OK, takže Elac:
Frekvenční rozsah nahoru je pro SACD (panebože DVD Audio jsem myslel, že už skončilo, prakticky nic se nevydává, zatímco SACD teď jede) asi potřeba. Všimni si, že tam je sice udaný frekvenční rozsah, ale bez pásma - takový údaj je na nic. Nevíš, jaký útlum to bude mít na těch 25 Hz. I když s těma dvěma 18 cm reprama by to mělo hrát hodně dolů.
Taky nevím co je na tom dobrého, že jsou 3,5 pásmové. Resp. jaký je rozdíl oproti 3 pásmům. Jinak dvoupásmové je samozřejmě kompromis - zajímavé je, že se traduje, že 2 pásmové repro mají skvělý přednes středů, ale opak je pravdou - díky tomu, že dvoupásmo nemá basák, musí ten středobasový reprák hrát jak basy, tak středy - což je horší, než když pro každé pásmo existuje jeden specializovaný reprák.
Ad Classe - ta cena je neuvěřitelná, až podezřelá, ale to už je na Tobě. Jenom ber v potaz, že je to koncák a budeš potřebovat ještě předzes. Kvalitní předzes, abys ten konec nezabil.
Fox_25 píše:Jinak mě se líbí vážná hudba z toho důvodu proč ji neposloucháš, je úžasné jak někdo dokázal zakomponovat k sobě tolik nástrojů a melodii z nich sladit k dokonalosti. Dokážu vnímat tóny všech nástrojů, jejich melodii, prostě to co mi dává tenhle styl rock ani pop nedokáže.
Já jsem nenapsal, že vážnou neposlouchám. Naopak. Teď mám zrovna období, kdy ji poslouchám téměř výhradně. Napsal jsem jenom, že nemám rád symfonie - protože je tam moc nástrojů a já rád sleduju melodickou linku jednotlivých nástrojů. A v symfonii je jich tolik, že se v tom jakoby nedokážu zorientovat. Proto poslouchám většinou houslové koncerty nebo skladby pro sólový nástroj a basso continuo.
No a co se týká rocku a jeho složitosti. I v rocku existují kvalitní poslouchatelné věci s poměrně složitou melodikou a kompozicí (nechci srovnávat rock s vážnou, oboje mám rád), zkus třeba Gentle Giant, King Crimson, ...
Fox_25 píše:EDIT>Tohle téma raději probírám zde, nejsem v tomhle profík a jak jsem si všiml nezasahují tu preference jedné značky což by mohl být u hifi fór problém. Je to stejné jako u foťáků, zkuste se někde zeptat jakou DSLR do 20 000,- a zvrhne se to ve flamewar kde si honí ego "majitelé" své značky.
Jo, znám. Taky jsem fotil a o foťáky se zajímal. V Hifi je ale podstatně víc značek než silná čtyřka u foťáků. Stejně bych to zvážil (myslím ty odborné fóra) - chceš investovat poměrně hodně peněz a tam ti opravdu dokážou poradit lépe. Tady se bavíš zatím akorát se mnou.