Nářadí všeho druhu

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
carver

Re: Nářadí všeho druhu

Příspěvek od carver »

zrovna som sa k tomu po 3 rokoch znovu dostal :D. Tiez to ale nejde pod 6mm, luby a prednu a zadnu dosku brusim s podlozkou.
Přílohy
IMG_20230125_163558.jpg
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Přemýšlím nad jednoruční frézkou. Aktuálně mám dvouruční a hodilo by se mi něco na "jemnější" práci. Pro představu něco mezi stolařinou a modelařinou :-)

Zatím mám v hledáčku MAKITA 3711 a zaujal mě i ten zmíněný Proxxon (PROXXON 28481 s "držákem" PROXXON 28566), tam jsem už ale na dvojnásobné ceně a přijde mi, že tohe je už spíš na "modelařinu" (frézy se stopkou max 3,2 mm).

Z toho tak nějak vyplývá i cenová hladina - kolem 2.000. Nepotřebuju nic profi - použití tak 1× za měsíc. Od Makity mám vrtačku už pár let a spokojenost, proto se dívám po stejné značce a vyřazuju věci jako Parkside, Extol, ...

Taky by se mi k tomu hodila nějaká "frézovací šablona", něco jako Festool MFS 400 ale vzhledem k ceně bych si tohle asi nějak doma radši zbastlil (když nebudu řešit přesnost :-D)). Nebo máte tip na něco podobného v cenové hladině, která by nepřeskočila cenu frézky?
himself

Příspěvek od himself »

Po té Makitě jsem dřív koukal, bývá vidět v různých návodových vídeích.
Taky jsou různé neznačky na Ali, ale do toho se mi nechtělo.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Má cenu pořizovat na řezání těla příp. krku (samozřejmě kytary) levnou pásovou pilu (tak cca 3 - 4 tis.) nebo jsou to vyhozené peníze? Trochu mě odrazuje, že v této kategorii není vedení listu v ložiskách, ale mezi kluznými "palci". Možná to ale není ten největší problém.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Nekde na trubkach je návod jak si na nějakou levnější pasovku dodělat ložiska na vedení pil. pásu
Momentálně nemohu dodat odkaz ale...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
carver

Příspěvek od carver »

pásová píla je určite dobrý pomocník, ja som kúpil (zase raz na bazosi :D) zánovnú Promu PP 350E za 310 eur. Kedže robím väčšinou akustické gitary, kupoval som ju hlavne kvôli krkom a aj keď to nieje úplne najpresnejšia profi mašina, hodne mi uľahčuje prácu a som s ňou spokojný
cg8.jpg
himself

Příspěvek od himself »

Husty!
starypard

Příspěvek od starypard »

PROMA 350E je doma již 18 let a slouží bez problémů. Je potřeba tak jednou ročně vyměnit všechny ložiska vedení pily a jednou za pár let rozběhový kondík, resp.jeho funkci kontrolovat. Je lépe ji předělat na tři fáze, přírubový (s ufiklou částí příruby) motor do 1 kW bohatě stačí. Po seštelování jde o velmi přesnou pilu, tichou, s ideálním chodem a dobrými užitnými vlastnostmi. Má cenu minimálně dvojnásobnou, než jest 310 EUR. Doporučuji používat co nejlepší pásy, za jakoukoliv cenu. Nepatlat si je sám a nekupovat to, co se k ní standardně nabízí.
himself

Příspěvek od himself »

Víte někdo, jak se jmenují kleště v čase 10:14? (resp co umí)
https://youtu.be/edCUPdiXMmo?t=614
volfi

Příspěvek od volfi »

Řekl bych že to je něco jako tohle:
https://www.stewmac.com/luthier-tools-a ... ang-nipper
A. RIG: Michnov no. 4 (EMG 81X + HAX), Gibson LP studio (EMG 85X + 66) --> Crybaby Classic, Polytune, SMG Cockblocker, Ibanez TS mini, home made FS v.2 Boss CH1, TC Flashback mini, TC Spark mini, Pigtronix Gatekeeper --> Victory Vx Kraken + HDR 112 (creamback)
B. RIG: Boss NS-2, LS-2, Two Notes Le Lead, Maxon OD 808, still under construction
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Jojo, cvaká to nožičku pražcovýho drátu.
http://sintoms.com/fretsinstr.htm
himself

Příspěvek od himself »

Děkuju, to jsem dělal dost složitě minibruskou :)
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Ony to úplně dokonale stejně neodcvaknou, tak to máš aspoň natrénovaný :D.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Btw. všimli jste si, že Fender ani Gibson (u hmatníků bez bindingu) nožičky na konci pražců neucvakává. Teď koukám, že ani Taylor (tedy aspoň u mexické 114). Sorry za OT, ale k těm kleštím se to celkem hodí.
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Proč by je ucvakávali, pokud je drážka na pražec průchozí?
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Velká spousta kytar bez bindingu je naopak ucvakané má a konce drážek má následně vyplněné lepidlem s pilinami, tmelem atd. Například indonézské Squiery nebo i hořovická Delta, která mi tu visí na zdi.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“