Peavey Valveking kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
afektband

Příspěvek od afektband »

vikicek píše:hele Wohmo nemohl bys znova uploadnou tu nahrávku? Začal jsem se zajímat o komba v týhle cenový kategorii a chtěl bych to slyšet , dík :wink:
Jestli ti to aspoň trochu pomůže nahrál jsem přec valvekinga hlavu pár ukázek, je to v topicu Peavey Valveking 100W Head.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak jo, dnes jsem menil repro za V30. Nejdriv par postrehu k samotnemu procesu:
- vymena repraku je hrozne nasiraci zalezitost, musite odsroubovat vsechny prekazky, v jednu chvili jsem si myslel, ze budu muset vyndat i lampy, ale nakonec jsem to nejak vymanevroval
- V30ka je o neco hlubsi nez puvodni reprak, takze se temer dotyka te mrizky u koncovych lamp - moc se mi to nelibi, ale asi to nicemu nevadi

Ted ke zvuku:
- V30 je HLASITA. Mivam nastaveny ekvalizer naplocho a hravam s volume nekde u 7 (na zkresleny kanal), ted mi stacilo 5 a jeste se mi zdalo, ze jsem hlasitejsi nez normalne.
- Basovy frekvence jsou citelnejsi, prislo mi, ze puvodni reprak byl hodne prebasovany a tim utapel hru v nizsich polohach, s tou V30kou je vsechno krasne slyset. Ve vyssich polohach jsem zadny markantni rozdil nezaznamenal, zvuk je urcite lepsi, ale neda se rict, ze by me to posadilo na p***l. Na cistym kanalu se to pozna jeste trochu vic, zvlastni je, ze mi prijde, ze pri hre akordu na humbuckery se zvuk min nakresluje nez se starym repro.
- V30 ma "zdravejsi" stredy. Hraval jsem s plochym ekvalizerem, protoze se mi zvuk s vytahlymi stredy zdal proste hnusny a se stahlymi stredy zase zahuhlany, nevyrazny. Ted si spokojene chrochtam s ekvalizerem do A (nebo spis takhle: B:5, S:10, V:5), ale zvuk je pekny i s rovnym ekvalizerem.

Bohuzel jsem se az v pulce vymontovani stareho repra vzpomnel, ze jsem chtel udelat porovnavaci nahravku a byl jsem samozrejme moc liny to repro vracet, takze bohuzel nemam zadnou porovnavaci nahravku. Ale v patek do zkusebny dotahnu i delay, ktery jsem dnes zapomnel, a muzu udelat nejake ochutnavkove nahravky.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

zkoušels s obouma kytarama?

zkus udělat nahrávku... jen tak, bez srovnání, jen ať máme představu :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Wohma- ještě k těm vejšám , nezdá se ti třeba náhodou že to víc jakoby piští při větší hlasitosti (kyž hraješ na vysokym e tak kolem 15-20 pražce )
No a ta hlasitost to je jasný protože V30 mají velkou citlivost. Je to dobrý, protože se daji použít i na domácí cvičení a už při malý hlasitosti pěkně tlačej.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dark Axel: Nezkousel, pouze s Cort M600, Ibanezka ted vetsinu casu spinka doma ve stojanu :D Nahravka bude, neboj.

Greeg: Nic takovyho jsem nepostrehl, muzu se na to zamerit, ale urcite to nebude nic moc vyraznyho. Na domaci cviceni VK nemam, ale tesi me, ze nemusim apec tolik kotlit a jsem pekne slyset :) Zvysila se podle me i pruraznost zvuku v kapele...

EDIT: Jeste jsem u procesu zapomnel na jednu malickost - ty kabely, co vedou k repraku, jsou u VK dost kratky, takze se musi docela festovne nasponovat, aby sly na V30ku zapojit... Je to dost o nervy :) Mozna by bylo lepsi ten drat prepajet, ale to uz by clovek prisel o zaruku...
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Wohma - já bych ho vyměnil za pořádně masivní meděnej jako já mam třeba v boxu - pomáhá to zvuku. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Taky plánuju výměnu repra do svýho VK, zajímá mě, jestli ta V30 nemá moc malou rezervu? Přecejen je ta rezerva jen 10 W.... :? Nebo to stačí bez nějakejch problémů?
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

rezerva 10w je naprosto dostatečná - jde tady spíš o to, kdy se začne reprák "lámat" - kdy začne reprák pořádně zkreslovat...

ale jinak mají 15w komba v pohodě 15w repráky, takže se určitě bát nemusíě. waty musí být stejné a nebo větší - pak si podle výběru watáže repra můžeš trochu "upravit" výsledný zvuk.
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Jasný, asi do toho půjdu 8)
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Jo, hele má cenu kupovat tu V30 novou? Asi bych jí koupil spíš z bazáče, zas tolik zprasit se na tom repráku nedá ne? (Pokud teda neni vodkouřenej komplet :) )
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no nekdy muze byt i vyhodnejsi koupit reprak stary.. protoze nejakou dobu trva, nez se reprak "zahraje".

pokud se k tomu nekdo nechoval jak prase, tak je spis vyhoda koupit reprak z bazace nez novy i kdyby staly stejne kdyz to prezenu... dej si hlavne bacha na ohmy
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

JJ, k tomu VK 112 má být 16 ohmů, ne? :wink:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no podle toho co mas napsano v zadu. ja kinga nemam :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ano, 16 ohmu. A bazaru bych se nebal.
A BTW, vzhledem k tomu, ze jsem blbej a nevsiml jsem si (nebo spis pozapomnel), ze u Thomanna maji box Harley Benton 2x12" V30, tak tu svou V30ku mozna budu prodavat :lol: Obcas ze sebe nemuzu.
Somnus Aeternus
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Za kolik? :D :lol:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jelikoz je hrany asi tak na 2 zkouskach a jeste temer dva roky v zaruce, tak za 2K :) Kdybychom se domluvili naprosto bleskove, tak mozna i neco slevim, to bych si totiz rovnou objednal ten box od Thomanna :D
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

nez HB radsi ten nejlevnejsi Framus s V30..i kdyz jsem HB na vlastni usi a oci nemel jeste sanci prozkoumat, tak mi stacilo, co jsem se o nem docetl..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

jonas1: Povidej! Ja o nem cetl relativne slusny veci, jestli mas jine reference, sem s nima..

BTW, podle thomanna vazi Framus FR212 o 3 kila min nez ten HB...
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Uz si presne nepamatuju, co kdo o nem psal, ale vim, ze NEJDE rozebrat - je napevno i zadni strana, cili event. vymena repraku nebo customizace, vyztuhy samotnyho boxu se bohuzel nekona, coz muze byt pri tyhle cene dost velka nevyhoda..Taky jsem po nem koukal, ale kdyz jsem se docetl o kvalite boxu (zpracovani a material) a o tom, ze s tim proste nic nemuzes udelat, kouknul jsem po Framusu..ten uz je na tom zpracovanim lepe, jenze mi nevyhovovala jeho hloubka, resp. melkost - ma snad jen 29cm, pokud si pamatuju, a to na basech a vyvazenosti spektra neprida..
nejvetsim favoritem u me je stale Orange 212, jenze cenove jinde (Mesa je taky fajn, ale je hodne smerova), i kdyz za 14k se na bazaru valel..
nakonec jsem volil kompromis, a sice starsi 1936 + vymena repro za V30 a Century Vintage..
Predtim jsem, ja vul, prodal ESH 2x12 (opravdu kvalita!), ten strci Framus, Marshall apod. do kapsy, navic za podobny peniz..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Takze myslis, ze stoji za to priplatit si za Framus? :) Na Thomannovi maji nakej B-Stock za necelych 7K v prepoctu, to neni o tolik vic, abych se z toho zblaznil, ale jestli tam bude velky rozdil ve zpracovani, tak bych to urcite zvazil.

BTW, to je ten HB lepenej nebo co? mozna staci sundat kozenku a clovek najde nejaky srouby... Kazdopadne si vybavuju, ze jsem cetl o tom, ze se da vyndat jen panel se vstupama :(
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“