Mr.Freeman píše: nevím proč by to měl být falzet ,myslím ,že se dá do C2 dostat s plným hlasem.
Plnej hlas se zvýší? můžeš to nějak rozepsat víc ? řešim přesně tenhle problém.. , Při plným hlasu zazpívám G1 bez větších potíží , s A2 už je problém - dá se to vytrénovat tak abych měl jisté A2 plným hlasem?? samozřejmě ne na úkor hlasivek. dík - tohle asi v literatuře nenajdu , chtěl bych radu od někoho co to dokázal.
Ano dá se dostat do C2 plným hlasem, ale já osobně jdu maximálně do G1 a to už mám právě školený zvýšený hlas, tak jsem to hádal na falzet. Než jsem se začal věnovat sólovému zpěvu, tak jsem plným hlasem nešel ani k C1, dneska jsem na G1 a ještě to asi o něco povyleze - takže se dá zvýšit rozsah plného hlasu klidně o nějakých 8 půltónů

Pokud zpíváš G1 aniž by tě vedl nějaký hlasový pedagog, tak pokud se nějakému svěříš, určitě ti rozsah ještě povyroste. Ale A2 je nějaká blbost, to bys byl ženský mezzosoprán, chtěl jsi říct A1 ne?
pokud na to půjdeš správně tak to na úkor hlasivek nikdy nebude, protože jedině správnou technikou máš možnost zpívat výš a výš, špatná technika ti to neumožní