od Jens Ludwig » 13.05.2009 13:17
ad tvůj výběr - to nebude fungovat:
1) mix má jen 8 mikrofonních vstupů => 8x mikrofon z bicích + basu + 2 kytary + 2 zpěv = 13 mikrofonů tam nenacpeš.....
2) bedny: to že RHSound hraje hůž než ulebna řešit nebudem, ale na nějaký platný ozvučení basy a bicích to ani zdaleka výkonem stačit nebude... - tyhle bedny můžeš použít leda tak na zpěv a semtam si někde přizvučit možná malonko kytaru, pokud máte slabá komba, ale nic víc...
na to, abys platně nazvučil bicí, potřebuješ toho výkonu tak alespoň dvojnásobek na stranu - a to pokud možno v nějaký přijaktelný zvukový kvalitě...
já tě od tvojí myšlenky nechci odradit, ale snažim se ti tu naznačit, že v cenový relaci do bywoko 25 tisíc se moc nehneš - tam bych se radši soustředil na věci podstatný....
když to hodně zobecnim - pokud nemáš cajk (v cenách za nový zařízení) tak kolem 150 tisíc - nesnaž se zvučit bicí nemá to cenu (chybí ti výkon) a na akcích, kde je výkon potřeba, je pořadatel morálně povinej zajistit zvukaře....
ono stejně než by ses s tim naučil a nakroutil tam použitelnej zvuk, tak by si s tim několik akcí poslal totálně do kopru....
co se nahrávání týče, vyřeši bych to, jak již bylo psáno výše, dvouma mikrofonama v prostoru a např zvukovkou Lexicon LAMBDA...
tzn. 2x mikrofon Behringer C-1 (á 1100,-) + M-Audio MobilePre (3400,-)
a sem v tom za 5600 za zařízení + nějaký dráty a stojany na mikrofony celkem když přeenu tak za 7500 a ještě mi zbude na pivo...
takhle bych vyřešil nahrávání a víc bych to neřešil a zatim nekombinoval...
teď mi zbejvá 22500 na cajky na muziku - co potřebuju??? mikrofony...
nebral bych žádný superluxy ani jiný porvory - nemá to cenu...
takže na zpěvy 2x AKG D5 - dá se novej sehnat za 2000,- na přímí srovnání mnohem lepší než SM58....
mikrofony na kytary - na vnější akce by se daly použít ty na nahrávání uplně vřele....
tzn mikrofony + stojan a kabel á 3000,- a to mi zbejvá 16 500 na nějaký bedny a mix, který ve zkušebně využiju jako odposlech a venku jako hlavní bedny... (faktor ušetření, pokud máte vlastní)
bedny Behringer B212A á6800 a za zbytek nějakej xenyx mix...
to je verze první....
pokud by ses nebál přepínání čudliků, dala by se zvukovka vypustit díku digitálnímu behringer-rozhraní (funguje jako jednoduchá zvukovka)...
to by pak bylo
XENYX 1832 á ...7800
2x B212a ...13600
2x C1+přísl ...4000
kabeláž ...1500
==============
celkem 26900
+ případně něco za mikrofon na zpěv
BtW: všechna ceny jsou ještě trochu nadnesený a zaokrouhlený nahoru
P.S.: prosím, přečíst celý příspěvek pozorně a s porozuměním
P.P.S.: variant a kalkulací je více - tahle mě napadla první
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....