HTML prohlížeč a editor midi souborů

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Petr13

HTML prohlížeč a editor midi souborů

Příspěvek od Petr13 »

Začal jsem dělat takový webový nástroj pro práci s midi soubory.

Nejprve by to měl být prohlížeč midi eventů, a později bych rád přidal i nějaké ty editační funkce. Ovládání si představuji pomocí příkazového řádku. (smaž takty 5 až 8, prohoď kanál 1 a 3, sniž hlasitost kanálu 3 o 20%, ...)

V tuhle chvíli umím zobrazit několík pohledů na raw data, a pracuji na pohledu, který je zhumanizuje. Čas už umím zobrazovat v taktech, dobách a tickech po vzoru sekvencerů, noty jako noty nikoliv jejich čísla, velocity jako dynamiku, kontrolery jejich jmény a podobně.

Další krok by měl být filtr eventů a pak už bych se chtěl pustit do editace a hlavně ukládání dat zpět do midi souborů.

Editace zprvu primitivní, prohazování tracků a kanálů, odstraňování a přidávání taktů, změny hodnot jednotlivých eventů a tak, později i složitější. Vzhledem k příkazovému ovládání plánuji i dávkové zpracování midi souborů.

Celé to chci mít jako jeden html soubor, který půjde otevřít lokálně na PC i na Androidu a všude, kde je Chrome. Tedy vše běží v javascriptu, bez závislosti na serveru. Dělám to, protože se mi to hodí, nemám rád gui ovládání myší a chci si vylepšit znalosti moderního javascriptu. Co na to říkáte?

Obrázek
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: HTML prohlížeč a editor midi souborů

Příspěvek od rotten77 »

Petr13 píše: 17.01.2023 21:03chci si vylepšit znalosti moderního javascriptu
Chválím aktivitu, i když nejsem cílovka - s MIDI soubory nedělám a když náhodou ano, tak si vystačím s tím, co umí DAW. Používáš "čistě" JS nebo nějaký moderfní FW?
Petr13 píše: 17.01.2023 21:03nemám rád gui ovládání myší
Já taky používám na spoustu věcí přáíkazovou řádku apod. ale zrovna v tomto případě mi to přijde dost nepraktické. Nedovedu si práci s tím moc představit (obzvlášť na Androidu :-)).

Petr13 píše: 17.01.2023 21:03Co na to říkáte?
Obrázek
Popravdě - vůbec nevím, co to dělá. Asi bych s prezentací počkal na nějaký MVP - zatím to je spíš jednoúčelový tool pro tvé potřeby.

Ale jak jsem psal - chválím aktivitu a jen tak dál!
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Zatím je to prototyp, kdy dávám dohromady nějaké funkce.

Já mám příkazovou řádku rád a využití si představuji právě hlavně na androidu. Mám na něm dva DAW (nTrack a Cubasis 3) a na editaci midi souborů je obojí dost nepraktické a nepohodlné. Na PC má člověk alespoň myš, ale i tak. Úkoly jako přenést z jednoho midi pár taktů do druhého midi ve všech kanálech nebo stopách nebo i střih a přesuny taktů napříč kanály v rámci jednoho souboru je komplikované, zejména na tom androidu. Mně na to bude stačit jeden příkaz copy. Nebo když si připravuji GM midi soubor pro arranger, tak vím přesně, jaký nástroj chci nahradit kterým, v podstatě to furt dělám stejně, ale než to člověk nakliká, přitom stačí mít připravenu převodní tabulku a lze to pak udělat dávkově jedním příkazem. A tyhle dávkové úlohy, to je další důvod pro příkazovou řádku. Nechci tím nahradit GUI nástroje, spíš si je doplnit o nástroj na úkoly, které mají jednoduché zadání, ale dělají se v nich pracně.

Používám čistý JS, vždy jsem to tak dělal a ten současný je už velmi prudce použitelný a praktický. Dokonce má i nějakou midi podporu. Zatím to ani neplánuji, ale asi by to šlo jednou snadno doplnit i o funkce nahrávání a přehrávání.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Tak ukazuji kam jsem pokročil. V tuto chvíli je to plnohodnotný prohlížeč midi souborů s možností filtrování dle tracků, kanálů, eventů a kontrolerů. Ještě doplním filtr pro časový rozsah dle čísla, času a mtb. Dalším krokem bude ukládání dat zpět do midi souboru a potém se vrhnu na editaci midi dat.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“