Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

zlepšení hlasu

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...

zlepšení hlasu

Příspěvekod fantomas2536 » 13.08.2011 18:44

zdravím , zpívám pravidelně asi půl roku,dýchat přes bránici umím , intonuju až na menší chybky , ale mám "nevyzpívaný hlas" , zní to celkem nekvalitně , další problém výšky-když je zpívu , tak ten hlas nezní "plně" , zní nedospěle , přitom když mluvím , tak mám hlas jak každý jiný 18-tiletý. Jsou nějaké konkrétní cvičení na zvětšení rozsahu,nebo to chce jen zpívat dokola ? Chtěl bych poradit jak na to , jestli měl někdo podobné problémy když začínal , a nebo jakoukoli radu. díky
fantomas2536

Re: zlepšení hlasu

Příspěvekod Alqarin » 15.08.2011 15:17

Nijak ti nepomůžu, chci se jen "přidat", protože mám ten samej problém, co ty.. Vlastně v podstatě úplně stejnej. Tak, teď už sme dva, třeba si toho někdo všimne :D Nebo ještě doporučuju pořádně tady projít ostatní thready, ono už se tu všechno víceméně vyskytlo, jen to najít. No nic, du hledat ;)
Nadšený kytarista
el. kytara Squier Telecaster Custom (černá) - it rocks!
15ti watový malý Marshallek
akustika Art & Lutherine - úžasná, mám ji moc rád
na hrátky s delayem - Marshall Echohead
Last.fm
Alqarin

Příspěvekod fantomas2536 » 15.08.2011 21:33

Alqarin píše:Tak, teď už sme dva, třeba si toho někdo všimne :D

no , mohl by :D
fantomas2536

Příspěvekod jarji » 15.08.2011 23:40

Myslím si že je to otázka času, spievať, spievať a stále spievať. Postupne tie hlasivky posíliš a príde to samo. Možno ti pomôže aj články na tejto stránke.
Electric Guitar: Ibanez GAX 30 (Transparent Red)
Acoustic Guitar: Cort EARtH 70 NS (Natural) Strings: Elixir 13 Pick: Jim Dunlom 0.8mm
jarji

Věk: 16

Příspěvekod fantomas2536 » 16.08.2011 23:30

dik, je to tam celkem dobre popsane, doufam ze to pujde
fantomas2536

Příspěvekod fantomas2536 » 18.08.2011 11:50

Ještě zkouším podle návodů z netu hlavový tón , myslím že nos mě rezonuje, hlava jen trochu,jenže hrudník taky , ale jelikož sám sobě dokážu posoudit jenom intonaci tak nevím jestli je to dobře :D
fantomas2536

Příspěvekod jarji » 19.08.2011 19:27

Niekde sa tu aj dočítaš, že ak sa ti pri speve trochu chveje "niekde v hrudníku" tak to nieje vôbez zlé ;)
Electric Guitar: Ibanez GAX 30 (Transparent Red)
Acoustic Guitar: Cort EARtH 70 NS (Natural) Strings: Elixir 13 Pick: Jim Dunlom 0.8mm
jarji

Věk: 16

Příspěvekod fantomas2536 » 20.08.2011 12:27

ale to asi dělá každému ne ? nebude to hrtan nebo průdušky? ja bych potřeboval něco víc vědět o hlavovém tónu a čtu na netu jen to že to ten zvuk z hlasivek má rezonovat v hlavě a že člověk nemá cítít tlak , ale jakými postupy se toho má docílit v praxi ,to sem nenašel , jen toto video , ale zase moje angličtina není zrovna nejlepší ,tak si to nepřeložím :D http://www.youtube.com/watch?v=qLiwm0zl-1s
fantomas2536

Příspěvekod Ondrakuk » 4.05.2012 14:05

Já bych radu měl ;-)
Teda aspoň co mi říká učitelka.
Třeba když jdu do nějaké nové písně a je tam výška kterou zakokrhám tak mi řekne ať to místo jedu v piánu a že se mi to nazpívá. A pak jen když už jsem si jistější tak na tom hlase přidávám a přidávám, aby to bylo tak jak mělo........
Omlouvám se za případné chybičky :-D
Ondrakuk

Věk: 14

Příspěvekod Mr.Freeman » 5.05.2012 8:54

*pokud jsi ještě nedospělý , tak není co řešit .o)
pokud ti je aspoň těch 17 a máš po mutaci , tak hledej techniku "nazívání tónu" pomůže ti rozšířit a sbarvit tón.. , není to ale záležitost chvilky.. - radši si domluv jednu hodinovou teoretickou lekci s učitelem , nebo s někým , kdo to ovládá..

P.S. mluvit o technice je složitý.. , všechny mají stejný základ ,ale pak se liší.. , jedna učitelka mi říkala ,že nos má rezonovat... - myslím že ta spíš učila pop , a teď mám učitele ( to je velké + mít učitele a né učitelku - jsi-li muž ) , tak ten zasejc preferuje bez rezonanci nosu - respektivě je to lepší , je ti víc rozumět , - poznáš to tak , že když u zpěvu si zacpeš nos , tak nesmíš huhňat .o)
- každopádně k rezonanci hlavy.. :D docela pobavylo :D , musel bys být zpěvák operní scény aby jsi to cítil.. ,o) je to spojitost koncentrací tónu.. - tím se zvedne hlasitost , používaj to operáci.. , už to maj tak v malíku , že nepotřebujou mikrofony při představení.

*ale ze své zkušenosti musím říct , že teorie je skělá věc :D ale pokud se rozhodneš umět zpívat a používat techniku ,tak si nech zajít chuť a najdi si učitele.. , třeba jen na 2-3 lekce, nejlépe na celý rok..
- vše co tady popisuju v každém příspěvku na fóru mám jen od lektora zpěvu.. , ale je fascinující jak 2 (dnešní) učitelé zpěvu , kdysi chodili ke stejnému kantorovi na konzervě a přesto se tolik liší v technice a přístupu k vyučování ,ale oba jsou výborní a učí naprosto dokonale.

* ještě malou radu sem postnu: nesnažte se zpívat karaoke , zpívejte lidovky.
Edit: jejda .o) trochu opožděná reakce .o)
hledáme zpěváka s tenorovým hlasem a který umí udělat Show - v okolí trutnova/náchoda
Mr.Freeman

Věk: 19

Příspěvekod rene » 16.05.2012 16:22

Ono je obecně dobrý prostě pořád zpívat a zpívat. Taky jsem tenhle problém měl a tim že jsem pořád zpíval, tak jsem objevil polohy a způsoby artikulace který mi seděj nejlíp a hlas zní dobře a plně. Trénovat, třeba se i nahrávat a poslouchat a hlavně mít vytrvalost :)
PRS Soapbar II, Vox AC 30, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
rene

Zpět na Zpěv