![]() |
![]() |
![]() |
|
|

DJmanasek píše:No, zpívat se nenaučíš, to musí mít dáno (ikdyž jsou i výjimky), zpěv můžeš akorát zlepšovatMůžeš trénovat techniku hlasu, rozsah, vibráto a tak dále, záleží co chceš zpívat
Giof píše:Mně se ve sboru zvýšil jen rozsah... Zpívat mě to nenaučilo.. vůbec se mi nelíbí můj hlas... Je to se mnou marné.. Já myslím, že u některých to prostě naučit nejde...
Giof píše:Mně se ve sboru zvýšil jen rozsah... Zpívat mě to nenaučilo.. vůbec se mi nelíbí můj hlas... Je to se mnou marné.. Já myslím, že u některých to prostě naučit nejde...
chikinka píše:chodila jsem nakou dobu do sboru, ktery vyhrava vsude po evrope hlavni ceny (ovsem ja s nima zpivala asi dva mesice a nebyla jsem na zadnem vystoupeni) no ale reknu vam, ten profak co s nama zpival... dokazal behem mesice (dve hodiny tydne) naucit zpivat i nekoho kdo vzivote sam od sebe nevydal zaden hezky ton. Bral lidi co maj silny hlas a delal kouzla. Naucil zpivat takove paka ze jsem tomu nemohla dlouho dlouho uverit... ->k cemu smeruji, tudiz kazdeho, opravdu KAZDEHO jde naucit zpivat... (jeden z tech kluku co neumej ani mnouknout nahral cd se svoji kapelou a zpiva tam par pasazi
)
hendy9 píše:chikinka píše:chodila jsem nakou dobu do sboru, ktery vyhrava vsude po evrope hlavni ceny (ovsem ja s nima zpivala asi dva mesice a nebyla jsem na zadnem vystoupeni) no ale reknu vam, ten profak co s nama zpival... dokazal behem mesice (dve hodiny tydne) naucit zpivat i nekoho kdo vzivote sam od sebe nevydal zaden hezky ton. Bral lidi co maj silny hlas a delal kouzla. Naucil zpivat takove paka ze jsem tomu nemohla dlouho dlouho uverit... ->k cemu smeruji, tudiz kazdeho, opravdu KAZDEHO jde naucit zpivat... (jeden z tech kluku co neumej ani mnouknout nahral cd se svoji kapelou a zpiva tam par pasazi
)
promin , ael pokud někdo nemá hudební sluch , tak se prostě zpívat nenaučí. Může ze sebe vydat dobrej zvuk, ael nikdy mu to nepude k hudbě
hendy9 píše:chikinka píše:chodila jsem nakou dobu do sboru, ktery vyhrava vsude po evrope hlavni ceny (ovsem ja s nima zpivala asi dva mesice a nebyla jsem na zadnem vystoupeni) no ale reknu vam, ten profak co s nama zpival... dokazal behem mesice (dve hodiny tydne) naucit zpivat i nekoho kdo vzivote sam od sebe nevydal zaden hezky ton. Bral lidi co maj silny hlas a delal kouzla. Naucil zpivat takove paka ze jsem tomu nemohla dlouho dlouho uverit... ->k cemu smeruji, tudiz kazdeho, opravdu KAZDEHO jde naucit zpivat... (jeden z tech kluku co neumej ani mnouknout nahral cd se svoji kapelou a zpiva tam par pasazi
)
promin , ael pokud někdo nemá hudební sluch , tak se prostě zpívat nenaučí. Může ze sebe vydat dobrej zvuk, ael nikdy mu to nepude k hudbě
hendy9 píše:Řek bych že přes polovina známejch zpěváků (mimo metal) se učilo zpívat . Opera, jazz pop to všechno učej. A většina učitelů tě vezme jen pokud máš náký předpoklady , takže vtu dobu co za nim deš by pro tebe táborákový písničky neměli bejt problém...
Třeba operu se budeš učit minimálně 5 let. Dobrej jazzovej zpěvák s tebe může bejt tak za 2 roky a nákej lehkej pop si stačí ošahat, ael pokud chceš zpívat falzetem , tak ti bude trvat taky tak 2 roky než to osaháš.
A tohle sou spíš ideální příklady.
Je to o tom , že pokud budeš chtít zpívat jak ve Vypsaný fixe , tak ti stačí jenom slyšel a nemít úplně zku*venej krk, ale jestli chceš zpívat jako Serj Tankian , tak ti to pár let potrvá , nehledě na to , že nehorázně času ztrávíš tim ,že se ti bude rozvíjet rozsah.
Třeba Marko z Nightwish má vystudovanej operní zpěv , ael když sem slyšel jeho nahrávku 90. roku , tak bych vsadil barák na to , že to nemůže bejt on

tak počkej, ale to mluvíš o absolutním sluchu... kdy poznáš jaký tón to je jen podle sluchu.. to má málo lidí...Asanoth píše:clovek, kterej nema hudebni sluch nepozna, jestli hrajes d nebo dis.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník