Stránka 3 z 3

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 2.01.2012 18:32
od Jester
A jsou to všechno kabely s TS konektory (mono) nebo je některý s TRS (stereo)?

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 2.01.2012 18:53
od HEKTOR
Všechny jsou mono. Myslím že už jsem to psal, ale nevadí :D .

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 2.01.2012 18:56
od Jester
HEKTOR píše:Všechny tři kabely jsou mono ale jak se pozná že výstup je mono nebo stereo?
Sorry, tohle mě spletlo.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 5.01.2012 16:59
od HEKTOR
Dnes jsem měl možnost vyzkoušet svou kytaru na menším Rolandovi s úplně jiným kabelem a nehrálo to. Plyne z toho tedy to, že bude nějaký problém s kytarou jak mi radil Stanley06. Jaký to ale může být problém, když kytara doma v určité kombinaci funguje a v určité ne?

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 6.01.2012 14:27
od dalabo
Jak často hraješ ?

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 6.01.2012 18:42
od HEKTOR
To s tím má spojitost? Snažím se 2-3 hodiny denně.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 8.01.2012 13:29
od dalabo
Sem myslel že s tim tempem opravy budeš hrát za rok.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 8.01.2012 20:41
od HEKTOR
Tempem opravy? Mě to hraje, ale ne tak jak má (kytara - nastrojový kabel - kombo nefunguje ale kytara - silový kabel - kombo funguje) ostatně to jsem už dávno psal.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 13.01.2012 13:13
od henryWCking
zdar! já děkuju za absolutně vyčerpávající info od Wohmy. Jen jsem se dočetl, že i silový kabel může být stíněný. Viz MONSTER CABLE S100-S-3. Takž jen doplním, že se jedná o stíněnou dvojlinku s vyšším průřezem...

"Snad nejdůležitější je samotný vodič uvnitř kabelu. Ten je specificky vinutý a vyrobený z mědi. Výsledkem je výjimečná čitelnost, pevnost basů a jasnost výšek i při přenosech na delší vzdálenost. Nemenší pozornost byla věnována i stínění – husté měděné opletení pokrývající přes 92% vodiče skvěle zabraňuje zachycení jakýchkoli vnějších ruchů způsobených elektromagnetickými interferencemi. Stejně tak izolace obsahující uhlík spolehlivě eliminuje mikrofonické praskání a technologie IsoTec Vibration zabraňuje vzniku ruchů při práci s kabelem"

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 13.01.2012 13:51
od jastud
henryWCking píše:
"Snad nejdůležitější je samotný vodič uvnitř kabelu. Ten je specificky vinutý a vyrobený z mědi. Výsledkem je výjimečná čitelnost, pevnost basů a jasnost výšek i při přenosech na delší vzdálenost. Nemenší pozornost byla věnována i stínění – husté měděné opletení pokrývající přes 92% vodiče skvěle zabraňuje zachycení jakýchkoli vnějších ruchů způsobených elektromagnetickými interferencemi. Stejně tak izolace obsahující uhlík spolehlivě eliminuje mikrofonické praskání a technologie IsoTec Vibration zabraňuje vzniku ruchů při práci s kabelem"
:D :D :D

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 13.01.2012 15:07
od Tube Guru
Dobré odpoledne uživatelé aparátů. Prosím Vás nepodléhejte těm marketingovým "woodoo" a řiďte se selským, zdravým rozumem. Používat stíněný kabel k připojení reprobedny je slušně řečeno nesmysl. Copak se asi může naindukovat do obvodu s impedancí řádově v jednotkách Ohmů ? Kabel k reprobedně by měl mít co možná nejmenší odpor, což je splněno u téměř každého měděného kabelu s průřezem 1,5mm čtvereční a vyšším. Má-li reprobedna impedanci 16Ω, může být kabel obecně "tenčí" než do bedny 4Ω. Platí tam naprosto stejný Ohmův zákon jako v běžném silnoproudu, takže není potřeba za vším hledat nějakou magii. Akustické kmitočty jsou z pohledu např. vysílačů-amatérů stejnosměrný proud. :) Anebo můžete tyto "geniální" marketingové bláboly přejímat, šířit je dál a platit za blbosti jako je stíněný kabel k reprobedně. Hezký den a skvělý zvuk.

Doplnění: Je naprosto zbytečné kupovat předražené a často nekvalitní kabely jako tzv. speciální k reprobednám. Plně vyhovuje jakákoliv dvoulinka z "elektroobchodu", naletují se pokud možno kovové jacky a kabel je "za babku" hotov.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 15.01.2012 13:50
od dalabo
Skusil sis jak se ohýbá v zimě kabel *obyčejný elektro* a jak se dobře motá special na repráky Zeck nebo Cordial ? A taky jesli chcu kabel 2x4 tak normálni *elektro* skorem nekoupíš.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 19.01.2012 13:51
od Fído
k boxu 4x12 + mesa rectifier používám Sommer Cable MERIDIAN

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 16.06.2012 14:45
od Alternátor
Mám teď poměrně stupidní dotaz, ale na kytarách ani audioteku jsem nic nenašel. Dá se koupit už hotový silový kabel pro připojení repra v kombu s částí zesilovače? Možná jsem blbě koukal, ale narazil jsem jen na kabely hlava -> reprobox.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 16.06.2012 16:32
od Bummer
Dá, ale moc není k sehnání a ani to za ty prachy nestojí. Spájej si vlastní.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 16.06.2012 16:44
od Alternátor
Takže se shánění pájky stejně nevyhnu, nu což :D . Díky za odpověď :wink:

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 16.06.2012 16:50
od Bummer
Tak já věřím, že by ti to leckdo za pivko spájel.

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 18.03.2015 11:04
od JiR
... Propojení (prodloužení) dvou silových kabelů propojkou
Dobrý den vespolek. Prosím o názor, zda můžu propojit dva silové (reproduktorové) kabely propojkou (mám na mysli něco podobného - http://kytary.cz/bespeco-slad105/HN104907/ -). Občas potřebuju k lampovému kombu připojit brzdu, ale kabel v kombu je akorát, takže brzda se nedá na kombo ani položit, protože tam připojená nedosáhne. Mohl bych do komba připájet k repráku delší kabel, ale takto by to bylo bez problémů. Není to hovadina, resp. nekoleduju si takto o nějaký problém? Děkuji Vám za odpověď. JiR

Re: Silový/reproduktorový kabel FAQ

Napsal: 4.07.2015 17:14
od kmensik
Trošku pozdě, ale tuto propojku bych nepoužil. Možná na tranzistorák do 5W, jinak nikdy. K brzdě si sletuj kvalitní kabel. Budeš to solit o to víc, tak neriskuj ztrátu výstupáku.