Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Mastering v Abletonu

Zvukové karty, procesory, software, akustika, ...

Mastering v Abletonu

Příspěvekod PrelovskyPatrik » 13.12.2011 19:55

Zdravím kolegové,

měl bych jednu otázečku. Dělám v Abletonu a mám problém s tím, že do monitoru mi jede zvuk co chci slyšet, ale když projekt uložím tak potom ten zvuk zni jinak. Zkoušel jsem štelovat v nastaveni cokoliv a nic nepomohlo.

Mám Imac 27 a používám jen jeho interní zvukovku, Monitory Alesis M1 Active 520.

Napadlo mě pořídit nějakou externí zvukovku a k ní připojit Digitalni recorder. Popřípadě nejaky pult se zvukovkou.. co toto http://kytary.cz/m-audio-projectmix-i-o/HN092947/ ??

Nebo je jiná možnost?

Jinak tady odkaz na tvorbu a zvuk co ladím
http://soundcloud.com/patrik-prelovsk/p ... econd-mate
PrelovskyPatrik

Re: Mastering v Abletonu

Příspěvekod pavlii » 14.12.2011 11:13

Já se opět opřu o tvrzení, že v zásadě není možné, aby off-line render měl jiný zvuk než přehrávka v reálném čase. Ledaže by byla chyba v programu samotném (a to nemluvím o nastaveních - render by neměl mít nastaveno nic jinak, než má projekt, čili samplovačku a bitovou hloubku, nezapomenout také na efekty a automatizaci....). Ale to je pak diskuse pro Abletonisty; tohle já nijak neposoudím 8)

P.
Obrázek
http://www.studiokappka.cz Skype: studio_kappka
home recording: Cubase VST/32 5.2 & C5, WaveLab 4 & 6/7
Dynaudio BM6 + A500, Yamaha DSP Factory, Yamaha AW2400, Yamaha MOTIF ES 8
pavlii
Moderátor

Věk: 38

Příspěvekod andrew_d » 15.12.2011 15:39

zdravim, mam s timhle docela bohate zkusenosti.....mozne to opravdu je a je to casty problem vsech Abletonu.......doporucuji renderovat ve 24, zadny dither, zadna normalizace....ve preferencich si nastavit nejvyssi kvalitu.....vzdycky mi prijde, ze ten vysledny render je trosku downgradovany.....

pak je mozny, ze to dela win, nebo respektive zvukova ci to, ze poradna zvukovka neni, kazdopadne pokud mas nove win, tak bych se nedivil uplne nicemu.......jak rika Pavlii, chce to urcite renderovat ve stejne kvalite jako ma projekt nastaveno, je mozny ze tam je interne 16 a ty renderujes na 24.........

problem si myslim ze taky muze byt, pokud treba v Abletonu jedes na ASIO4all a pak prehravas s integrovanou zvukovkou pod jinymi, tam to bylo u me docela znat..........

jinak koukal jsem na tvuj soundcloud a zvuk mas opravdu vyborny, posloucham jen letmo na headphonech, ale vyborne kicky a vyborna basa u vetsiny tracku.........musim opravdu pochvalit
Naposledy upravil Nero dne 16.12.2011 18:26, celkově upraveno 1
Důvod: Spojeny příspěvky, používej tlačítko Upravit
andrew_d

Příspěvekod PrelovskyPatrik » 15.12.2011 20:16

Ahoj díky za komentáře a pochvalu za tracky :)

Jinak jedu Na Applu, žádný Win.. Zvukovka interni Coreaudio, ale uvažuju o koupi zvukovky M-AUDIO ProFire 610 nebo jestli se zblázním tak PreSonus StudioLive 16.0.2, ale to už bych asi začal dělat v Logicu, i když mi ten program příjde moc Sci Fi :)
PrelovskyPatrik

Příspěvekod andrew_d » 16.12.2011 1:35

na Logic se vykasli, vim, ze kazdy DAW ma neco do sebe a ma sve priznivce i odpurce, ale vzhledem k Abletonu by to byl krok zpatky, myslim ze to co se da delat v Abletonu ohledne warpu, slicingu, vsechno tohle za plnyho chodu + moznost vybrat si zda budes skladat scenes nebo v arrangement view, tohle myslim Logic vubec nema. ale to uz asi vsechno vis. vzhledem ke kvalita tracku bych hadal, ze renderovani projektu budes mit taky vyreseny. takze nezbyva nez se snazit udelat si ten premaster co nejlepsi, aby pak vysledny downgrade pri poslechu mimo DAW tolik nemrzel 8) :D ale jo, me to uvnitr taky zni vzdycky lip
andrew_d

Příspěvekod Jester » 16.12.2011 7:21

andrew_d
Nad každým svým postem máš takový tlačítko, na kterém je napsáno "Upravit". Není potřeba každou geniální myšlenku dávat do zvláštního postu. Zvlášť když jsou ty posty 2 minuty po sobě ...
Jester
Rádce

Věk: 46

Zpět na Studio a recording