Red Bull píše:kocour píše:Red Bull píše:Nezměnilo by se nic, jak píše woro, kdyby měl stejnou mezuru, tak 22. pražec bude na stejném místě jako 22 pražcový krk, jen ty dva pražce zasáhnou hlouběji do těla kytary.
... a doprostřed krkového snímače
woro90-1 píše:Ještě je možné si nechat na zakázku udělat krk pro menzuru tak kolem 720mm

To by znamenalo čtyřiadacátý pražec na místě stávajícího dvaadvacátho při stejné poloze kobylky, a také to, že by ti ta kytara byla tak trochu velká.
.. a hned ji nechat překřtít na "Baritone"
kcr
Na co krkový snímač? Je teď velmi moderní mít jeden HB a jedno volume, i když já to nechápu

souhlasím - je to moderní, ale nic víc... kdybych měl peníz na dvě a více kytar nebo hudební kariéru na vyšší úrovni, klidně bych si koupil véčko s jedním HB u kobyly (tremola), ale vzhledem k tomu, že ani jedno není reálné (né že mi to vadí), musím zvažovat univerzálnější kytaru. než mít dva vraky, raději jednu průměrnou kytaru... mně osobně je úplně jedno, jestli mám v kytaře na osazení snímače dvě díry nebo jen jednu. co mi ale vadí, je absence krkového HB (proč víte asi všichni). např. kombinace Jackson RR24 + gibson LP (nebo Flying V) bych uvítal s nadšením, ale jak jsem napsal - vata je vata.... z RR24 bych možná vyhodil ten aktiv, ale zdůrazňuji pouze MOŽNÁ (neměl jsem tu čest poškádlit RR24). každopádně aktivy moc nemusím. příjde mi, že jejich zvuk vyniká až u dražších kytar. navíc pasivní krkový HB je pro mé potřeby nepostradatelný. možná by mi vyhovovala kytka s pasivním HB u krku a aktivním HB u kobyly, ale to je trochu SCI-FI. navíc bych řekl, že by se v kytaře musela totálně překopat elektrika, ne-li přidat další přepinač (na tohle jsem úplná nula, takže posuďte vy, co se v instalaci vyznáte)