Stránka 12 z 12

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 27.12.2017 9:19
od eta27
Dík, tak je to pravda. Fakt to není nic složitého. Včera jsem tomu večer věnoval trochu času a je to docela intuitivní. A co se týče ježíška, je chytrý, ví co mi stačí :)

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 9.07.2018 15:10
od jirkatol
Poradíte mi nějaký MIDI k Line6 M5? Pokud možno se zapnutím více efektů současně.Díky

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 9.07.2018 15:26
od kunec
microdesignum

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 9.07.2018 20:46
od rotten77
jirkatol píše:
9.07.2018 15:10
Poradíte mi nějaký MIDI k Line6 M5? Pokud možno se zapnutím více efektů současně.Díky
M5 má jen jednu jednotku, více efektů současně na ní nastavit nejde.

Pomocí MIDI by možná šlo přepínat presety, ale to můžeš i na samotném pedálu...

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 10.07.2018 0:41
od hyenik
ale debilně :)
na koncertě skoro nepouzitelně, protože nestačí šlápnout jednou, ale musíš podruhé "potvrdit"
kdo tohle vymyslel, bude v pekle přešlapávat zvuky navždy :)

Právě proto to má MIDI, abys to mohl přepínat jako člověk, mělo by to fungovat s jakýmkoli midi switcherem
mezitím se toho vyrojilo spousty, napr. https://www.youtube.com/watch?v=z4jOhp0Z0G4

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 10.07.2018 7:34
od jirkatol
hyenik píše:
10.07.2018 0:41
ale debilně :)
na koncertě skoro nepouzitelně, protože nestačí šlápnout jednou, ale musíš podruhé "potvrdit"
kdo tohle vymyslel, bude v pekle přešlapávat zvuky navždy :)

Právě proto to má MIDI, abys to mohl přepínat jako člověk, mělo by to fungovat s jakýmkoli midi switcherem
mezitím se toho vyrojilo spousty, napr. https://www.youtube.com/watch?v=z4jOhp0Z0G4
Naprosto vystizne.

Re: Line6 M5 / M9 / M13

Napsal: 10.07.2018 9:23
od rotten77
hyenik píše:
10.07.2018 0:41
ale debilně :)
na koncertě skoro nepouzitelně, protože nestačí šlápnout jednou, ale musíš podruhé "potvrdit"
kdo tohle vymyslel, bude v pekle přešlapávat zvuky navždy :)
Tak to potom jo, nicméně, vzhledem k počtu footswitchů, to chápu. Smysl tohoto efektu je podle mě v tom, že si před skladbou nastavíš požadovaný efekt a potom ho zapínáš/vypínáš. Není to určené k přepínání presetů během skladby. K tomu jsou ty větší modely M9/M13.
hyenik píše:
10.07.2018 0:41
Právě proto to má MIDI, abys to mohl přepínat jako člověk, mělo by to fungovat s jakýmkoli midi switcherem
mezitím se toho vyrojilo spousty, napr. https://www.youtube.com/watch?v=z4jOhp0Z0G4
Jakýkoliv ale asi nebude umět zapnout/vypnout daný efekt (tzn poslat signál on/off a hlídat si stav - LED) - i když vypnout jde klasicky na pedálu a stav vidíš na efektu :-), to by ale mě osobně štvalo. Z toho důvodu bych to řešil nějakým custom řešením - ať už formou DIY, nebo třeba od microdesignum (https://www.microdesignum.cz/)

Ale takové zamyšlení - pokud je požadována taková funkčnost, tak by bylo lepší přejít na M9. Pokud spočítám cenu M5 + custom footswitche, tak jsem možná i na vyšší ceně, než za M9. Prostorově taky M9 zabere cca stejné místo jako M5 + footswitch. To jen tak :-)