zvučení bicích

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
humus

zvučení bicích

Příspěvek od humus »

v nejbližší době se chystáme natočit demo, vše se požene přes mix, akorát bubny musíme nazvučit mikrofonama. k dispozici máme klasický mikrofony (nevim jak se jim řiká :) ) a pokud s tim máte nějaký zkušenosti, postřehy, kam mikrofony nejlíp umístit a tak.. sem s tim :D
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
seblble
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seblble »

My jsme zkoušeli zvučit bicí mikrofonama na zpěv když lepší tak to de,ale pak jsme mělitakovej sráč,ten jsme dali na přechody a znělo to jako když mlátíš do prkna,ale jinak v poho
du-lo

Příspěvek od du-lo »

jestli to chcete udelat v Baronce, tak reknete..
ale zkousel sem to s notasem, pres micro vstup a bzuci to, sumi to atd.. chce to externi zvukovku.
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

2 overheady a jeden dynamicky pred kopak ...
humus

Příspěvek od humus »

du-lo píše:jestli to chcete udelat v Baronce, tak reknete..
ale zkousel sem to s notasem, pres micro vstup a bzuci to, sumi to atd.. chce to externi zvukovku.
no, výtěr tu svoji desku prej točili taky dole, akorát ted nevim jestli to nebylo přes nejakou profi kameru, někdo mi něco takovýho řikal :) a nešlo by to na obyčejnou digitalní kameru?
Marshall Valvestate 8080
du-lo

Příspěvek od du-lo »

ja tusim, ze to delali doma, nebo tak neco..
Huh, jo, ale ten zvuk se tam toci o steny a o klenbu. Bude to peknej sh*t. Nejlepsi by byla paska od tesly a prevest to do digi :)

Kamerou? No, ty maj sice pekne mikraky, ale obyc ne. Mam tu jednu mini digi se stereem. Ma to dobrej zvuk, ale nesmi se to prebudit a s tim prazdnym prostorem to bude proste porad jen punk demo.

Meli jsme dole pujcenyho novyho Zoomra a stejne to nepobiral. Zvuk cistej, vcelku peknej, ale zadny basy a jedna velka koule.
Naposledy upravil(a) du-lo dne 22.04.2008 22:19, celkem upraveno 1 x.
Audix OM2s
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

... natoč si desku na mobil a budeš to mít ok - ušetříš za techniku a výsledek bude jistě odpovídat...

... kdy už konečně pochopíte, že ty studia tady nejsou pro p***l??? ano - beru, že možnosti homerecordingu postupujou, ale stále berte v potaz alespoň jistý základní fakta, a to třeba jako že bez dobrejch mikrofonů a dobrý místnosti škopky (ani nic jinýho) dobře nenatočíte...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Jensi neber to tak hekticky. Jsou to mlady punkeri co hrajou par mesicu. Na studio nemaji a tohle je jen, aby meli co dat na bandzone.
Audix OM2s
humus

Příspěvek od humus »

du-lo píše:Jensi neber to tak hekticky. Jsou to mlady punkeri co hrajou par mesicu. Na studio nemaji a tohle je jen, aby meli co dat na bandzone.
tak nak... :) studio ještě muže počkat jesli se ho nekdy dočkáme :D
Marshall Valvestate 8080
humus

Příspěvek od humus »

du-lo: jeste me napada - v kvetnu mame hrat v progressivu nevis jestli by byl problem nahrat to tam? myslim přes zvukaře ale nevim na co nějak v přijatelný kvalitě živáku..
Marshall Valvestate 8080
du-lo

Příspěvek od du-lo »

ja ted nevim, kdo tam zvuci .. ale tusim, ze by nebyl problem, kdyby ste se s nim spojili o par dnu driv. To same vam muzu udelat az bude sal nahore. Ale az srpen/zaří..
Audix OM2s
pehve

Příspěvek od pehve »

a nešlo by to na obyčejnou digitalní kameru?
:D jo ,vem si dvě abys to měl stereo :roll:
tohle je jen, aby meli co dat na bandzone.
potom ty nahrávky na bandzone podle toho taky tak vypadaj...
demo má svůj význam - ten hlavní je ten že muziku nabízíš a dáváš tímto materiál k posouzení, jak to může bejt nečitelnej bordel?? :roll:

uvědom si že tímto zkazíš zvuk celé kapely, i těm ostatním co se snažej
je jedno jestli hraju půl roku nebo 10 let, když práce s muzikou tak pořádná - kvalita dema svědčí o vašem přístupu a každej muzikant to tak bude vnímat.
Když ne studio tak si půjčit sadu mikráků není přece takovej problém, ještě jsou i jiný cesty - třeba piezzoplacky, stojí pár šupů a karta se taky může vypůjčit, mikra jen na plechy. Trochu přemejšlejte a dělejte muziku pořádně nebo běžte vod toho

naprostej souhlas s Jensem
du-lo

Příspěvek od du-lo »

uz jsem to psal i Jensovi. Kdyz si zatim tak stojis, to studio jim muzes zaplatit. Ono se blbe shani 15k na studio, kdyz je ti 17.

Litomerice navic nejsou tak velke, na to aby se zde dali nekde sehnat kvalitni mikraky, nebo si vypujcit zvukovku.
Audix OM2s
humus

Příspěvek od humus »

pehve píše:
uvědom si že tímto zkazíš zvuk celé kapely, i těm ostatním co se snažej
je jedno jestli hraju půl roku nebo 10 let, když práce s muzikou tak pořádná - kvalita dema svědčí o vašem přístupu a každej muzikant to tak bude vnímat.
Když ne studio tak si půjčit sadu mikráků není přece takovej problém, ještě jsou i jiný cesty - třeba piezzoplacky, stojí pár šupů a karta se taky může vypůjčit, mikra jen na plechy. Trochu přemejšlejte a dělejte muziku pořádně nebo běžte vod toho

naprostej souhlas s Jensem
na to ti mužu rict jen že ti na to seru :P chcem si natočit hlavne něco pro sebe a aby to bylo v rámci možností co nejvíc srozumitelný. nevim jak moc kvalitní to může bejt, to se uvidí, ale nikdo od toho taky neočekává srovnatelnou kvalitu se studiem nebo tak něco. a když se ti to nelíbí tak se neozývej a neřikej co je správný a běž si poslouchat svoji muziku ;)
Marshall Valvestate 8080
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

no humus, nevím, proč někoho posíláš do teplých krajů jenom proto, že má jiný názor.

Když máš svoji pravdu, tak se neptej - by se ti taky dalo odpovědět.

Takoví pankáči, co jsou nejchytřejší, to většinou dotáhnou tak akorát do vedlejší venice, kde je obdivujou Blaženy z prasečáku - páč to byl bordel jako kráva vole...

No i pro takový je samozřejmě místo na světě
humus

Příspěvek od humus »

pavel2 píše:no humus, nevím, proč někoho posíláš do teplých krajů jenom proto, že má jiný názor.

Když máš svoji pravdu, tak se neptej - by se ti taky dalo odpovědět.

Takoví pankáči, co jsou nejchytřejší, to většinou dotáhnou tak akorát do vedlejší venice, kde je obdivujou Blaženy z prasečáku - páč to byl bordel jako kráva vole...

No i pro takový je samozřejmě místo na světě
ptal jsem se uplne na něco jiného. pehve mluvil uplně o něčem jinym.

:arrow: a jen tak mimochodem tohle se mi nezdá zrovna fér :twisted:
Trochu přemejšlejte a dělejte muziku pořádně nebo běžte vod toho
nevim kdo je tady nejchytřejší

a zbytek těch debilních poznámek nekomentuju...
Marshall Valvestate 8080
pehve

Příspěvek od pehve »

nevím kde mluvím o něčem jiným - otázka směřovala těm kdo s tim mají nějaký zkušenosti, postřehy atd. tak jsem odpověděl protože zkušenosti se zvučením bicích mám dlouholetou a zvučící vercajk jsem začínajícím bicmenům moooockrát půjčoval a taky se zvukem pomáhal.. a vím jakej mají zvuk bicích na výslednou kvalitu dema vliv.
Natáčením demosnímků jsme věnovali maximum, věděli jsme že se nám to vyplatí a taky proto přišly díky nim výborný kšefty

Kdybychom na to srali tak jak píšeš ty, humus, tak máme to co budeš mít ty - hov-o!! Navíc ser-š na sebe, ne na mě :lol: :lol: :roll:
tvoje slova "....nevim jak moc kvalitní to může bejt, to se uvidí....." svědčí o tom že o tom nevíš vůbec nic a navíc se odpovědím bráníš :roll:
jsme na veřejným foru a poradit je samozřejmost, poslat mě za to někam se slovy "...neřikej co je správný a běž..." je výsměch samotné podstatě veřejných for a další důkaz toho že jsi dosud nevytančený tele...
"přemejšlejte a dělejte muziku pořádně" se ti nezdá dost echt??To je mi opravdu líto :cry:

du-lo: newim proč bychom měli někomu platit studio :roll: si spadl z višně?
humus

Příspěvek od humus »

pehve píše: Kdybychom na to srali tak jak píšeš ty, humus, tak máme to co budeš mít ty - hov-o!! Navíc ser-š na sebe, ne na mě :lol: :lol: :roll:
tvoje slova "....nevim jak moc kvalitní to může bejt, to se uvidí....." svědčí o tom že o tom nevíš vůbec nic a navíc se odpovědím bráníš :roll:
a kdo řiká že o tom něco vim? :lol: nevíme o tom vůbec nic, krom nahrávání na notbuk přes mikrofon :lol: chceme to prostě jen zkusit, takovej experiment. buď to bude lepší než nic nebo to bude s****a a zahodíme to. na nějakou kvalitnější nahrávku máme ještě dost času...
Marshall Valvestate 8080
pehve

Příspěvek od pehve »

humus: no píšeš že chcete demo, ne nějakej pokojovej experiment nebo nahrávku pro sebe třeba k zahození, tam je to jedno...
Demo je prostě u mě demo -materiál kterej můžeš poslat třeba do agentury nebo do rádia k odvysílání ...proto ta moje reakce protože tohle oje-at je jako vykopat si vlastní hrob.
Jinak čím víc linek od bicích tím lepší laborování se zvukem - není nic horšího než to tahat jedním mikrem a potom se snažit vytáhnout třeba snare přes ekvil.
Mikráky se uchytí pokud možno na samostatný stojany a snímá se většinou vrchní blána(kromě BD) - to je vidět na kdejakým videu - s úhlem, vzdáleností a laděním blan se musí laborovat, BD se bere zezadu, jeho polohu a správný vytlumení je taky třeba vychytat.
Opět musím říci že to není jednoduchý a je lepší sehnat někoho kdo do toho dělá - ten člověk taky potom ví kde co případně půjčit a jak to použít, nemusí vás hned hnát do studia, stačí se domluvit. Co se týká nahrávacího prostoru platí to samý co pro studia - maximální omezení prostupu hluku a vnitřního echa. Zpracování nahrávky je další kapitola....
Tak hodně štěstí 8)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Já nejsem zrovna konflitní typ, takže moje reakce tady výše je zcela vyjímečná.

Mrzí mně to, prtože by spousta lidí mohla bejt o kus dál, kdyby neobjevovali ameriku, používali ověřené věci a občas se pokusili uvěřit že i sterej páprda jako já, může mít v něčem recht.

No nic, hodně štěstí s tém pertinaxem...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“