Jde se naučit hrát na keyboard bez učitele?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Pitrss
Kontaktovat uživatele:

Jde se naučit hrát na keyboard bez učitele?

Příspěvek od Pitrss »

Dobrý den mám dotaz zda jde se naučit hrát na keibort bez učitele. Pokud ano tak bych rád získal nějaké informace. Ke keibortu nemám vubec žádné zkušennosti, ale i přesto ji miluji muj bratránek na ní hrál ale přestal, přestalo mu to bavit. Hrál jsem kdysy na kytaru pul roku jsem naní hrál učitel řekl že jsem na to moc malý že mám malé prstíky na to tak mě poslal k jinému učitelovi a řekl at se vrátím tak za dva roky až budu trocha větší, na zob. flétnu na ní jsem hrál rok a půl. po ní jsem hrál na trubku a stále hraji. I když už 6 let nehraji na kytaru bez učitele tak jsem si ji vzal do rukou a vzal příručku na učení k hraní a stále se učím bolí mi pak prsty když mačkám struny na krku :D tak by mě zajímalo jestli to jde tak udělat i u keibortu.
Naposledy upravil(a) Nero dne 6.12.2011 17:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opraven název
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde se naučit hrát na keibort bez učitele?

Příspěvek od pavlii »

A sakra :lol: čeština dostala nový rozměr (při vší úctě k honzik30).

Ano, jde to tak udělat i u keyboardu; se stejnými výslednými neduhy, jakými skončí samouk na kytaře například (ne zcela správný úhoz a technika hry jako taková).

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
Pitrss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitrss »

A je na to i nějaký učitelský program?
Naposledy upravil(a) Pitrss dne 11.12.2011 18:05, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No to asi ne - osobně si nedokážu představit, jak by měl fungovat. Ale možná někdo napíše víc.

P.

home recording: Cubase Pro 13+14, WaveLab Pro 12
Dynaudio BM6 + A500, Antelope Discrete 8 Pro SC
tienzl

jak se naučit na klávesy sám

Příspěvek od tienzl »

prosím o radu jak se naučit sama noty a hru na klávesy :cry: my u nás máme lidovku ale jen pro děti tak nevím jak to řešit moc děkuji za rady :wink:
Paris
Rádce

Re: jak se naučit na klávesy sám

Příspěvek od Paris »

jen pro deti? a ptala ses nejakyho ucitele, jestli te nevezme?
tienzl

Příspěvek od tienzl »

no to v plánu mám ale nevím, nevím je mi uš 35 let :oops:
Hush

Příspěvek od Hush »

Ale to většinou nebývá problém, spíš naopak! V lidušce nebudeš sedět mezi potěrem, tam je každá hodina individuální a každej učitel má raděj žáka, který "chce" než žáka, který "musí" protože chtějí rodiče!
A platí oba stejně. :lol:
tienzl

Příspěvek od tienzl »

děkuji to já chci a moooc :D
Radlic

Příspěvek od Radlic »

Zcela jistě to chce učitele,také jsem si mylel,že se naučím jako samouk.Záhy ,tedy po 14 dnech jsem
zjistil že to nejde,chybí okamžitá zpětná vazba.
K danému tématu bych měl dotaz:učetele klavíru navštuji 1x týdně,hrajeme z BGS.Problém spočívá v tom,
že každému novému cvičení musím věnovat spoustu času,denně alespon 2 hod ,abych jej byl schopen
ucházejícně přehrát.Učetel říká že je to normální. Může si někdo vzpomenout na své počátky výuky????
Hraji jako začátečník 7 měsíců,věkem však nepatřím k těm nejmladším. :?: Cílem je tedy zahrát si
pro potěšení.Od mládí drnkám kytaru,klávesy jsou o něčem jiném...
Hush

Příspěvek od Hush »

Ano, je to asi tak jak píšeš! Min. hodinu, raději dvě pokud se má výuka někam posouvat!
Já jsem se jako dítko učil na klavír 8 let a vzpomínám si, že to pro mě občas byl děsnej vopruz.
Dnes děkuji bohu a svému tátovi, že mě u toho udržel!
Mimochodem i dnes cvičím prakticky denně a 2 hod. jsou minimum - i když dnes je to víc o tvorbě, než o cvičení techniky. Ale i ta se musí udržovat!
Tak hodně trpělivosti! :)
alex150

Příspěvek od alex150 »

tienzl píše:prosím o radu jak se naučit sama noty a hru na klávesy :cry: my u nás máme lidovku ale jen pro děti tak nevím jak to řešit moc děkuji za rady :wink:
mrkni na http://keyboard.wz.cz
alex150

Re: Jde se naučit hrát na keyboard bez učitele?

Příspěvek od alex150 »

Pitrss píše:Dobrý den mám dotaz zda jde se naučit hrát na keibort bez učitele. Pokud ano tak bych rád získal nějaké informace. Ke keibortu nemám vubec žádné zkušennosti, ale i přesto ji miluji muj bratránek na ní hrál ale přestal, přestalo mu to bavit. Hrál jsem kdysy na kytaru pul roku jsem naní hrál učitel řekl že jsem na to moc malý že mám malé prstíky na to tak mě poslal k jinému učitelovi a řekl at se vrátím tak za dva roky až budu trocha větší, na zob. flétnu na ní jsem hrál rok a půl. po ní jsem hrál na trubku a stále hraji. I když už 6 let nehraji na kytaru bez učitele tak jsem si ji vzal do rukou a vzal příručku na učení k hraní a stále se učím bolí mi pak prsty když mačkám struny na krku :D tak by mě zajímalo jestli to jde tak udělat i u keibortu.
http://keyboard.wz.cz
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

taky jsem začal na "klavír" (půjčil jsem si včera klávesy), kvůli vysoké, protože tam budu mít předmět hraní na nástroj (klavír). Včera jsem začal cvičit prsty a dneska začal hrát akordy, díky tomu, že ty klávesy mají Yamaha education suite 2, kterej mi ukáže, jak hrát akordy (včetně mollových, durových...) Je to Yamaha PSR - 275. Dost mi to pomáhá, ale už mám slíbeno, že až budu chtít, tak půjdu ke konzultaci ke známé, co to umí. :) Být tebou, tak si seženu podobnou mašinku a taky nějakou konzultaci :wink:
tady hraju teď KOSMONOPOL
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Eizor píše:... (půjčil jsem si včera klávesy), kvůli vysoké, protože tam budu mít předmět hraní na nástroj (klavír)...
Nič v zlom, ale ak si myslíš, že ná nástroji (ja by som to skôr nazval hračke) typu Yamaha PSR 275 sa na učíš seriózne základy hrania a hlavne klavírnych techník, tak veľmi rýchlo prídeš na to, že sa mýliš. Ak budeš mať fakt na škole hru na kalvír, tak budeš doma potrebovať minimálne digitálne piano, aj to bude ešte oproti klasickému klavíru dosť veľký rozdiel. Ja mám teraz doma Roland RD300sx a to je už celkom seriózny nástroj, ale v porovnaní s klavírom to je o dosť pozadu, preto sa chystám kúpiť RD700nx (ale to sme už niekde v inej cenovej kategórií).
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

tak to je jasné, že ne :D ale zrovna nemám peníze na digitální piáno. Jde mi o to, že jsem nikdy na klavír nehrál a chci alespoň trochu vědět co a jak. + si myslím, že teoreticky základ bych se z toho mohl naučit ne?
tady hraju teď KOSMONOPOL
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“