1. Jde nějak technicky a bezpečně dosáhnout chrapláku,když ho nemám přirozeně?
2. Jsou pro chraplák i nějaké jiné názvy,ať můžu dál studovat? Případně jak se řekne 'chraplák' anglicky?
3. Hodili by se mi i odkazy na další materiály
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Olihen píše:chraplák se muže jmenovat growl,murmur,grunt,scream nebo pig squeal jsou to ruzne techniky všechno
Rammsteinmv píše:Olihen píše:chraplák se muže jmenovat growl,murmur,grunt,scream nebo pig squeal jsou to ruzne techniky všechno
To mám zvládnuté,teď mě spíš zajímá takový ten rockerský chraplák/ječák. Mimochodem,jak zní ten murmur?

rene píše:growl,scream je speciální technika a chraplák je prostě zabarvenej zpěv.Na chraplák nepotřebuješ speciální techniku ale musíš to z "bezpečnostních důvodů" tahat přes bránici.

Rammsteinmv píše:1. Jde nějak technicky a bezpečně dosáhnout chrapláku,když ho nemám přirozeně?
2. Jsou pro chraplák i nějaké jiné názvy,ať můžu dál studovat? Případně jak se řekne 'chraplák' anglicky?
3. Hodili by se mi i odkazy na další materiály
woro90 píše:Murmur = hodně hluboko položený growl, tak hluboko, až splývá artikulace.
rene píše:chraplák je prostě zabarvenej zpěv
holkoun píše:musis vic chlastat a hulit:-)
Dave3R píše:no, úplně to sem nepatří, ale nevíte o někom, kdo učí growl někde v okolí Brna ?
woro90 píše:Z bezpečnostních důvodů ani ne, dělá se to kvůli tomu, že mezižeberní svaly nejsou dostatečně silné ani rychlé aby to mělo pořádný objem, zatímco bránice je dost mohutná, zvlášť když je trénovaná. Zkus sledovat co používáš za svaly když nafukuješ balónek - zpevníš hrudník a tlačíš to bránicí.
miken píše:Ahoj vsem jestli mate 4 minutky navic tak si zkuste poslechnout mozna trochu zvlastni song...za vase nazory predem dekuji
http://www.youtube.com/watch?v=U3gKPpth ... r_embedded
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník