![]() |
![]() |
![]() |
|
|
wikxzen píše:Co mas za kytaru?
Krku trva treba i den, nez se zmeni jeho prohnuti. Drevo se s tim musi vyrovnat a to nejde ihned. Pak nalad a zkus. Stelovani krku se provadi vetsinou tak, ze nimbusem otocis ctvrtinou otacky a nechas byt do druheho dne. Funguje to stejne jako pri sroubovani. Utahuju (krk jde do roviny), povoluju (krk jde do luku).
Nastaveni vysek strun je spise individualni zalezitost. Ja to mam cca. 2-3 mm, ale kdyz bych chtel do strun hoblovat jak pri punku tak to radeji zvednu...
nzp píše:Sorry za OT, ale nerozumím výrazu "2hej" - jestli to má být číslovka řadová, tak čeština má oproti jiným jazykům k tomuto účelu jednu úžasnou věc - tečku. Kde vás tyhle nesmysly učí? 2-hý, 7-mi strunná kytara a proč nepíšete mezi číslovkou a jednotkou mezery (4-5 mm) - to jste tak líný přemýšlet nebo je tenhle národ už tolik negramotný?

Joey01 píše:4 mm se mi zdají v pohodě, já mám 5 mm na 12., ale zase docela dost moc tlusté struny. A pokud chceš to snížit a nejde to, tak sniž výšku snímače, anebo můžeš mít třeba nějak blbě prohnutý krk, ale to se mi zdá jako blbost.
Zdravím,chtěl sem se zeptat jak by měli bejt vysoko struny?Měřil sem je na 12tým pražci a je to zhruba 4 mm.To se mi zdá dost vysoko.A když na kobilce struny snížim tak mi zas vržou o 2hej pražec i s krkem sem se snažil nějak zahýbat ale nic nepomáhá aby to bylo na obou stranách v pohodě ..Dík za odpovědi
Nero píše:Ono totiž (asi) jako jedinej nesnesu, když se tu roznáší bláboly
biker_xx píše:Nero píše:Ono totiž (asi) jako jedinej nesnesu, když se tu roznáší bláboly
Tak to tu musíš bejt s nervama úplně v hajzlu..
Joey01 píše:Nero neni ti to divné?Ty jako jediný vždycky reaguješ na můj post.
Mezi číslovkou a jednotkou se mezera nepíše, to ti jako student ČVUT můžu zaručit
Gobak píše:Mezi číslovkou a jednotkou se mezera nepíše, to ti jako student ČVUT můžu zaručit
Mezi číslovkou a jednotkou se mezera někdy píše a někdy nepíše, to ti jako typograf můžu zaručit.![]()
4mm = čtyřmilimetrový
4 mm = čtyři milimetry

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník