![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Regular John píše:Někde jsem četl, že ideální je 3mm a nemělo by to být míňTuším, že to psali v manuálu Fender
Dark Axel píše:Podle mně je to individuální záležitost. člověk si musí nastavit snímače podle zvuku, ale rozumně je vzájemně nastavit, aby mezi nimi nebyl příliš velký hlasitostní rozdíl
SHÁNÍM DIGITECH XP300turbo_MaCk píše:Dark Axel píše:Podle mně je to individuální záležitost. člověk si musí nastavit snímače podle zvuku, ale rozumně je vzájemně nastavit, aby mezi nimi nebyl příliš velký hlasitostní rozdíl
já právě ty lasitostní rozdíli chci.... krk utopenej se slabším výstupem a staženým volume, kobylka vystrčená se silným výstupem a volume naplno...
SHÁNÍM DIGITECH XP300Tak ten snímač dej k tim strunám blíž jak ty 4mm, ale nesmí to to vazbit ( pískání ), a nebo jsem tu tvou otázku vzal ze špatného konce. Snímač daleko od strun má zahuhlaný, nečitelný zvuk a snímač blíž strunám mám jasnější, čitelnější a na zkresleném kanálu ostřejší zvuk, ale jak jsem psal nesmí ti to pískat to by znamenalo, že seš u těch strun až moc blízko !nzp píše:Zdravím, takže asi nějaké univerzální řešení neexistuje, že? Ptám se proto, že mám struny více jak 4 mm nad snímačem a se zvukem nejsem spokojenej. Vyčetl jsem teda asi dobře, že je lepší laborovat a řešit to individuálně dokud ten zvuk není optimální? Jedná se o celomahagonovou kytaru s HB Seymour Duncan SH-4...
turbo_MaCk píše:http://bandzone.cz/havetobedistanced
aparát nijak nepřenastavovanej celou dobu - porát stejnej zvuk. na větší zkreslení je jen to přepínání snímačů a booste, kterej tu hlasitost zvedá též. je tam furt stejnej kanál, furt stejný korekce, hlasitost zkreslení i poloha mikráku. Jediný co se v průběhu mění tak je delay, kterj je na začátku na kratší čas, než pak.
Tonda píše:Problém někdy je dobře vyvážit sílu krkovej-kobylkovej.. Někdy se mi stalo že když oba hrály nejlíp, tak byly nevyváženě silný..pak je to kompromis.

woro90 píše: Od toho máš volume. Prostě jeden neotevřeš naplno. Já je také nemám úplně vyvážené, a to mám v podstatě strata.
Tonda píše:woro90 píše: Od toho máš volume. Prostě jeden neotevřeš naplno. Já je také nemám úplně vyvážené, a to mám v podstatě strata.
Volume není od toho aby vyvažovalo snímače. Kromě míchání jejich poměru v mezipoloze.
Ale dělej si to jak ti to vyhovuje.
Flajtr píše:On právě psal, že se zvukem není zpokojený tak jsem mu odepsal, protože většinou ten zvuk není hezký když jsou snímače daleko jak když jsou blíž.
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník