Stránka 9 z 12

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 5.05.2013 16:44
od Máca
rotten77 píše: Akorát to chce novější firmware, v 1.x byl jenom myslím jenom jeden filtr, který se dal jako wah nastavit. Teď mám 2.04 a tam je kvákadel celkem dost.
A novější firmware je k dostání volně na internetu? Nejsem v tom tak zběhlý.. :)

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 5.05.2013 17:02
od Wohma
Je, ale myslím si, že co se u nás běžně prodávaly kousky, tak už měly aspoň 2.0. Je to vidět v nastavení.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 5.05.2013 17:11
od rotten77
No, já jsem ho kupoval před cca 2 měsíci na kytary.cz a byl tam 1.04....

Jinak pro update je potřeba USB/MIDI převodník.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 5.05.2013 17:45
od hyenik
Máca píše:Ahoj, takže wah se dá ovládat expression pedálem? Jak zní? :)
napr. takhle http://youtu.be/y4lFShjW6wc?t=1m58s

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 5.05.2013 17:54
od Máca
Tak to zní dobře! :) A jinak, pochopil jsem správně, že najednou je možné spustit 3 efekty, ale jinak mám k dispozici 6 efektů - na každém spínači jeden?

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 5.05.2013 19:05
od rotten77
Máca píše:Tak to zní dobře! :) A jinak, pochopil jsem správně, že najednou je možné spustit 3 efekty, ale jinak mám k dispozici 6 efektů - na každém spínači jeden?
Pokud se bavíš o M9, tak ano.

M5 - 1 efektová jednotka, 1 pozice
M9 - 3 efektové jednotky, každá 2 pozice
M13 - 4 efektové jednotky, každý 3 pozice

V každé efektové jednotce je možné mít zapnutý jeden efekt.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 5.05.2013 19:09
od Máca
To je super. Kdyby někdo věděl o nějakém kousku z druhé ruky, sem s ním. :)

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 13.05.2013 10:48
od Bejk
M13 je moc? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Byla tam mnohem levnější, ale už je pryč.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 13.05.2013 10:55
od Máca
Bejk píše:M13 je moc? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Byla tam mnohem levnější, ale už je pryč.
Ne, není. Vlastně s expression pedálem skoro za stejnou cenu, jako nová M9. Bazar průběžně prohlížím a na M9 jsem tam ještě nenarazil. Díky za tip.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 24.02.2014 9:32
od arcilucifer
Jakéj expression pedal k M13 máte nějaké tipy - zkušenosti?

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 24.02.2014 9:47
od rotten77
arcilucifer píše:Jakéj expression pedal k M13 máte nějaké tipy - zkušenosti?
Bespeco VM12L - viz můj článek na SvětKytar.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 24.02.2014 9:56
od arcilucifer
rotten77 píše:
arcilucifer píše:Jakéj expression pedal k M13 máte nějaké tipy - zkušenosti?
Bespeco VM12L - viz můj článek na SvětKytar.
Jak dlouho ho používáš, nastal nějakej problem, nebo funguje dobře...koukal jsem na něj a je coloplastovej
no i když ten Line6 pedal taky:-(

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 24.02.2014 10:00
od rotten77
arcilucifer píše:Jak dlouho ho používáš, nastal nějakej problem, nebo funguje dobře...koukal jsem na něj a je coloplastovej
no i když ten Line6 pedal taky:-(
Je to totiž úplně stejný pedál, jako ten originál od Line6 :-) Používám ho už přes rok a naprosto v pohodě.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 24.02.2014 10:02
od arcilucifer
rotten77 píše:
arcilucifer píše:Jak dlouho ho používáš, nastal nějakej problem, nebo funguje dobře...koukal jsem na něj a je coloplastovej
no i když ten Line6 pedal taky:-(
Je to totiž úplně stejný pedál, jako ten originál od Line6 :-) Používám ho už přes rok a naprosto v pohodě.
Koukal jsem, že na kytarach v Praze mají jen Bespeco VM12 tam je nějaký rozdíl s tím VM12L?

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 24.02.2014 10:07
od rotten77
arcilucifer píše:Koukal jsem, že na kytarach v Praze mají jen Bespeco VM12 tam je nějaký rozdíl s tím VM12L?
Pročti si tohle téma, na předchozí stránce se to řeší.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 24.02.2014 10:39
od arcilucifer
rotten77 píše:
arcilucifer píše:Koukal jsem, že na kytarach v Praze mají jen Bespeco VM12 tam je nějaký rozdíl s tím VM12L?
Pročti si tohle téma, na předchozí stránce se to řeší.
sry a dik je to tam.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 24.02.2014 11:50
od arcilucifer
rotten77 píše:
arcilucifer píše:Koukal jsem, že na kytarach v Praze mají jen Bespeco VM12 tam je nějaký rozdíl s tím VM12L?
Pročti si tohle téma, na předchozí stránce se to řeší.
U verze VM12 to uděláš snadno: třeba v Prodance nebo jinde si koupíš Y jack-jack kabel (nebo ho šlohneš zvukaři, ti ho mají ve výbavě pod označením Insert kabel). Ty mono jacky (oba) zašoupneš do VM12 a stereo do procesoru. kterej kam si testneš

takže tohle by mělo fungovat taky, podle toho co píše?

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 2.03.2014 12:58
od arcilucifer
ok takže vše funguje jak má,
měl jsem doma m5/ m9/ m13 a nakonec třináctka zůstala jednoznačně vítězí.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 25.03.2014 17:16
od Scorstin
Ahojte,

tak pred casom som si poridil M5 z bazacu, vymenil som v pedalboarde za chorus a ladicku. Zatial teda spokojnost, pouzivam ako tremolo/chorus/phaser/ladicku a myslim ze az si ho potunim tak vyuzijem aj dalsie moznosti, delaye sa mi pacia moc napr.
V com vidim trochu problem je, ze moc nevidim. Na display, je strasne maly a v stoji nemam sancu precitat nazvy presetov (co sa da naucit prepinat intuitivne asi casom) a ladicku nevidim vobec. A to bryle potrebujem nosit akurat ked ridim alebo idem do kina, inac nie. Chyba mi stara Ibanez LU-20, ale uz sa mi nevojde na board :)

Jedna otazka - ako urobim ten firmware upgrade? Nikdy som nerobil s midi prevodnikmi ani nemam nikoho v najblizsom okoli kto by mal skusenosti pokial viem. A ma to zmysel? V menu mi to ukazuje verziu 1.00

Ak by niekto vedel poradit mini ladicku s vyraznym displayom, bol by som rad :)

Diky...

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 25.03.2014 20:27
od rotten77
Scorstin píše:Jedna otazka - ako urobim ten firmware upgrade? Nikdy som nerobil s midi prevodnikmi ani nemam nikoho v najblizsom okoli kto by mal skusenosti pokial viem. A ma to zmysel? V menu mi to ukazuje verziu 1.00
Už jsem to tu (ve zprávách) posílal Ogysovi. Potebuješ k tomu MIDI/USB převodník (http://aukro.cz/listing/listing.php?string=usb+midi) a software od Line6 (Monkey) a návod je zde: http://line6.com/support/page/kb/_/effe ... tions-r308
(narozdíl od M13 se M5 a M9 dají aktualizovat takhle snadno, k M13 je toho potřeba trochu víc)