Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
ZackyV
Bandzone: http://bandzone.cz/countdowntomadness

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od ZackyV »

Zdravím, zajímal by mě názor na tenhle konkrétní kabel http://kytary.cz/pro-co-s14-3/HN100827/
Díky za odpovědi :)
Zacky Vengeance-ZV Mirror custom; Epiphone Les Paul CUSTOM PRO AW
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nemam s nim zkusenosti, ale z fotky to vypada dost odolne a diky rozdelavatelnym konektorum to bude i snadno opravitelny...
Hodně budem někde...
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Měl jsem a naprosto ok - konektory i kabel sám o sobě.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jee, dík za potěšující info, ten mám teď shodou okolností objednanej. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Mám od pro co nastrojovy s nimi propojenej celej rack, pouzivam tu jejich strední tridu a za ty prachy spokojenost.
samillsons

Příspěvek od samillsons »

Zdar kytaristi, po pečlivém prostudování vláken o kabelech jsem si zakoupil kabel Cordial CGK ROAD 75 a jakcky Neutrik NP2X. Nechal si to spájet a při zkoušce mě to celkem zklamalo do ted jsem tam měl jak tu někdo říkal tkaničky od bot, ale přijde mi že to hraje lépe jak s těma novejma. Ten zvuk je takovej mrtvej.Kamoš co mi to pájel , tak to i měřil a mělo by to být v pohodě. Nevíte kde je chyba. dík
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jelikož kabel i jacky jsou "vyšší třída", asi se vloudila chybka při letování konektorů. Dělal to kámoš takhle?
Assembly+Instruction+-+Silent+Plug+.pdf
(484.14 KiB) Staženo 344 x
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
samillsons

no dělal to podle tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=gAQnDrZv-ro
to stínění provlíknul tou dirkou v plastu tak že se to opírá o obal jacka.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

No, to si už nemohl vybrat lepší vzor. A to dělal i s tím "omylem" že si napřed ten konec "rozčepýřil" a pak jej musel ucviknout, aby ho dostal do toho otvoru? Jestli se stínění pouze opírá o obal jacka a není přiletované, tak to je na 99% ta chyba :).
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
samillsons

no ten vzor jsem mu dal já (první co jsem na youtube našel :oops: ) tak to nechám přepájet na tvrdo.
To stínění smotal a aby se to nečepířilio, tak to spájel dohromady. Jo a dík za ten návod
samillsons

tak jsem si to nechal přepájet podle návodu co jsem od tebe dostal a je to OK. Moc dík
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Konečně jsem si pořídil u Thomanna Sommer Cable Spirit LLX a rozhodně doporučuju všem, kdo nechtějí utrácet přehnané peníze za "značkové" kabely (např. Monster) a přesto chtějí špičkovou kvalitu. Za méně peněz je to více muziky.
Nezávislé hodnocení přímým porovnáním těchto dvou kabelů provedl Demilich, více info zde: efekty-snimace-hardware/hendrex-cables- ... ml#p693441
Čili platí, že pokud si člověk udělá kvalitní kabel doma sám, může jej s klidným svědomím porovnat s prefabrikovanými kabely 2-3 krát dražšími.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jelikož se mi konečně ustabilizovalo kombo (Yamaha THR), tak jsem si z dlouhé chvíle půjčil od Hendreka na test jeho homemade Sommer Cable Spirit LLX s Neutrikama. Má stejnou délku (3m) jako Elixir, který jsem vybíral podle už dříve tady linkovaného testu https://www.youtube.com/playlist?list=P ... DB5E7B1074, kde vyšel jako jednoznačný vítěz.
No .... už není ;) Ač jsem to nečekal, tak ho Sommer s přehledem zválcoval. I na té prťavé Yamaze bylo slyšet, že má více výšek, čistší projev a je slyšet jakoby více detailů, Elixír má naopak více vyšších středů a je takový zastřenější.
Za 450,-Kč nebylo absolutně co řešit (kromě zvuku je i pěkně mechanicky zpracovaný), zkrátka už jsem ho Hendrekovi nevrátil a tímto vřele doporučuju! :)
efekty-snimace-hardware/hendrex-cables- ... 42422.html

PS: Elixir mě stál před dvěma lety ve výprodeji 699,-
Yamaha 311H, Ibanez AZES40, iLoud, NuX Mighty Plug Pro, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dovolil bych si zde na základě zkušeností a užitečných informací tady na fóru aktualizovat svůj příspěvek z dřívějška, kde v tabulce boduji různé kabely dostupné na trhu.

Jelikož mi jde při bodování primárně o zvuk, je zdůležitněna kapacita kabelu, odpor je bodován méně, jelikož v hodnotách, ve kterých se pohybuje nemá na zvuk až tak podstatný vliv. Na druhou stranu nějaké body za něj stále dávám, jelikož nízký odpor kabelu jde ruku v ruce s průřezem jeho jádra (nepřímá úměra) a tedy i mechanickou odolností kabelu. Tedy čím tím větší průřez jádra, tím větší mechanická odolnost a nižší elektrický odpor. Jazýčkem na vahách při výběru kabelu může být i cena, tudíž je k ní při bodování rovněž přihlédnuto.
bodování kabelů.png
Jak je patrné, zlatem korunovaný king může být jen jeden a je jím Sommer Spirit LLX, zvukově naprosto nekompromisní kabel, rovněž i velmi mechanicky odolný (jádro 0,38mm²). Za kvalitu se ovšem platí.
Dále jsou na tom téměř shodně Sommer Spirit a Tasker TSK 1031, čili výborný zvuk, mechanická odolnost (jádro 0,5mm²), nižší pořizovací náklady než Spirit LLX.
Na třetím místě shodně Sommer Spirit XXL, Cordial CGK 175 a Cordial CGK ROAD 75. Taky s nima ostudu neuděláte. Shodou okolností jde u těchto kabelů o stejnou filozofii (průřez jádra 0,75mm²), tedy pokud by mělo jít o maximální mechanickou odolnost, lovil bych v těchto vodách. Nižší kapacitou je předčí Klotz AC110, ovšem na úkor menšího průřezu jádra (0,22mm²), takže už nebude tak heavy duty (což samozřejmě někomu vadit nemusí).
Bramborová medaile jde pro Sommer Tricone® MKII, který o prsa (díky ceně) předběhl Tasker C300, Klotz AC106 a Cordial CGK 122. Velmi dobrý poměr cena/výkon. Zvukově je to rozhodně lepší než většina toho, co se dá v obchodech pořídit pod názvem "kytarový kabel".

Doufám, že můj elaborát vám pomůže k výběru kabelu, který splní veškeré vaše požadavky. Vybírat je z čeho.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Bez technických parametrů nic.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Hendrek: on se neptal.
Hodně budem někde...
kunec

Příspěvek od kunec »

No ten? mu asi vypadl. To je trend dnešní doby, nepoužívat diakritiku

Sent from my iPhone using Tapatalk
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Ale ptal díky za odpověď . Taky jsem hledal nějakej dobrej kabel metráž a našel tenhe opletenej, ale jakej je lepší posoudit neumím tak se ptám.
Vy jste tady na ten pravopis nějak háklivý. Nejsem žádnej Csc a je to už pár let co jsem vylez ze školy a moc často nepíšu tak nemám cvik. Ne každej je tady kancelářská krysa nebo profesor na univerzitě.
??????? 8)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No sice to nemíří úplně na tebe, ale mně přijde normální být na to háklivý. Když někdo píše jako retard, tak nemůže čekat, že ho bude druhá strana považovat za rovnocenného partnera (to je jedno, v čem), i kdyby CSc. měl. :)
A vyčnívá to zejména u samozvaných ochránců národní identity, kteří nejsou schopni se naučit ani svoji mateřštinu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“