Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Technika přes hlavu

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...

Technika přes hlavu

Příspěvekod kostek » 11.11.2010 21:19

Zdravím,

Mám takový problém. Když zazpívám 5-6 písniček, hlas se mi "sevře", ztlumí a už nemůžu ani pomalu mluvit, natož zpívat. Kámoška mi říkala, že zpívám vše "přes krk", v čem dělám chybu/y ??? ..... Říkala mi, žebych měl více zpívat přes hlavu, je to ten problém ? ... Ja se dá jinač zpívat než přes krk, hlasivky ? ... Díky za odpověď :)
kostek

Re: Technika přes hlavu

Příspěvekod McKozias » 11.11.2010 21:34

ja bych spise rekl ze se nadechujes do ramen a ne do "bricha"..cili to netlacis branici a to jde na hlasivkach za chvilku poznat
Cort X6 (DiMarzio D Activator X bridge)
Squier strat---> Digitech Whammy ---> Boss BF2 ---> Boss DD3 ---> Crate V50
ibanez v72bk

stay (sic)
McKozias

Věk: 19

Příspěvekod kostek » 11.11.2010 21:44

McKozias píše:ja bych spise rekl ze se nadechujes do ramen a ne do "bricha"..cili to netlacis branici a to jde na hlasivkach za chvilku poznat

Asi bych měl ovládnout tu bránici :)... Ale já se umím nadechnout vše v poho, jde mi to ... Ale zapomínám na to při zpěvu... Prostě nepřemyšlím čím dýchám... A moc nevím, kdy a co mám tlačit tu bránici, nebo se jen stačí nadechnout ? :)
kostek

Příspěvekod McKozias » 11.11.2010 21:50

ja nejsem moc "zpevak" ale proste snazim se trochu tlacit na to bricho
Cort X6 (DiMarzio D Activator X bridge)
Squier strat---> Digitech Whammy ---> Boss BF2 ---> Boss DD3 ---> Crate V50
ibanez v72bk

stay (sic)
McKozias

Příspěvekod AlliAnn » 21.03.2011 21:38

kostek píše:Zdravím,

Mám takový problém. Když zazpívám 5-6 písniček, hlas se mi "sevře", ztlumí a už nemůžu ani pomalu mluvit, natož zpívat. Kámoška mi říkala, že zpívám vše "přes krk", v čem dělám chybu/y ??? ..... Říkala mi, žebych měl více zpívat přes hlavu, je to ten problém ? ... Ja se dá jinač zpívat než přes krk, hlasivky ? ... Díky za odpověď :)

těžko radit, když jsme tě neslyšeli. buď se nahrej, nebo nám aspoň popiš jakej druh muziky děláš.

může mi někdo vysvětlit, čemu lidi říkají "zpívat přes krk"? :roll: :lol:
AlliAnn

Příspěvekod D@vit » 22.03.2011 1:53

AlliAnn píše:může mi někdo vysvětlit, čemu lidi říkají "zpívat přes krk"? :roll: :lol:

tomuhle - 2:50
Jsem zpěvák skupiny FARSIDE
Působím také jako 3D grafik
D@vit

Příspěvekod AlliAnn » 22.03.2011 8:05

D@vit píše:tomuhle - 2:50

Ach so, takže prostě neuvolněný krk, chápu. Zpívat krkem mi nedávalo moc smysl, protože čím jiným by člověk měl zpívat. Takhle to smysl dává.

To pak má asi kostekova kamarádka pravdu. Akorát nechápu, jak to že se nezačne dusit dřív, než mu selžou hlasivky.

Ten typ z youtube je dobrej, hodím ho do threadu o dýchání pro začátečníky, říká to dobře a docela jasně i s názorným příkladem. Šikulka.
AlliAnn

Příspěvekod kostek » 6.08.2011 11:17

má nahrávka, nezpívám dlouho, třeba by jste mi i mohli poradit, co tam mám špatně.. co bych měl a co neměl dělat.. díky

link - http://www.uloz.to/9859582/the-edge-of-glory2-mp3
kostek

Příspěvekod jarji » 7.08.2011 19:23

kostek píše:
McKozias píše:ja bych spise rekl ze se nadechujes do ramen a ne do "bricha"..cili to netlacis branici a to jde na hlasivkach za chvilku poznat

Asi bych měl ovládnout tu bránici :)... Ale já se umím nadechnout vše v poho, jde mi to ... Ale zapomínám na to při zpěvu... Prostě nepřemyšlím čím dýchám... A moc nevím, kdy a co mám tlačit tu bránici, nebo se jen stačí nadechnout ? :)

No nadychovať sa do "brucha" by si sa mal kôli tomu, aby si si ten vzduch vedel rozdávkovať do jednotlivých slov, nie ako to je ked sa nadýchneš do hruďe, tak to proste pár slovíčkami vydýchneš úplne. Takže potom dýchaš ako keby si behal maratón :lol:
Electric Guitar: Ibanez GAX 30 (Transparent Red)
Acoustic Guitar: Cort EARtH 70 NS (Natural) Strings: Elixir 13 Pick: Jim Dunlom 0.8mm
jarji

Věk: 16

Zpět na Zpěv