vox valvetronix vs. peavey valveking
Pravidla fóra
To nikdo nesrovnává, ani to nejde. 800 je tak osobitej zes, že ho nic nenahradí. VK a 1960 AV bude dělo, Vím co ta bedna dělá s mým JVM, a jak jsem doma posmutněl, když jsem to hodil do 1936ky, a když jset to píchl do kopie 1960, co mám ve zkušebně, tak jsem i zaplakal. A to nemluvím o snímačích, kytaře.Enty™ píše:hele nechce se mi pročítat celej thread ale vy tady srovnáváte JCM 800 za 40 000,- s levnou celolampou za 14 000,-?
Dovedu si představit 1960AV + VK + EMG , to musí bejt palba. Ale asi bych radši bugeru, líbíla se mi docela dost, ale nebyla k vyzkoušení. Teď je to pasé.
Zvuk má 3 části = Kytara - zes - box, jak je něco špatný, jde do háje všechno.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Já bych to viděl spíš jako porovnávání mezi klasikou s EL34 a mezi moderním high-gain zvukem s 6l6. To je ten hlavní rozdíl, ne cena...Enty™ píše:hele nechce se mi pročítat celej thread ale vy tady srovnáváte JCM 800 za 40 000,- s levnou celolampou za 14 000,-?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Tak ac/dc hrály myslim na marshall, ale i na valvekingovi se dá nakroutit podobnej zvuk, přesto že má 6l6.tobel píše:No....tak o tom valvekingovi budu jeste uvazovat. AC/DC na nem ale asi nenaladim, co?To mozna jedine s nejakou krabkou.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
6l6 jsou lampy v powerampu
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
AC/DC měli EL34, 6l6 a El34 maj rozdílnej zvuk, EL34 má víc středů, ale i tak se to dá na valvekingovi nakroutit. Středovej zvuk a málo gainu.tobel píše:Co znamena, ze to ma 6l6?afektband píše:Tak ac/dc hrály myslim na marshall, ale i na valvekingovi se dá nakroutit podobnej zvuk, přesto že má 6l6.tobel píše:No....tak o tom valvekingovi budu jeste uvazovat. AC/DC na nem ale asi nenaladim, co?To mozna jedine s nejakou krabkou.
Určitě ten zvuk nebude uplně ten samej, ale dá se na tom udělat podobnej, Vždycky je to o nastavení, sice to nikdy nebude to stejný, ale pro začátek by to stačilo uplně v pohodě. Jinak s tou buginou-nevim jestli's někdy buginu a valveking vůbec slyšel, ale asi bysis to měl poslechnout.
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Mno... už jenom pro srovnání
zvukově mezi lampamy EL34 a 6l6 není zas takový rozdíl. Fender s 6l6 nebude žádnej masakr a mesa s EL34 ano a to tolik do středů taky nepůjde
Zkušenost z vlastní palice (2x EL34, zvuk je trochu kultivovaňejší proti 6l6 a středově založenej rozhodně není)... Na VK nakroutíš hromadu zvuků. Pokud od toho nečekáš kvalitu typu M/B, tak nebudeš zklamanej, upřímě lepší než tranzistor... A pokud na něm nehodíš Včko (Gain max, Max Hi a Bass, 0 Middle), tak se i dobře prosadí v kapele.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy