AKORDY ako na ne????!!!prosim rady

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
boris165

AKORDY ako na ne????!!!prosim rady

Příspěvek od boris165 »

Caute vospolok
na vanoce som dostal gitaru a tak som sa zacal ucit typove akordy uz som sa naucil zakladne durove akordy!! A teraz chcem ist na mollove ale ked zvladnem tie tak neviem ako mam dalej pokracovat????!!
Pretoze tych akordov su stovky!! Tak sa vas chcem spytat ako sa tvoria alebo odvodzuju akordy sus atd. Lebo zapamata si ich vsetky naspamat nedokaze asi nikto?????
Diky Boris

PS: RADTE RADTE AKO VYTVORIT AKORDY!!!!! :evil: :evil:
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

přesně na tohle je výborná knížka Akordy a jak na ně (Petr Rímský), podrobnosti jsou na webu vydavatelství
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

pokud se chceš naučit tvorbu akordů tka tě určitě nemine učení se teorie, celkem dost mi v tom pomohla tahle stránka, je to tam celkem stručně atd.. i tvorbu akordů to obsahuje. jen teorie málokoho baví :)
http://www.webhouse.cz/kurz-harmonie/
pehve

Příspěvek od pehve »

já jsem(po zvládnutí těch nejběžnějších) se učil už jen ty co jsem potřeboval do konkrétní skladby - dopředu se učit-třeba všechny "maj7"- mně nebavilo, ale i to je způsob...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Nebo vyýbornej je cyklus v Muzikusu. Tady máš odkaz na první díl, a další najdeš v panelu vpravo... http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-ser ... rpen~2005/
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

mam doma takovou malou zlutou knizecku s akordama. jsou tam vsechny zasadni akordy (fakt dost). byla docela levna a je mala, takze se vleze vsude. to bych ti asi doporucoval. taky je tam zapis tech akordu pro vicero nastroju. ze zacatku bych se asi nesnazil pochopit teorii tvoreni akordu, protoze poskladat si akord na kytare podle teorii je kapanek tesi nez treba na klaviru.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

6ky 7ky se hodí na přechody a rock'n'roll. Ale všechno neí jen v levý ruce nebo akordech.... mužeš vybrnkávat, dělat jiný techniky, hrát jen tóny.....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

framikoin píše:mam doma takovou malou zlutou knizecku s akordama. jsou tam vsechny zasadni akordy (fakt dost). byla docela levna a je mala, takze se vleze vsude. to bych ti asi doporucoval. taky je tam zapis tech akordu pro vicero nastroju. ze zacatku bych se asi nesnazil pochopit teorii tvoreni akordu, protoze poskladat si akord na kytare podle teorii je kapanek tesi nez treba na klaviru.
Sorry ale, blbost. Rozklad akordu na kytaře je podstatně primitivnější než na klavíru, protože prstoklady jsou stále stejné (až na přehod mezi strunou G a h. Podle mě mnohem intuitivnější než klavír...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Nesst píše:
framikoin píše:mam doma takovou malou zlutou knizecku s akordama. jsou tam vsechny zasadni akordy (fakt dost). byla docela levna a je mala, takze se vleze vsude. to bych ti asi doporucoval. taky je tam zapis tech akordu pro vicero nastroju. ze zacatku bych se asi nesnazil pochopit teorii tvoreni akordu, protoze poskladat si akord na kytare podle teorii je kapanek tesi nez treba na klaviru.
Sorry ale, blbost. Rozklad akordu na kytaře je podstatně primitivnější než na klavíru, protože prstoklady jsou stále stejné (až na přehod mezi strunou G a h. Podle mě mnohem intuitivnější než klavír...
Nebylo mluveno o rozkladu ale o poskládání:) S tím, že na klavír je to jednodušší musím jako bývalý klavírista souhlasit.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Nesst píše:
ja jsem nemyslel, ze treba vis, jak se hraje F dur barre, tak posouvas a mas Fis, G atd., ale ze pokud bys jen prisel ke kytare rekneme s tim, ze vis o akordu C dur, ze se sklada z tonu C, E, G, tak to bude slozitejsi ho skutecne zahrat.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Pardon, opravdu jsem si místo POSKLÁDÁNÍ přečetl ROZKLÁDÁNÍ. Takže tímto se omlouvám. A v tomto máš stoprocentně pravdu :D .
I když btw. pokud bys chtěl ten akord tvořit pouze na 3 tenkých strunách (viz. Stairway to heaven), tak je to možná i jednodušší než na tom klavíru, bo se tam držíš jen rozkladu :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“