Stránka 5 z 7

Re: Elektronické bicí

Napsal: 5.11.2013 17:09
od MiMi
Dobrý den,

prosím o radu, koupil jsem si Alesis DM7X a chtěl bych nahrát skladbu, ale nevím jak. Můžete mi prosím poradit? :)

Re: Elektronické bicí

Napsal: 5.11.2013 22:21
od Windy
Otázka je co znamená "nahrát skladbu" :-) jestli potřebuješ zaznamenat jen zvuk a v jakém formátu. případně jestli chceš nahrát video, kde hrají i další nástroje například... Zkus se zeptat trošku konkrétněji a třeba budu vědět. Já mám nějaké zkušenosti s nahráváním z DM6. Počítám že to bude hodně podobné!

Re: Elektronické bicí

Napsal: 6.11.2013 7:15
od MiMi
No na YT jsou drum cover nahrávky, tak to mám na mysli. Myslel jsem, že se to zapojí do PC a tam se to v nějakém programu nahrává...ale to mi nejde, jinak opravdu nevím.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 6.11.2013 21:03
od Nero
Mají ty bicí USB výstup? Pokud ano, slouží jako audio interface nebo jen přenáší MIDI informace? Pokud jen MIDI info, má modul audio výstup (jako že jistě má). Máš zvukovou kartu, která má vstup, do kterého můžeš bicí připojit?

Pak stačí nainstalovat software typu audacity, reaper nebo další, nastavit spávné vstupní zařízení a nahrávat.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 7.11.2013 11:45
od Moleek
Nero píše:Mají ty bicí USB výstup? Pokud ano, slouží jako audio interface nebo jen přenáší MIDI informace? Pokud jen MIDI info, má modul audio výstup (jako že jistě má). Máš zvukovou kartu, která má vstup, do kterého můžeš bicí připojit?

Pak stačí nainstalovat software typu audacity, reaper nebo další, nastavit spávné vstupní zařízení a nahrávat.
Jediný problém bude, že 3,5 jack pravděpodobně obsazen sluchátky a na linku zbydou pravděpodobně 2 mono 6,3 jacky (Nepovedlo se mi vygooglit konkrétně tento modul, ale většinou to tak je). Bude tedy potřeba vhodný Y kabel, což každý doma hned po ruce nemá

Re: Elektronické bicí

Napsal: 7.11.2013 14:53
od MiMi
Přesně tak, 3,5 jack je obsazený sluchátky, ale je tu usb (běžné u tiskáren). Tím propojím bicí s pc usb, ukáže se mi, že zařízení je nainstalované, ale v audacity mi to nenajde. Ani je nemůžu nastavit jako input, takže ani když pustím hudbu, tak mi to v bicích nehraje.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 7.11.2013 14:55
od Nero
A podíval ses do manuálu nebo alespon na web výrobce, jestli přes to USB leze audio signál nebo jen MIDI signál? Mám takové tušení, že v tom bude zádrhel.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 7.11.2013 15:05
od MiMi
Toto spojení vám umožní posílat MIDI informace do PC.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 7.11.2013 15:07
od Nero
Takže z něj zcela překvapivě audio signál nemůžeš získat a ani přes něj nedostaneš audio do bicích.
Musíš pacovat s audio I/O.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 7.11.2013 15:09
od MiMi
Nero píše:Takže z něj zcela překvapivě audio signál nemůžeš získat a ani přes něj nedostaneš audio do bicích.
Musíš pacovat s audio I/O.
A co to prosím znamená?

Re: Elektronické bicí

Napsal: 7.11.2013 15:10
od Nero
Že máš použít audio vstupy a výstupy. Jako audio výstupy slouží sluchátkový výstup nebo 2 hlavní mono výstupy, jako audio vstup tam bude aux-in. Tohle všechno najdeš v manuálu, pokud bys tomu věnoval chvilku času.

Ostatně to již také bylo napsáno výše.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 5.11.2014 19:02
od Jenda721
Zdravím,

plánuju koupi elektronických bicích z důvodu hluku, respektive zkoušení doma. Stanovil jsem si předběžnou hranici do těch 40 tisíc. Co jsem se tak rozhlížel po eshopech, zaujala mě souprava Roland TD-11KV. O co mi jde... Přestěhoval jsem se do baráku, kde si hodlám v podkroví udělat zkušebnu/studio. Budu tam trénovat sám i zkoušet s kapelou. Místnost budu částečně odhlučňovat(izolovat 2 stěny) a také kupuju akustickou pěnu, takže by se měla malinko snížit i celková hlučnost. Ovšem barák je spojený s barákem vedle a tím, že je to v podkroví, tzn stěna do ulice je vlastně jenom sádrokarton, trámy, nějaká vata, lepenka a střecha, se bude přenášet hluk hlavně od bicích a basy dost ven.

Moje idea je taková, že aku bicí vyměním na zkoušení za elektro bicí, který pusim pravděpodobně do aktivek na zpěv(v případě zkoušky, v případě trénování sám samozřejmě spíš sluchátka). Tím pádem se sníží celková hlasitost v místnosti a ostatní nástroje budou moci jít s hlasitostí dolů.

Nastává ale problém takový, že většina elektro souprav má jenom 3 činely a já jich potřebuju 6, nebo alespoň 5. Asi by šlo hrát jenom na 3 a pak se nějakym způsobem přeorientovat zpátky na 6, ale to se mi moc nechce. Tato souprava umožňuje připojit ještě jeden činel, což je málo.

Tak mě napadlo to, že bych alespoň na trénování ve sluchátkách použil normální činely a nazvučil je overheadama. Signál z nich bych vedl do mixáku společně se signálem z bicích a smíchal hlasitosti tak, aby mi to ve sluchátkách znělo dobře.

Prosím někoho, kdo měl nejlépe stejný problém, nebo má více zkušeností, aby mi poradil. Snad to, co jsem napsal, není úplně blbost :D

PS: ještě by mě zajímalo, jaký je zásadní rozdíl mezi sadou TD-11KV a TD-15K, pochopil jsem, že maj jinej modul, z toho nejsem stejně úplně chytrej... prostě jestli je tam něco, proč bych měl utratit o 10k víc, díky :D

Re: Elektronické bicí

Napsal: 6.11.2014 9:43
od pavlii
Kombinace elektronické pady + klasické plechy je možná, ale plechy řinčej sakra hodně, takže na to odhlučnění opravdu velký pozor!

Ohledně rozdílu 11KV a 15K: nestudoval jsme to moc do detailů, ale 15K má o jeden vstup pro trigger víc, takže 10 (což stejně neřeší tvojí potřebu množství plechů). Z tohohle titulu to nemá zřejmě pro tebe cenu (s přihlédnutím k tomu cenovému rozdílu).

P.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 6.11.2014 10:08
od zzbar
Jasně, dej si k tomu normální plechy. Vsadím se, že je nebudeš muset nazvučovat. Spíš tlumit...

Re: Elektronické bicí

Napsal: 9.11.2014 9:25
od Windy
Měla jsem doma elektronické bicí a mohu porovnat hlučnost plechů a elektrických činelů.
Já osobně bych viděla celou věc následovně:
1. Opravdové plechy se budou muset tlumit - jinak se bude muset el. souprava dát nahlas a tam pak nevidím moc smysl ji pořizovat jako "tišší" než akustické bicí.
2. Samozřejmě že technikou hry se dá hodně ovlivnit hlasitost činelů, ale nemyslím že potom by bylo možné zachovat plný rozsah dynamiky hraní na činely... Prostě pokud budu jen tak lehce cinkat na činely, jak dost výrazně odlišit pianissimo, piano, mezzopiano, mezzoforte a tak dál. Čili připadá mi smysluplné opravdu to tlumení. Výhoda je, že pak není nutné kupovat drahé plechy. Stačí jakékoliv, protože tlumením se hodně zabije zvuk činelu.
3. Jak tlumit činely? například tlumítky: http://www.drumcenter.cz/eshop/tlumici- ... 82618.html...

Re: Elektronické bicí

Napsal: 11.11.2014 10:16
od Sam Jr.
na 1 triger se dá dát 2 i více snímačů - buď se signál jen sprostě rozdvojí Y kabelem - jasně pak to bude hrát stejně, ale když jde jen o konfiguraci pro cvičení není problém :) nebo pro trigery na pady s více zónami zase spešl udělaným kabelem se rozhodí na víc padů a v modulu tomu přiřadíš svoje zvuky.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 15.11.2014 11:35
od funthomass
Zdravím, dobří lidé,
mám Rolandy TD3 a několik dotazů:

1) Existuje něco jako kombo pro el. bicí? Chtěl bych sehnat něco, čím bych dostal zvuk ven do okolí a mohl si zahrát např. s kamarády.

2) Existují redukce na MIDI výstupy? Např. z MIDI na USB?

Re: Elektronické bicí

Napsal: 15.11.2014 18:51
od Nero
1) Ano. http://kytary.cz/bici/elektronicke-bici ... onitoring/ nebo půjde použít jakékoli slušné standardní PA boxy.

2) Redukce ne. Převodníky ano.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 15.11.2014 19:52
od rikl70
Mám monitor Roland PM-03, pro me domácí použití dostačující.
Zrovna dnes jsem na kytarách zakoupil tento převodník a v pohodě:
http://kytary.cz/roland-um-one-mkii/HN135126/
Doporučuji ho koupit, protože jsem měl i jiný a ten nefungoval. Chtěl jsem nějakou stovku ušetřit.. :P
A to nebyl úplný noname.

Re: Elektronické bicí

Napsal: 20.11.2014 18:56
od funthomass
Zdravím,
jaký software byste mi doporučili pro nahrávání el. bicích?