Stránka 3 z 6

Re: BOSS NS-2

Napsal: 18.07.2011 10:30
od Exhum
Demilich píše: Pomalu ale s tím NS-2 začínám být nespokojen, protože mi to začíná ve zkušebně vazbit i přes to, že jsem snížil gain ze 7 na 6 a nevalím ani tak nahlas (o půl stupně méně) a přesto to trochu píská ikdyž mám ten gate knob na třech čtvrtinách rozsahu. Flažolety jsem se díky téhle krabce naučil, protože je to žere, když má člověk ten gate nastavený kolem těch třech čtvrtin. Když ho brnknu slaběji, nějak se mi nepovede = neproleze. A přitom to napískává při PM když nechávám znít basy džmmmmmmmpííísk, někdy.. Hlavně když mám nové struny.
Hej, hej... Mam 6505+ gain na 7 a musim mit gate na tak 9/10 jinak to piska... Ale flaza se daj... Je to spise v ruce hele, daj se uplne krasne... Ale souhlasim s tebou, ze je docela ozral... Bez gatu jdou mnohem lepe, vlastne ani mi neprijde, ze celkovy zvuk byl nejak ozral spise nejake techniky jako ty flazolety, arpegia, hammeringy apod. jsou takove cistejsi, musis fakt zamakat tema prstama aby to znelo... Prave proto, k 6505+ - NS-2 davaj kluci Ibanez Tubescreamer TS9...

Re: BOSS NS-2

Napsal: 18.07.2011 10:55
od Demilich
Nojo ale to jsi pak úplně tam kde jsi byl, protože si ten gain zase přidáš tím TSkem, takže to bude pískat ještě víc + už je to signál "přes krabičku", takže to s ním něco udělá, a nepumpovalo by to třeba tak jako bez obou těch věcí.

Re: BOSS NS-2

Napsal: 18.07.2011 10:59
od Exhum
Demilich píše:Nojo ale to jsi pak úplně tam kde jsi byl, protože si ten gain zase přidáš tím TSkem, takže to bude pískat ještě víc + už je to signál "přes krabičku", takže to s ním něco udělá, a nepumpovalo by to třeba tak jako bez obou těch věcí.
A zkoušel jsi to, třeba to nezačne pískat... Co takhle lidi hrajou s tímhle, tka maj většinou 6505+_NS-2_TS9_nejakou tu ladicku a končej... A maj taky EMG...

Re: BOSS NS-2

Napsal: 18.07.2011 11:02
od Demilich
Ne nezkoušel jsem to. Ale z toho co mám vysledováno jak to u nás ve zkušebně funguje jsem si téměř jist, že by to pískalo více :-) Já navíc úpravu zvuku TSkem nechci.

Re: BOSS NS-2

Napsal: 18.07.2011 11:07
od Exhum
To ja bych si klidne nechal rict a pridal tam trosku vice te hutnosti, te spinavosti. Ale tak jsem jen jedna kytara v kapele :)

Re: BOSS NS-2

Napsal: 18.07.2011 20:07
od mazzi
Exhum píše:Kurňa já to věděl... fakt šulin z elektra... 200Kč v haj... a teď jsem na netu narazil na toto... http://www.gme.cz/cz/-p751-518.html fakt špatnej den :roll:
Pozor na to, spínaný zdroje pracují na vysokých frekvencích a právě ty způsobují při špatné filtraci zmíněné pískání. Jestli je ten zdroj (adaptér), co jsi koupil příliš lehký, bude spínaný a proto slyšíš pískání. Adaptér s trafem je o poznání těžší, přece jenom železo něco váží, ale taky stojí. Nicméně spínané zdroje se dnes cpou všude.

Re: BOSS NS-2

Napsal: 18.07.2011 20:17
od Demilich
Jo to je takový malý gizd? Tak to je jasné :D Já se na ten odkaz nedíval, ale tkahle je to jasné, mazzi má asi pravdu :wink: Ten můj regulovatelný levný HAMA je normální trafáč - roztočím, bacím po hlavě, zabiju :lol:

Re: BOSS NS-2

Napsal: 18.07.2011 20:40
od Exhum
mazzi píše:
Exhum píše:Kurňa já to věděl... fakt šulin z elektra... 200Kč v haj... a teď jsem na netu narazil na toto... http://www.gme.cz/cz/-p751-518.html fakt špatnej den :roll:
Pozor na to, spínaný zdroje pracují na vysokých frekvencích a právě ty způsobují při špatné filtraci zmíněné pískání. Jestli je ten zdroj (adaptér), co jsi koupil příliš lehký, bude spínaný a proto slyšíš pískání. Adaptér s trafem je o poznání těžší, přece jenom železo něco váží, ale taky stojí. Nicméně spínané zdroje se dnes cpou všude.
Hej chlapi, taky roztočím a zabiju. Mám toto http://www.tipa.eu/cz/adapter-stabilizo ... s/d-83461/ ten co si MAZZI myslel hodlám kupovat, je přesně 9V/500mA co potřebuji... I když jsi mě teď docela zvyklal s tim, ze spinavy adaptery piskaj... Nerad bych vyhodil dalsi prachy do luftu. Takze radsi si priplatit a koupit poradny, poctivy trafo s me presne vyhovujicimy hodnotamy?

Re: BOSS NS-2

Napsal: 19.07.2011 15:16
od shmootik
ani trafo neni výhra... já koupil nedávno http://kytary.cz/bespeco-ps20e/HN114213/ a ns-2 při krmení timhle adaptérem značně bručí, což při krmení baterkou nedělá

Re: BOSS NS-2

Napsal: 19.07.2011 15:26
od mazzi
shmootik píše:ani trafo neni výhra... já koupil nedávno http://kytary.cz/bespeco-ps20e/HN114213/ a ns-2 při krmení timhle adaptérem značně bručí, což při krmení baterkou nedělá
Špatně odfiltrovaný trafo brumí, spínaný zdroj bzučí. Každý generuje rušení odpovídající pracovní frekvenci, případně (sub)harmonických frekvencích. To je tak, když výrobce šetří a miniaturizuje. Kvalitní kondenzátory jsou drahé a pokud chcete zdroj za pár korun, nemůže tam být kvalitní kondenzátor. Analogie se špekáčky - ve špekáčku za 40 Kč/kg nemůže být maso.

Pomohlo by zařadit na výstup adaptéru odpovídající odrušení (RCL článek).

Re: BOSS NS-2

Napsal: 19.07.2011 16:17
od Exhum
mazzi píše:
shmootik píše:ani trafo neni výhra... já koupil nedávno http://kytary.cz/bespeco-ps20e/HN114213/ a ns-2 při krmení timhle adaptérem značně bručí, což při krmení baterkou nedělá
Špatně odfiltrovaný trafo brumí, spínaný zdroj bzučí. Každý generuje rušení odpovídající pracovní frekvenci, případně (sub)harmonických frekvencích. To je tak, když výrobce šetří a miniaturizuje. Kvalitní kondenzátory jsou drahé a pokud chcete zdroj za pár korun, nemůže tam být kvalitní kondenzátor. Analogie se špekáčky - ve špekáčku za 40 Kč/kg nemůže být maso.

Pomohlo by zařadit na výstup adaptéru odpovídající odrušení (RCL článek).
A teď pro nás smrtelníky prosím :mrgreen:

Na co se mám tedy jít ptát do elektra?

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 7:05
od Exhum
Tak jsem tady včera měl kamaráda, kterej rozumí elektronice více jak já.... Říkal, že trafo je ok... Nevadí, že je to 9V/600mA místo požadovaných 9V/500mA. Noise si prý vezme tolik proudu kolik potřebuje a zbytek se ztratí v jiné formě, třeba, že trafo bude trochu více topit. Každopádně jen potvrdil, že levný trafa jsou mrdky, který sebou nesou problémy a nic nevydrží, chce to pořádnej kyj, takže chyba bude někde jinde než v mém trafu...

Někdo nějaký nápad?

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 7:21
od shmootik
Exhum píše:Někdo nějaký nápad?
nabíječka a 9v článek pokud řešíš krmení jenom jedný krabky. jinak jsem teď někde čet že ns-2 si bere 20mA takže defakto skoro každý trafo je pro něj předimenzovaný, asi proto má ten napájecí výstup na další krabky

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 7:26
od Exhum
shmootik píše:
Exhum píše:Někdo nějaký nápad?
nabíječka a 9v článek pokud řešíš krmení jenom jedný krabky. jinak jsem teď někde čet že ns-2 si bere 20mA takže defakto skoro každý trafo je pro něj předimenzovaný, asi proto má ten napájecí výstup na další krabky
Jo 20mA ale origo trafo na BOSS krabičky (tedy i na NS-2) má 9V/500mA... To proste musi nějak jít, když to jde i DEMILICHovi na stejný mašině s neorigo trafem...

Navíc hodlám kupovat i BOSS pedálovou ladičku a Ibanez Tubescreamer - TS9, takže baterky do budoucna nepřipadaj v úvahu... A jak je to pak dál? To mohu napájet z jednoho trafa všechny 3 krabičky, pakliže budou požadovat stejné napětí a proud?

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 8:53
od mazzi
Chce to opravdu kvalitní zdroj se stabilizací a filtrací. V levných adaptérech je na filtraci použit kondenzátor s malou kapacitou (aby byl malý a levný), žádná stabilizace. Pomohlo by zapojit paralelně na napájecí kabel k efektům kondenzátor, řekněme 2 000 uF / 20 V a více (čím větší kapacita, tím lépe).
Obecně platí, že čím méně je zatížený zdroj, tím méně produkuje rušení, tzn. 500 (600) mA zdroj zatížený 20 mA by neměl tolik rušit, jako když na něho pověsíte celý pedalboard.

Dalším zdrojem brumu ale může být nekvalitní elektroinstalace a zemní smyčky, co také řeší napájení přes baterku.

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 9:24
od shmootik
Exhum: jo kvalitní trafo stabilizovaný s filtrací. co si tak vabavuju tak všechny distortiony co jsem kdy měl si brali okolo 150mA, kolik žere ladička nevim. každopádně, na jeden adaptér můžeš navěsit tolik krabiček kolik ten adaptér dá proudu při potřebnym napětí. jinejma slovama budeš mít 3 krabice na napětí 9V, v pořádku. v tvym případě odhaduju: TS max 200mA ladička taky max 200mA, ns-2 20mA. po sečtení dostáváš odběr 420mA, což znamená že adaptér musí bejt schopnej dát proud 420mA nebo víc.

mazzi: nj elektro instalace ve zkušebně, zemnící smyčky by tam bejt neměly... chm ale s tim předchozim adaptérem to takhle nebučelo přecijenom... no nic, to já si jenom tak přemejšlim nahlas

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 9:41
od Abu
Tech 150-200mA odbery si opravdu zmeril, nebo to bylo nekde napsane? Nedokazu si predstavit co by na TS-9 melo zrat tolik proudu, nejvetsi odber ma asi tak ta LEDka a to je maximalne 20mA, v praxi mnohem mene.... (plati pro "analogove" krabicky, digitalni zalezitosti jako delay muzou brat vic, hlavne ty starsi modely).

Napriklad Boss u DS-1 uvadi odber 4mA, tomu se da celkem verit (pokud pouzijou nizkoodberovou LEDku).
http://www.bosscorp.co.jp/products/en/DS-1/specs.html
Blues Driver - 13mA
http://www.bosscorp.co.jp/products/en/BD-2/specs.html
atd.....

Ja napajim celej pedalboard (9 efektu) ze zdroje 12V/500mA pres stabilizator na 10V a nekolik filtracnich kondenzatoru.

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 12:18
od shmootik
Abu píše:Tech 150-200mA odbery si opravdu zmeril, nebo to bylo nekde napsane? Nedokazu si predstavit co by na TS-9 melo zrat tolik proudu, nejvetsi odber ma asi tak ta LEDka a to je maximalne 20mA, v praxi mnohem mene.... (plati pro "analogove" krabicky, digitalni zalezitosti jako delay muzou brat vic, hlavne ty starsi modely).

Napriklad Boss u DS-1 uvadi odber 4mA, tomu se da celkem verit (pokud pouzijou nizkoodberovou LEDku).
http://www.bosscorp.co.jp/products/en/DS-1/specs.html
Blues Driver - 13mA
http://www.bosscorp.co.jp/products/en/BD-2/specs.html
atd.....
neměřil, četl. ibanez smash box má na sobě napsáno že bere 140mA, hardwire valve dist 200mA myslim. jestli si to fakt berou, nebo jestli to je myšlený aby člověk věděl jakej adaptér si má koupit, netušim

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 12:22
od Abu
Spis bych rekl, ze vyrobce chce aby si lidi koupili 200mA napajec (protoze bude mit mensi zvlneni a hlavne protoze 20mA by asi nesehnali).
Tady je peknej seznam kolik ktera krabicka zere - http://stinkfoot.se/power-list
SmashBox ma 14mA :wink:

Re: BOSS NS-2

Napsal: 20.07.2011 20:56
od Exhum
Takže můj problém s pískáním asi lepší trafo nevyřeší. Problém bdue nejspíše v rozvodné síti po baráku? Ok... Ona je to taky stará, komunistická škola, jedna zásucka už nám vyhořela, takže teď taháme proud ze zásuvky z vedlejší místnosti a přes prodlužku, ve které je píchlé vše (bass apec, lampičky, PA,...) a ještě v ní mám další prodlužku, kterou táhnu napájení pro svůj apec a taky NS-2..

No v sobotu jedeme hrát do Prahy (kdyby se někdo chtěl přijít podívat :D) tak vyzkouším, jestli to bude blbnout i tam...