od Slayer » 4.09.2010 18:28
Zdravím, chtěl bych se zeptat...
Mám novou kytaru a oproti staré mě trosku zaráží fakt že šumí v kombu. Samozřejmě na zkreslený kanál.
Když jsem hrál na starou kytaru (bridge HB) a měl jsem nastavené kombo - gain max, volume na 12 hodině. Tak když jsem potenciometr volume na kytaře vytočil na plno tak to začalo hučet (Prostě, to určite znáte, když nic nedržíte a při vyšší hlasitosti jen pomalu točíte s volume, tak se ten zvuk tak "vyhrotí".) ale jakmile jsem třeba položil pravou ruku na kobylu tak kombo bylo zticha.
S novou kytarou mi krom toho volume hučení hru znepříjemňuje takový brum. Prostě takové šumení, které neustáva se zatlumením, ale s hlasitostí a gainem roste. Všiml jsem si také, že...
kobylový humbucker - šumí
oba humbuckery - téměř nešumí !?
krční humbucker - šumí méně než kobylový
Vzhledem k tomu že starší kytara je z podsatatně nižší cenové kategorie, tak s tím žádný problém neměla, a to má o mnohem horši snímač (bavíme se zde stále o kobylovem humbuckeru) tak mě to docela zaráží. Konkrétně na nové mám Seymour Duncan, což je podle mě dobré.
Napadá mě, jestli to nemůže být nějak divně zapojené, ale že by se tak ta kytara už zapojená prodávala ? Přečetl jsem si zde něco o rozepínání humbuckeru, ale moc z toho chytrý nejsem. Myslíte že by to mohl být můj problém ? Nebo prostě Seymour Duncany to dělají ? Tomu se mi ale moc věřit nechce.