Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...

Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté

Příspěvekod kostek » 24.08.2010 15:44

Ahoj, jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté ale jak se nahraju do PC přes mikrofon u sluchátek tak mi to příjde falešný, nerovný. Jakto ? Čím to je ?
kostek

Re: Jak zpívám LIVE je zdá se mi to čisté

Příspěvekod heczis » 24.08.2010 16:38

Protoze kdyz zpivas, tak se slysis jeste pres hlavu (kosti, dutiny), nejen usima. A navic se tolik nesoustredis na poslech (ale na zpev), takze ti asi leccos unikne. Je to normalni. Kdyz nam naposledy ve studiu pustili, co z nas leze ven, tak to 3/4 orchestru chtely zabalit :-) Vzdycky mas neco, o cem nevis, ze to delas, dokud ti to nekdo nerekne (treba nadmerny pouzivani ukazovacich zajmen, at uvedu priklad na sobe). Noa v hudbe ti toho hodne rekne nahravka a jeste vic nekdo, kdo te poslechne (=ucitel).
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
heczis

Věk: 25

Příspěvekod Nero » 24.08.2010 17:20

Právě proto to chce u jakéhokoli muzicírování mít reference - a když tě neposouchá učitel nebo zkušenější kamarád, chce se to nahrávat a hledat chyby.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod kostek » 24.08.2010 19:22

Díky za rady :). Jinač, od 1. září nastupuji na ZUŠ :). Doteď jsem měl soukromého učitele, který mi neporadil nic, tak to teď zkusím na ZUŠ.
kostek

Příspěvekod kostek » 24.08.2010 19:23

heczis píše:Protoze kdyz zpivas, tak se slysis jeste pres hlavu (kosti, dutiny), nejen usima. A navic se tolik nesoustredis na poslech (ale na zpev), takze ti asi leccos unikne. Je to normalni. Kdyz nam naposledy ve studiu pustili, co z nas leze ven, tak to 3/4 orchestru chtely zabalit :-) Vzdycky mas neco, o cem nevis, ze to delas, dokud ti to nekdo nerekne (treba nadmerny pouzivani ukazovacich zajmen, at uvedu priklad na sobe). Noa v hudbe ti toho hodne rekne nahravka a jeste vic nekdo, kdo te poslechne (=ucitel).

Počkej, takže když se slyším na nahrávce falešně, nebo se mi to nelíbí, tak se mi to zdá ? A nebo je to opravdu špatné ? :D
kostek

Příspěvekod Nero » 24.08.2010 20:07

Když to zní na nahrávce špatně, je to špatně skutečně :wink:
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod kostek » 24.08.2010 20:16

Nero píše:Když to zní na nahrávce špatně, je to špatně skutečně :wink:

..... Aha ... Díky :)
kostek

Příspěvekod Džej Ár » 4.02.2011 11:49

Jo, ségra měla podobnej problém. Chtěla zpívat v jedný kapele od nich ze školy, a mně se to moc nezdálo, ale akorát mi nadávala, že tomu nerozumim. Ale pak to nahrála, a poslechla si to, a přišlo jí to nakonec taky ňáký divný. Tak se šla poradit s jedním známym, kterej učí v hudebce, a ten jí teda řek, že to nic moc neni, ale že na tom může pracovat, tak teď tu denně zpívá, a ze začátku sem myslel, že se odstěhuju do sklepa... Ale fakt se zlepšila a teď už se to i dá poslocuhat. :wink:
Džej Ár

Příspěvekod woro90-1 » 4.02.2011 14:11

To je prostě málo vycvičený sluch. Stává se to každému, odstranit se to dá cvičením, posloucháním se, zpíváním věcí, kde máš dlouhé tóny, s doprovodem - tak nejlépe uslyšíš, že ti to neladí, a máš čas ten tón dorovnat. Pak přejdeš postupně na rychlejší tempa, ale tak, abys to pořád stíhal zaregistrovat a opravit. A musíš si také vycvičit přesnou ónovou představoivost, musíš přesně ovládat intervaly, a ono to půjde.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Příspěvekod Stealer » 7.02.2011 12:33

No to já mám taky takový problém. Já mám hlavně problém s tím, že hodně songů si automaticky házím o oktávu výš nebo tak... to je tím, že se snažím zpívat tak vysoko jako slavní zpěvácí (deryck ze SUM41, Tom z Blink atd...) chce to hlavně trening asi a znát techniku.

Jinak můžu opravdu ze svých zkušeností říct, že když hrajem ve zkušebně a zdá se to dobré, tak potom na koncertové nahrávce to je na kulku do palice :) možná bych poradil zpěv přímo do uší?? (zpěv do sluchátek) Teď mě tak napadlo
Stealer

Příspěvekod TMiky » 18.10.2011 9:11

Stealer píše:Já mám hlavně problém s tím, že hodně songů si automaticky házím o oktávu výš nebo tak... to je tím, že se snažím zpívat tak vysoko jako slavní zpěvácí (deryck ze SUM41, Tom z Blink atd...)...

A přesně kvůli tomuhle si raději skládám svý věci pro svou polohu hlasu, aby to pak nedopadlo takhle... :lol:

Stealer píše:...možná bych poradil zpěv přímo do uší?? (zpěv do sluchátek) Teď mě tak napadlo

To mě taky napadlo, zkusit doma bejkat do mikrofonu a mit pusteny zaroven do sluchatek (takovej odposlech)... jsem ve fazi realizace... ;)
Pak tu nahravku i tak musis poslechnout pro kontrolu i bez bejkani... ;)
TMiky
TMiky

Věk: 32

Zpět na Zpěv