Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Věšák na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Věšák na kytaru

Příspěvekod Klobouk » 7.12.2010 18:11

Zdravím,

než mi začnete nadávat ať hledám, tak nebojte, fórum jsem prohledal a pečlivě pročetl myslím většinu názorů na věšák x kufr x stojan. Každopádně u mě je problém s místem a na zemi v poloze stojmo už je akustika a kombo, proto jsem se rozhodl, že než opřít elektriku o topení (což je poslední volné místo, když nepočítám možnost, že bych s ní spával v posteli) si radši pořídím věšák, i když jsem si vědom názorů které vyhrožují pokroucenými krky, hmatníky a nevim čím ještě, jinou možnost prostě nemám.

Tím jsem chtěl zabránit vypuknutí hádek a teď k dotazu. Na kytarách jsem našel věšák s podporou jak hlavy, tak těla kytary
http://kytary.cz/rockstand-by-warwick-kytarovy-nastenny-drzak-stojanoveho-formatu-s-klipem/HN088585/
a chtěl jsem se zeptat na váš názor. Tj. jestli má cenu si připlatit tu stovku oproti obyč. věšáku, bez podpory těla, případně na zkušenosti s tímto nebo podobným věšákem, díky za odpovědi.

PS: Elektrika je to moje první, rozhodl jsem si ji nadělit na vánoce :D a zainvestoval jsem do kombinace Cort G210, Roland Cube 20x a kabel PRO CO LPP-10 3 m, rovný/rovný. Vím, že na to jsou tu zvláštní topicy, ale ty už jsem pročetl taky a tohle byla moje volba, jelikož ještě nemám vyhraněný styl, ani oblíbený typ kytar a tato kombinace se mi zdála taková univerzální :) a to jak kombo, tak kombinace 2x single + H na kytaře, tak mě zajímá zhodnocení celého setu, za názor budu rád.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Klobouk

Věk: 21

Re: Věšák na kytaru

Příspěvekod Nero » 7.12.2010 18:16

No je fajn, že si pohledal a pročetl, ale příště můžeš v těch tématech pokračovat :wink: Nebo minimálně dát thread do správné sekce...

Jinak podle mě smysl to nemá, stačí obyčejný věšák - v životě jsem se nesetkal s nástrojem, kterému by věšení dělalo problém. Takže proč to komplikovat a dávat za to víc peněz...
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod Klobouk » 7.12.2010 18:21

Nějaký topic k tomuto tématu jsem našwl i v téhle sekci myslím, jestli se pletu tak se omlouvám :oops: , zvláštní topic jsem založil, protože to co jsem našel byly většinou obecné diskuze a mě zajímal spíš názor na konkrétní typ. Díky za radu
Cort Earth 70
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Klobouk

Příspěvekod jakub.kubaaa » 7.12.2010 18:29

A neni snažší mít věšák přímo do zdi? Přecijen to zabere ještě míň místa než ten na zem a odpadá pravděpodobnost zakopnutí o to při návratu z hospody ...

Jinak teda k tomu že kytaru k topení, to si nemyslim že je moc dobrý nápad v zimě ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod mtmccox » 7.12.2010 18:33

Klobouk píše:Na kytarách jsem našel věšák s podporou jak hlavy, tak těla kytary
http://kytary.cz/rockstand-by-warwick-kytarovy-nastenny-drzak-stojanoveho-formatu-s-klipem/HN088585/

Nevím, jestli jsi to dobře pochopil, mám "stojící" verzi tohohle a co se týče hlavy, tak tu to nijak nedrží, jen se krk opírá o takovou lacinou pěnogumu. Všechna hmotnost spočívá na vidlici dole. Ta horní část je jen na to, aby kytara mířila krkem nahoru a stála rovně, kdyby něco..

V případě, žes to takhle pochopil, tak se omlouvám za zbytečné doplnění.
But I did it, though, because he lied
Because he took you for a ride
And because time was on his side
And because I . . .
                                                                                I want you. So bad.
mtmccox

Příspěvekod knedlousek » 7.12.2010 18:37

Začnu popořadě, věšák na kytaru nebo věšáky má kamarád. Nemá s nima problém, má klasický bez podpor. Na zdi má snad čtyři elektriky a tři akustiky. Nebál bych se toho. Jinak co píšeš, tak máš na zemi stojan na akustiku, já bych si teda radši dal na zeď tu akustiku, proč? Protože já osobně sem časem začal víc hrát na elektriku, tak bych si dal akustiku a zeď a elektriku enchal stát vedle komba, ale to je na tobě.
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
knedlousek

Příspěvekod jakub.kubaaa » 7.12.2010 18:38

knedlousek píše:Začnu popořadě, věšák na kytaru nebo věšáky má kamarád. Nemá s nima problém, má klasický bez podpor. Na zdi má snad čtyři elektriky a tři akustiky. Nebál bych se toho. Jinak co píšeš, tak máš na zemi stojan na akustiku, já bych si teda radši dal na zeď tu akustiku, proč? Protože já osobně sem časem začal víc hrát na elektriku, tak bych si dal akustiku a zeď a elektriku enchal stát vedle komba, ale to je na tobě.

Akustiku na zeď bych moc nedával, jak je větší tak je větší pravděpodobnost že se zezadu o tu zeď omlátí když se jí trochu dotkneš. Elektrika přecijen neni na tý zdi napláclá úplně ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod knedlousek » 7.12.2010 18:43

jakub.kubaaa píše:
knedlousek píše:Začnu popořadě, věšák na kytaru nebo věšáky má kamarád. Nemá s nima problém, má klasický bez podpor. Na zdi má snad čtyři elektriky a tři akustiky. Nebál bych se toho. Jinak co píšeš, tak máš na zemi stojan na akustiku, já bych si teda radši dal na zeď tu akustiku, proč? Protože já osobně sem časem začal víc hrát na elektriku, tak bych si dal akustiku a zeď a elektriku enchal stát vedle komba, ale to je na tobě.

Akustiku na zeď bych moc nedával, jak je větší tak je větší pravděpodobnost že se zezadu o tu zeď omlátí když se jí trochu dotkneš. Elektrika přecijen neni na tý zdi napláclá úplně ...

Pokud bude mít to s tou pěrkou tak to nevadí. Já sem to takhle měl na zkušebně a měl sem tam dáno kousek koberce a bylo to v pohodě, ale to je na tom jak to chceš mít v interiéru.
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
knedlousek

Příspěvekod Klobouk » 7.12.2010 18:47

Jo, to s tím, že stojí na těle a krk je podepřenej jsem pochopil, spíš jsem to špatně napsal. Akustiku na zeď moc nechci právě proto, že je větší (hlubší) jak tu píše kuba, ale zase je pravda, že se vlastně nemá o co obouchat, díky té pěně. No, asi ten věšák pořídím, pro případ, ze bych se rozhodl na zed dát místo elektriky akustiku :). Díky všem za rady

Edit: Ke kytaře u topení ... to bylo myšleno jako vtip a taky důvod proč budu "riskovat" pověšení na zeď místo volby jiné možnosti (toho topení) :D
Cort Earth 70
Klobouk

Příspěvekod Sadam.S » 7.12.2010 20:08

jakub.kubaaa píše:Akustiku na zeď bych moc nedával, jak je větší tak je větší pravděpodobnost že se zezadu o tu zeď omlátí když se jí trochu dotkneš. Elektrika přecijen neni na tý zdi napláclá úplně ...

Teď jsem věšák kupoval a to pro akustiku - a přesně tohle mě napadlo (i když spíš vzhledem ke zdi - ta překližka za litra má snad nezničitelnej lak - vyštípnul jsem s ní kus stolku a není to na ní vidět :D), takže jsem vymýšlel různé věšáky s ramínkem a molitany na zeď... nakonec jsem v hudebninách koupil věšák Hercules a zjistil jsem, že moje obavy byly plané - ta kytara má ke zdi ještě dobrých 10 cm ;)
Ibanez GRX-70L (Rotosound Yellows R10) ->( Marshall JH-1, Digitech RP155 )-> St.Anley Tube amp (5W A - ECC83/EL84 2 kanály, Greenback)
Extralow-end španěla AXL Lucida 5207
(Martin 80/20 Bronze ExtraLight)
@Drag_Oncave
Obrázek
Sadam.S

Věk: 19

Příspěvekod nity » 8.12.2010 14:47

hercules je best
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
nity

Příspěvekod Sadam.S » 8.12.2010 18:05

No, taky si to nechá zaplatit ;)
Ibanez GRX-70L (Rotosound Yellows R10) ->( Marshall JH-1, Digitech RP155 )-> St.Anley Tube amp (5W A - ECC83/EL84 2 kanály, Greenback)
Extralow-end španěla AXL Lucida 5207
(Martin 80/20 Bronze ExtraLight)
@Drag_Oncave
Obrázek
Sadam.S

Věk: 19

Příspěvekod casey » 8.03.2012 1:23

Potrebujem poradit od niekoho kto ma tento vesiak Rockstand by warwick http://kytary.cz/rockstand-by-warwick-k ... /HN088583/
Dnes mi prisiel ale neviem ci sa tie opierky maju hybat alebo ich treba nastavit na sirku hlavy a neako dotiahnut :?:
casey

Příspěvekod MilanT » 8.03.2012 8:32

Tento vesiak nemám, ale je problém aby ses podíval zezadu, jak jsou ty opěrky v samotném držáky uchyceny a jestli tam není třeba nějaká možnost excentrického nastavení?
Jako třeba takhle? Prostě povolíš ty pojistné matky, nastavíš opěrky (posouváním v těch oválných dírách) podle šíře krku pod hlavou + rezerva a dotáhneš.

Obrázek
Obrázek
MilanT

Příspěvekod casey » 8.03.2012 10:28

MilanT dakujem za vysvetlenie, nebol som si isty ci to nema byt take volne ale teraz viem ze sa to ma nastavit.
casey

Příspěvekod Fořt » 8.03.2012 11:18

To excentrické usazení je potřeba třeba pro telecastera, který má tak úzkou hlaviu, že když by obě strany byly stejně vysoko, mohl vypadnout. Když dáš levou stranu níž než pravou, bude držet.
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod casey » 8.03.2012 12:07

Mam Ibanezu tak si vyskusam ktore nastavenie mi viac sadne :D
casey

Příspěvekod MilanT » 8.03.2012 12:33

casey píše:Mam Ibanezu

No právě třeba Ibanezy nemají osově souměrnou hlavu u ořechu a tak musíš dát jednu opěrku výš než druhou, aby kytara visela svisle. Samozřejmě zkombinovat to se vzdáleností opěrek od sebe.
Jak píše Fořt, vyhrát si s tím aby kytara nevypadla.
Obrázek

Tohle je sice jiná hlava a jiný držák, ale princip rozdílné výšky opěrek je stejný:
Obrázek
MilanT

Příspěvekod kodl258 » 11.03.2012 2:27

já mám ty úplně obyčejné za 84 kč které nemají žádnou možnost nastavování a s nesymetrickou hlavou není problém.
http://kytary.cz/rockstand-by-warwick-v ... /HN088584/
z těch nesymetrických mi tam visí noname jazz bass a hořovícká kramerka (delta) s hokejkou, pak už jen samé symetrické :D

to nastavování bych tedy až tak neřešil, ta hlava si tam prostě nějak sedne

btw. k zamezení kontaktu se zdí jsem použil kousky korku nalepené oboustrankou na vhodné místo (na zeď)
"Years ago started out with nothing.....still got most of it!"
kodl258

Příspěvekod shoooter » 11.03.2012 15:33

Martin D-28 ♦ D-TAR Multi-Source Wave-Length
Art&Lutherie AL12E-AB ♦ Godin Quantum I EQ
Furch D-61
Shure Beta 58A ♦ AKG C1000 S
M-AUDIO Fast Track PRO ♦ Roland R-05
shoooter

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba