no s tou rezervou souhlasim, samozrejme, ale i u tehle bedny je uveden trvaly a špičkový výkon a nevěřím že je TAK mizerná, bohužel ... dělá se mi špatně z marketingových keců o "značkách", natožpak o pozlacených kabelech pro úchylné hifisty apod, grrrrrr - domníval jsem se, že aspoň rockeří nejsou nějaká šampoňácká paka bez mozku, ale asi je to jinak ...
reproduktor je vcelku primitivní záležitost, a i značkové firmy dneska kompletují věci převážně z komponent vyrobených kde jinde než v asii, snažte se být alespoň trochu objektvíní, probůh - nemějte strach - dle gaussovy křívky bude kšeftů s barevnými krabičkami stále dost...
pořádně se slyšet je samozřejmě potřeba, ale popravdě řečeno, čím větší "šmejd" reproduktor, tím víc při stejném výkonu "řve", což je dáno právě tou citlivostí - čím ta je nižší, tím reproduktor méně sám zkresluje, ale je ho nutné prostě krmit větším výkonem aby hrál ... nic jinak zvláštního na "studiových monitorech" není, možná kromě toho , že mají zaručeně stabilní parametry, možná jsou i proměřené/kalibrované při výrobě a proto dražší - jak se co jmenuje je totálně jedno, podstatné je, že kvalitní reporduktory mají malou citlivost a proto potřebují vyšší výkon aby hrály
PA (Public Audition) je o "řevu pro dav a na dálku", nic takového ve zkušebně nepozoruju ... všechno je to o kompromisech - já bych tedy ve zkušebně docela chtěl mít ozvučení studiové kvality které bude hrát dost nahlas, ale znamenalo by to zatápět třeba i kW PA zesilovačem do opravdu kvalitních HiFi beden, jenže takové co by měly potřebný SPL se spíš nedělají - resp. možná ano, něco v kombinaci se subwooferem by takhle mohlo fungovat - jo, o rezervě výkonu to je
Pořád je to všechno jen o tom snažit se zesílit lineárně co nejvěrněji třeba linkový audio signál - o nic jiného nejde, než o poměr mezi kvalitou a hlasitostí při rozumném výkonu, který je na to potřeba
Ale já už mlčím, že jsem vůbec něco říkal ... a pak že není o čem psát texty, pankáči maj pravdu, svět se po****
Už fakt nebudu na nic reagovat, kldině mě seřvěte jak chcete