Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Cavi
Příspěvky: 4
Registrován: 19.07.2012 17:45

Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od Cavi » 19.07.2012 18:10

Ahoj. Předem se omlouvám, za možné chybné zařazení a název, pod kterým jsem sem svůj příspěvek upíchla.

Před asi 3mi dny mi byl konečně doručen balík, na který jsem dlouho čekala. Obsahoval:
http://kytary.cz/m-audio-fast-track/HN1 ... rettyPhoto
http://kytary.cz/akg-d-5/HN094011/
http://kytary.cz/pro-co-exm-5/HN096195/
Jsem začátečník a toto jsem brala za zlatou střední cestu, podle mě je to do začátku snad přiměřené vybavení.. nebo jsem si to teda alespoň myslela. Jenže..
Pustila jsem se do instalace cd "m-audio fast track", doinstalovala jsem.. pak jsem se pustila do instalace Pro Tools SE a po dokončení instalace jsem si bláhově myslela, jak všechno bude fungovat.
A teď taky ta věc s předmětem tohoto příspěvku, já prostě nevím v čem je problém a co je špatně, proto ani nevím jak tuhle problematiku pojmenovat. Všechno je zapojené, kontrolky svítí... Pro Tools SE nejde spustit, zvuk žádný, Audacity které jsem si pořídila taky něják nereaguje (i když už se alespoň milostivě narozdíl od Pro Tools SE spustí), co se týče skypu, na kterém jsem se to rozhodla vyzkoušet, tak taky nic nefunguje že... Opravdu už nevím co mám dělat, všechno jsem to už minimálně 5x přeinstalovala a nic. Můžete mi prosím někdo poradit? Začínám být fakt zoufalá, místo zpěvu můžu tak maximálně obdivovat vzhled mikrofonu...

emppu123
Příspěvky: 4
Registrován: 19.07.2012 18:08

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od emppu123 » 19.07.2012 18:29

skus jiný nahrávací sw například cubase studio.Je možné že jak říkáš se ti nespustí pro tools tak je to zjevně chybný soubor v něm obsažený.Myslím že to není zvukovkou skus ty cubase studio.Snad ti to pomůže.HODNĚ ZDARU

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 724
Registrován: 11.05.2006 20:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od feki » 19.07.2012 19:42

SW musí fungovat s touto zvukovkov bez problémů.
- Jdi na web : http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=driver , a vyber znovu ovladač pro katru USB drive > Fast Track > a tvuj oper. system. ( možná je nainstalovaná jiná vetze)
- Znovu nainstaluj ovladač a v Pro Tools v základním nastavení musíš načíst ASIO a stanovit bufer ( standart 256 ) by měl stačit, je to ohledně latence ( zpoždění).
Nastav provoz na 24-bit, 44100Hz. ( můžeš i 16Bit, )
- V PC nebo NB zakaž v setupu zvukovku na základní desce (Realtek) často dělá problémy
- Nevím jestli máš monitory nebo zesík a bedny, popřípadě věž, je třeba zkontrolovat kabeláž , zvuk jde pouze ze zvukovky a sluchátkém výstupu !
- Další instrukce jsou jsou už v samotném DAW, Rozhodně po zapojení mic do zvukovky nezapínej Phantom Power Indicator (48V) a pokud na stopě zapneš Rec a ikonu reproduktoru musí být zvuk v bednách.
Jackson Soloist SL-3
Rack I. E-530/GSP1101/Engl E-840/2x Engl 112 Pro Stage/Line6 G90/Switch relay - Microdesignum/ FCB1010
Rack II. E-530 / g-Major / FCB1010/ HB GPA-400 / 2X CAB. FANE V30 - 75W
OUT pro PA = PALMER PDI-05

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 724
Registrován: 11.05.2006 20:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od feki » 19.07.2012 19:47

Na YouT. je toho taky mraky co se týká nastavení, stačí zadat " M-audio Fast track"
Jackson Soloist SL-3
Rack I. E-530/GSP1101/Engl E-840/2x Engl 112 Pro Stage/Line6 G90/Switch relay - Microdesignum/ FCB1010
Rack II. E-530 / g-Major / FCB1010/ HB GPA-400 / 2X CAB. FANE V30 - 75W
OUT pro PA = PALMER PDI-05

Cavi
Příspěvky: 4
Registrován: 19.07.2012 17:45

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od Cavi » 19.07.2012 20:28

feki píše:SW musí fungovat s touto zvukovkov bez problémů.
- Jdi na web : http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=driver , a vyber znovu ovladač pro katru USB drive > Fast Track > a tvuj oper. system. ( možná je nainstalovaná jiná vetze)
- Znovu nainstaluj ovladač a v Pro Tools v základním nastavení musíš načíst ASIO a stanovit bufer ( standart 256 ) by měl stačit, je to ohledně latence ( zpoždění).
Nastav provoz na 24-bit, 44100Hz. ( můžeš i 16Bit, )
- V PC nebo NB zakaž v setupu zvukovku na základní desce (Realtek) často dělá problémy
- Nevím jestli máš monitory nebo zesík a bedny, popřípadě věž, je třeba zkontrolovat kabeláž , zvuk jde pouze ze zvukovky a sluchátkém výstupu !
- Další instrukce jsou jsou už v samotném DAW, Rozhodně po zapojení mic do zvukovky nezapínej Phantom Power Indicator (48V) a pokud na stopě zapneš Rec a ikonu reproduktoru musí být zvuk v bednách.

Ten první bod.. no problem, v pohodě jsem to vybrala, stáhla to co mi to vyhodilo, nainstalovala, ale dál mám problém.. konzultuju to tady ještě s někým, ale nemáme pomalu páru co to "ASIO" je, natož jak pak stanovíme nějáký bufer... Omlouvám se.. ale nešlo by to trošku víc polopatisticky?

Cavi
Příspěvky: 4
Registrován: 19.07.2012 17:45

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od Cavi » 19.07.2012 20:29

emppu123 píše:skus jiný nahrávací sw například cubase studio.Je možné že jak říkáš se ti nespustí pro tools tak je to zjevně chybný soubor v něm obsažený.Myslím že to není zvukovkou skus ty cubase studio.Snad ti to pomůže.HODNĚ ZDARU

Děkuji moc za radu, vyzkouším i to Cubase studio.

emppu123
Příspěvky: 4
Registrován: 19.07.2012 18:08

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od emppu123 » 19.07.2012 20:44

asio je tzv latence neboli zpozdeni a ty si nastavujes pomoci asio ovladace buffersize neboli veliokost bufferu a vzorkovaci frekvenci :-)

Uživatelský avatar
Sadam.S
Příspěvky: 1406
Registrován: 30.07.2008 23:43

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od Sadam.S » 19.07.2012 20:50

emppu123 píše:asio je tzv latence neboli zpozdeni
Než budeš někomu radit, udělej si, prosím, pořádek v pojmech, tvé vysvětlení neznalému víc uškodí, než pomůže!
ASIO rozhodně není synonymem latence, je to protokol používaný v ovladačích zvukových karet pro dosažení co nejnižší latence, asi by se dalo říct, že je to typ ovladačů...
Latence sama je potom zpoždění, tady konkrétně čas od zachycení vstupu po jeho "promítnutí" na výstup.

Jinak buffer je česky vyrovnávací paměť

Uživatelský avatar
Nero
Rádce
Příspěvky: 29517
Registrován: 15.07.2007 13:21
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Bydliště: Brno

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od Nero » 19.07.2012 21:07

empuu - prosím tě v zájmu všech uživatelů na fóru, abys nepsal věci, které nejsou pravda nebo jsou nesmysly. Opačný přístup není zrovna nejlepším vstupem na toto fórum.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008

Uživatelský avatar
Paris
Rádce
Příspěvky: 3998
Registrován: 27.01.2010 16:08

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od Paris » 19.07.2012 21:14

Cavi: to, co mas, by fungovat melo (prozatim vynech Audacity, to neni uplne nejvhodnejsi program v tehle souvislosti (kdyztak muzeme doporucit neco jineho pozdeji)). Ale je pravda, ze s tema Protoolama a ovladacema (nainstalovanyma z CD) nejake drobne potize byt muzou (uz jsem se stim setkal) ... pokud budes chtit pomoct, chtelo by to uvest jakou mas (presne) verzi Protools, a jakou mas (presne) verzi systemu.

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 724
Registrován: 11.05.2006 20:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od feki » 19.07.2012 21:47

Pravda Paris, je to nekonečný win boj. Na skvělého Mackieho jsem musel používat Asioall :-)
Nicméně je pravda aby se netlachalo třeba vědět operák a typ interní zvukárny.
Jinak v rychlosti ty základní prvotní nastavení:
- Vyber zvukovku : http://media.soundonsound.com/sos/jan11 ... T9_02A.jpg
( nemmusí mít slovo ASIO v názvu na obr. jich majitel má více. )
- nastavení bufer : http://media.soundonsound.com/sos/jan11 ... T9_02B.jpg
( Bufer opiš stejně)
- Nastav výstupy : http://media.soundonsound.com/sos/jan11 ... PT9_03.jpg
( u tebe se ojeví asi jenom input a output 1-2 - musí být vidět kudy leze ven L a R)

Ten IQ/setup bude přibližně u všech verzí stejný. Pokud by v nastavení ohledně latence nebylo něco v pořádku program vždy vyplivne nějaké varovné okno s odkazem kde nastavit.
Naposledy upravil(a) feki dne 19.07.2012 21:54, celkem upraveno 1 x.
Jackson Soloist SL-3
Rack I. E-530/GSP1101/Engl E-840/2x Engl 112 Pro Stage/Line6 G90/Switch relay - Microdesignum/ FCB1010
Rack II. E-530 / g-Major / FCB1010/ HB GPA-400 / 2X CAB. FANE V30 - 75W
OUT pro PA = PALMER PDI-05

Cavi
Příspěvky: 4
Registrován: 19.07.2012 17:45

Re: Kéžby alespoň něco fungovalo tak jak má..

Příspěvek od Cavi » 22.07.2012 15:34

Tak bych vám všem chtěla hrozně moc poděkovat za ochotu a pomoc, konečně to funguje. :)) S nahráváním a posléze se zvukem jsem hodně zápasila, ale ve finále už to funguje tak dobře, jak jen bych si mohla přát. :) Možná že je ta kvalita i trochu přehnaná a objeví kdejaké nedokonalosti. :D Ještě jednou děkuji moc.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“