tenčí. Každopádně se ale zajdu podívat do nějakého železářství, jestli tam nemaj něco ultra pevného...
Obe ruce leve...
Dogma

Příspěvekod Flajtr » 3.06.2011 19:25

Stačí nekoupit bazmek z různých baumaxů atd, nějaký ultrapevný spešl vruty by ti tady byly k prdu :)
Flajtr

Příspěvekod kmensik » 3.06.2011 22:18

Nedávno jsem sundával basovou kobylku, z pěti vrutů zůstaly 2 zalomené v těle, zarezlé. Musel jsem je odvrtávat (dát je vedle jsem vážně nemohl), nakonec z toho byly díry na 8mm bukový kolík. Většinou to líp nejde.
Úchyt pásu by ten kolík celý překryl. Když jsi to dal vedle, tak nevím...
Pak používám nerez samořezné šrouby do plechu, ty mají tlustší jádro než obyč vruty do dřeva stejného průměru.
kmensik

Příspěvekod Dogma » 4.06.2011 1:10

Tak koukám, že mám štěstí, že to nebyla třeba ta kobylka, to bych asi narychlo neopravil. K těm vrutům... byly to "originál" k Ernie Ball zámkům na popruh, teď jsem tam dal zpátky ty staré, co jsem měl v kytaře (Schecter), tak snad tam kluci počítaj s tím, že když maj kytary těžké jak klavír pomalu, tak něco musí vydržet...
Obe ruce leve...
Dogma

Příspěvekod dalabo » 4.06.2011 11:12

Ty origo šrouby sou často šit. Jestli to de zajdi do Ferony kup nerezový šroub nebo vrut a máš vystarané jestli musiš mit spešl závit tak pevnostní řady šroubu firma Fabory. Maji na objednavku neskutečné věci stojí to peníze ale pak nemusiš řešit jak vytahnout praskly šroub.
dalabo

Příspěvekod jakub.kubaaa » 4.06.2011 12:05

Stačí fakt nějaký šroubek ze železářství, ty šroubky co dávají k nějakým věcem jsou často opravdu hrůzy. Nedávno jsem montoval na zdi čtečky na magnetické karty a ty šrouby co u toho byly se při šroubování do plastové krabičky ve zdi ohybaly a lámaly... Dokonce šel ohnout i v ruce.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jakub.kubaaa

Věk: 21

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba