KORG M50
Pravidla fóra
KORG M50
Dobrý Den.
Hledal jsem klávesy na které bych si doopravdy zahrál a i v nějaké kapele. Narazil jsem na syntetizátor KORG M50, vypadá docela pěkně a díval jsem se na nějaká videa na youtube a zvuk se mi hodně zalíbil, moc se v syntezátorech nevyznám, takže je to pro mě úplně nová věc, ale používá je hodně lidí a chtěl bych se v tom pohybovat. Má někdo tento syntetizátor??? Jestli jo prosím napište, moc recenzí na tyto klávesy není (spíš skoro vůbec v češtine). Prosím o nějaké zbytečnější komentáře, ať si koupím něco dražšího, protože toto je pro mě max. cena, kterou můžu za klávesy dát. Předem Díky
S.
Hledal jsem klávesy na které bych si doopravdy zahrál a i v nějaké kapele. Narazil jsem na syntetizátor KORG M50, vypadá docela pěkně a díval jsem se na nějaká videa na youtube a zvuk se mi hodně zalíbil, moc se v syntezátorech nevyznám, takže je to pro mě úplně nová věc, ale používá je hodně lidí a chtěl bych se v tom pohybovat. Má někdo tento syntetizátor??? Jestli jo prosím napište, moc recenzí na tyto klávesy není (spíš skoro vůbec v češtine). Prosím o nějaké zbytečnější komentáře, ať si koupím něco dražšího, protože toto je pro mě max. cena, kterou můžu za klávesy dát. Předem Díky
S.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Re: KORG M50
Ahoj Korga M50/88 kláves jsem koupil loni v prosinci za 43 000.-kc.Váží přes 20 kg.Mají kladívkovou mechaniku jako klasický piano.Nemůžu na něj sehnat kufr.Jen vyrobit na zakázku.Dnes už stojí M50tka asi 41tisíc.61 klapková verze je asi do 10 kilo a stojí asi do 30 000 tisíc.Co se týká zvuků a kombinací tak je to úžasný nástroj.Klavíry super,Varhany od kostelních po hamondky,nástrojů přehršel a ještě si je upravíš jak potřebuješ.Hromady bicích sad.Je tam toho tolik že se to ani nedá využít.Můžu říct že není možné si vybrat hned.Já vybíral a ptal se u odborníků přes klávesy skoro 3 měsíce než jsem koupil.Je to docela velká investice.Vybíral jsem mezi Yamaha MM8/88kl kolem 18 000 tis.a Roland Juno stage 76 kl asi 25 000tis.Favorit byl Kurzweil PC3X ale toho mi rozmluvili.Nakonec vyhrála M50.Jenže je zde zádrhel v tom že ovládání je pro mě velice složité a ani po přečtení českého manuálu několikrát a různém zkoušení znám jen základy a to je vše.Spíše je to nástroj pro skladatele, tvořitele hudby a PC experta.Syntetizator a aranžer.Sám nevím jestli to obrovské množství schopností co M50 dokáže využiju.Pokud nejsi nějak náročný a stačí ti běžné hraní tak Roland Juno stage je taky perfektní a je levnější.Myslím že naučit se ovládat M50 chce asi tak měsíční kurz pod dohledem odborníka.Podotýkám že to není samohrajka a midi skladby a doprovody si musíš na nástroji vytvořit sám či někde sehnat nebo stáhnout.Já osobně jsem se pokušel ale na netu to zřejmě neexistuje.Asi to chce trpělivost a pevné nervyTaky jsem se tu na foru ptal aby mi někdo dal konzultaci s ovládáním ale zřejmě není mnoho lidí co vlastní M50tku.Zatím zdarec a přeji úspěch při rozhodování.

Ahoj. Teď stojí M50 61 kláves 22 000 Kč na kytary.cz. Zkoušel jsi propojení s pc?? rád bych věděl jestli to rovnou dokáže náhrát jako audio stopu atd., pak jestli teda jo, tak s jakými programy jsi to zkoušel, protože bych si také chtěl vyzkoušet tvoření hudby, to už je totiž jiná úroveň. Ale pak ještě dodám, že mám starou samohrajku od yamahy, která už něco zažila, navíc jak jsem se dočetl tady na fóru, že to akorát tak dokáže zhoršit styl hraní atd.
S.
S.
Naposledy upravil(a) Scorpi.03 dne 2.06.2010 13:21, celkem upraveno 1 x.
moc zajímavá diskuze
taky o m50 88 uvažuji. kamarád mi korgy celkem rozmlouvá kvůli klavíru, prý je na yamaze lepší. já mám stejně ale pocit, že už ty rozdíly ani moc nepoznám... (v této cenové kategorii).

ještě mohlo bych se zeptat, co používáš na ozvučené těch korgů?
pre muratt:
Len by ma zaujímalo ako resp čo dotyčnej osobe alebo osobám vadilo na PC3X,keď ti ho "rozmluvili" (okrem vyššej ceny).
Ako ho zhodnotili?
Len by ma zaujímalo ako resp čo dotyčnej osobe alebo osobám vadilo na PC3X,keď ti ho "rozmluvili" (okrem vyššej ceny).
Ako ho zhodnotili?
Re: pro dovla
Na PC3X jsem se ptal jednoho odborníka z hudebních nástrojů přes klávesy.Tvrdil že Kurzweil má nedokonalý sowtvar.Sice nevím co je na tom pravdy tak jsem nechtěl riskovat a pořídil si M50.Ale jako Kurzweil jsem vždy chtěl.Ale sám nevím.třeba je to hloupost s tím sowtvarem
Re: Pro Hrach
Na ozvučení korgů používám v obýváku jen obyč repro na PC se subwoferem které píchnu do sluchátkového výstupu.Ale uvažuji o zakoupení repro stereo 300W s mixpultem od Yamahy za cca 11 000 kč.Už jsem si je prohlížel ale prej taky nejsou špatný repra aktivní od Behrlingera.Zatím nemám jasné co si s určitostí pořídím.Jinak klavíry jsou na M50 perfektní opravdu věrný zvuk piana a je těch klavírů tam hodně a dají se upravovat.Co se týká PC tak k M50 dostaneš i CDčko a můžeš si hudbu tvořit na PC.Já to ještě nezkoušel protože je to opravdu složitý nástroj na ovládání a jsem z toho tak trochu mimo.Snad časem se to naučím.
Re: scorpi
Já to přes počítač nezkoušel.sice dostaneš k nástroji CD ale je to tak složité že jsem se do toho ještě nepustilPotřeboval bych nějakého poradce.Koukal jsem na youtube a tam jeden maník programuje M50.Napřed bicí sadu pak nějakou kytaru a ještě nějaké nástroje a pak to pustí celé a k tomu hraje doprovod.Je to poravdu super ale zvládnout tyhle operace je nad moje síly.jsem už starší generace.
pre muratt:
No možno to bol odborník na nejaké klávesy ale určite nie na Kurzweil. Ja keď som kupoval svoj PC3X,tak som bol asi 2 x u odborníka na Kurzweil a prebehol som celú K2500(lebo vtedy PC3 bola iba na papieroch) Tiež zatial nie som odborník, napriek tomu že ho mám už dosť dlho.
Problémy so softwarom sa naozaj u PC3 vyskytli, pretože to bola po viacerých rokoch novinka u Kurzweilu.Ale rýchlo urobili upgrady softwaru a dnes už šlape v pohode.
Nič proti Korgu,sám som v minulosti jeden mal, ale hovoriť ,že klavíre "jsou perfektní" na reprách od PC ,ktoré idú na sluchátkový výstup,tak to ozaj nie je moc hodnoverné.Ja som tiež zo začiatku išiel cez PC reprá a klavíre Na PC3 sa mi zdali temer rovnaké.
Ja tiež uvažujem kúpiť nejaké aktívne monitory,lebo dnes aj doma používam 400 W aktívky (len aby to znelo lepšie) a je to zbytočné.Tiež som z generácie, ktorá z klávesmi už niečo zažila (mal som Roland, Yamahu aj Korga) a neboli to nikdy obyčajné samohrajky.
Prajem veľa štastia s M50.
No možno to bol odborník na nejaké klávesy ale určite nie na Kurzweil. Ja keď som kupoval svoj PC3X,tak som bol asi 2 x u odborníka na Kurzweil a prebehol som celú K2500(lebo vtedy PC3 bola iba na papieroch) Tiež zatial nie som odborník, napriek tomu že ho mám už dosť dlho.
Problémy so softwarom sa naozaj u PC3 vyskytli, pretože to bola po viacerých rokoch novinka u Kurzweilu.Ale rýchlo urobili upgrady softwaru a dnes už šlape v pohode.
Nič proti Korgu,sám som v minulosti jeden mal, ale hovoriť ,že klavíre "jsou perfektní" na reprách od PC ,ktoré idú na sluchátkový výstup,tak to ozaj nie je moc hodnoverné.Ja som tiež zo začiatku išiel cez PC reprá a klavíre Na PC3 sa mi zdali temer rovnaké.
Ja tiež uvažujem kúpiť nejaké aktívne monitory,lebo dnes aj doma používam 400 W aktívky (len aby to znelo lepšie) a je to zbytočné.Tiež som z generácie, ktorá z klávesmi už niečo zažila (mal som Roland, Yamahu aj Korga) a neboli to nikdy obyčajné samohrajky.
Prajem veľa štastia s M50.
Ahoj, to je škoda, docela by se to hodilo, ikdyž si to chci kupovat později. Já patřím mezi tu mladší generaci, takže třeba s tím problém mít nebudu, ale zatím sem to ještě neviděl, takže se uvidí. Jinak díky moc za info
S.
S.
Pro dovla
Ahoj dovle tak s tím Kurzweilem jsi měl pravdu co se týká těch upgredů swtwaru.To mi ten dotyčný sdělil že to není dokonalé a zlobí to proto jsem si pořídil raději M50.Co se týká těch PC beden na M50 tak to máš pravdu že to je o ničem.Spíše hraju také přes sluchátka philips.Na bedny ještě musím šetřit ale jestli můžeš sdělit jak ti ty tvé aktivní repra hrají třeba v obýváku.400W tak to jse spíše do nějakého menšího sálu.A jakou značku beden by jsi mohl doporučit?Je vidět že s tím máš zkušenost.Díky za odpověď muratt
Ahoj dovle tak s tím Kurzweilem jsi měl pravdu co se týká těch upgredů swtwaru.To mi ten dotyčný sdělil že to není dokonalé a zlobí to proto jsem si pořídil raději M50.Co se týká těch PC beden na M50 tak to máš pravdu že to je o ničem.Spíše hraju také přes sluchátka philips.Na bedny ještě musím šetřit ale jestli můžeš sdělit jak ti ty tvé aktivní repra hrají třeba v obýváku.400W tak to jse spíše do nějakého menšího sálu.A jakou značku beden by jsi mohl doporučit?Je vidět že s tím máš zkušenost.Díky za odpověď muratt
Ještě jsem se chtěl zeptat, jaké je tam připojení audia, 3.5 jack?
pre muratt:
ano 400 w na doma je naozaj zbytočné.Ale keď nechcem aby zvuky znely plechovo, tak mi zatial iné nezostáva.Reťazec zapojenia PC3 - mix AllenHeath -ART322A.
Bedne idú skoro na minimum, ale vždy to lepšie znie ako na reprách k PC.
Večer resp. v noci aj ja idem cez sluchátka Technics,aby som nerušil rodinu. O susedov starosť nemám, pretože bývam v rodinnom dome.
Doporučiť bedne? To nie je len o bedňách . Celý reťazec zapojenia musí byť aspoň ako-tak kvalitný.
Ja som zo začiatku použil mix "Omništoík" , čo mi dlho ležal v skrini a to bolo tiež o ničom.Tak som ho tam znova odložil.
Tiež chcem kúpiť nejaké nearfield štúdiové monitory, ale nemám s tým vôbec skúsenosti.
ano 400 w na doma je naozaj zbytočné.Ale keď nechcem aby zvuky znely plechovo, tak mi zatial iné nezostáva.Reťazec zapojenia PC3 - mix AllenHeath -ART322A.
Bedne idú skoro na minimum, ale vždy to lepšie znie ako na reprách k PC.
Večer resp. v noci aj ja idem cez sluchátka Technics,aby som nerušil rodinu. O susedov starosť nemám, pretože bývam v rodinnom dome.
Doporučiť bedne? To nie je len o bedňách . Celý reťazec zapojenia musí byť aspoň ako-tak kvalitný.
Ja som zo začiatku použil mix "Omništoík" , čo mi dlho ležal v skrini a to bolo tiež o ničom.Tak som ho tam znova odložil.
Tiež chcem kúpiť nejaké nearfield štúdiové monitory, ale nemám s tým vôbec skúsenosti.
ještě bych potřeboval vědět jaký je displej ( kapacitní nebo odporový ). Díky
Re: Korg M 50
Dynamika se vypnout nedá, max. se dá snížit potřebná síla úderu v Global režimu.
A pokud by se jednalo pouze o jeden zvuk, tak se to dá udělat tak, že v Amp-EQ se nastaví intensity na 0..
A pokud by se jednalo pouze o jeden zvuk, tak se to dá udělat tak, že v Amp-EQ se nastaví intensity na 0..
- Raziel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/tomraziel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Vás hudební kolegové,
mám asi stejný problém jako muratt, měl bych obrovskou prosbu. Nenašel by se někdo z Prahy/středních Čech, kdo vlastní M50-ku? Potřeboval bych osobní konzultaci přímo s předvedením a vysvětlením jak ze svého nástroje dostanu ještě víc než teď. Něco na tento způsob: http://www.youtube.com/watch?v=fh6iDJ-gsK8
Díky MOC.
mám asi stejný problém jako muratt, měl bych obrovskou prosbu. Nenašel by se někdo z Prahy/středních Čech, kdo vlastní M50-ku? Potřeboval bych osobní konzultaci přímo s předvedením a vysvětlením jak ze svého nástroje dostanu ještě víc než teď. Něco na tento způsob: http://www.youtube.com/watch?v=fh6iDJ-gsK8
Díky MOC.
Raziel
Korg M50
Korg M50
Český manuál ke Korg M50
Zdravím vás, sháním český manuál ke Korg M50. Věděl by někdo z vás, kde by se dal koupit, stáhnout... Díky.
http://uloz.to/x4LteQiW/navod-m50-a4-pdf
Větší není..
Větší není..