Kdo se chce stát profesionálnim kytaristou?
Pravidla fóra
není to basák ? nebo bubeník -vím že hrál v projektu zemětřesení http://www.youtube.com/watch?v=qKqKB6ABGUsMartin656 píše:Hle kdo z vas zna Petra Henycha..myslim ze kdyby chtel muze se tim u nas zivit..mmoc fajnovej a dobrej jak svin...
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
NN kytarista www.henych.com
Jo tak ho sem znal -hrával se zeleným teletem s DoležalemMartin656 píše:NN kytarista www.henych.com
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
*1.5.1975
+1.8.2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
hele, takhle...
jsem ohledně hraní vcelku ambiciózní člověk. jo, chcu se tomu věnovat co to pujde... nevím, jestli se tím chci bezvýhradně živit a patřit mezi muzikanty "kšeftaře", ale chci být kytarista, jehož jméno NĚCO tady v čechách znamená
nepotřebuju vyprodávat haly, ale po jisté prestiži toužím
jsem ohledně hraní vcelku ambiciózní člověk. jo, chcu se tomu věnovat co to pujde... nevím, jestli se tím chci bezvýhradně živit a patřit mezi muzikanty "kšeftaře", ale chci být kytarista, jehož jméno NĚCO tady v čechách znamená
nepotřebuju vyprodávat haly, ale po jisté prestiži toužím
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Hlasoval jsem pro ne, ale pouze z toho důvodu, že život je příliš krátký a zasvětit ho jen kytaře by byla škoda. Ale respekt těm, kteří jsou ochotní kytaře obětovat vše ostatní.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Zrovna v Brooklynu to je myslim zadarmo (minimalne byvalo, kdyz jsem tam jeste chodil), mozna neco malo za pronajem aparatury, nicmene zrovna to je ten priklad klubu, kde na to zvukar s**e (Vildu moc nezajima, kdo tam co hrajepigdestroyer píše:a kolik se plati napriklad v brooklynu???
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Profesionál? Ne, díky... Živit se hudbou by bylo pěkný, ale na to holt za 1) asi nejsem dost dobrej a za 2) nejsem ochotnej se zaprodat něčemu, co mě nezajímá... Radši si budu brnkat jak se mi zachce a hudbu kterou chci...
Byl bych štastnej, kdybych měl kapelu, která bude šlapat, bude hrát hudbu, která bude bavit nás a lidi, kapelu, která budu hrát po klubech a festech, ale na to nepotřebuju být profík... Jestli mě bude znát milion nebo sto lidí je mi jedno, hlavně že na nás lidi budou chodit...
Jinak samozřejmě by bylo fajn být někdo, jehož jméno něco znamená, otázkou je jen, kolik lidí o tom jménu ví - jméno může dost znamenat pro 10 milionů lidí a člověk může být uplný žabař, nebo ho může znát jen pár tisícovek i přesto, že je člověk mistrem svého oboru...
Byl bych štastnej, kdybych měl kapelu, která bude šlapat, bude hrát hudbu, která bude bavit nás a lidi, kapelu, která budu hrát po klubech a festech, ale na to nepotřebuju být profík... Jestli mě bude znát milion nebo sto lidí je mi jedno, hlavně že na nás lidi budou chodit...
Jinak samozřejmě by bylo fajn být někdo, jehož jméno něco znamená, otázkou je jen, kolik lidí o tom jménu ví - jméno může dost znamenat pro 10 milionů lidí a člověk může být uplný žabař, nebo ho může znát jen pár tisícovek i přesto, že je člověk mistrem svého oboru...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ale ses takova hvezda aby sis mohl vybirat??Wohma píše:Zrovna v Brooklynu to je myslim zadarmo (minimalne byvalo, kdyz jsem tam jeste chodil), mozna neco malo za pronajem aparatury, nicmene zrovna to je ten priklad klubu, kde na to zvukar s**e (Vildu moc nezajima, kdo tam co hrajepigdestroyer píše:a kolik se plati napriklad v brooklynu???) a akustika stoji za prd (opravdu jedna z nejhorsich v Brne, nekecam).
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
bez váhání.impact píše:Hlasoval jsem pro ne, ale pouze z toho důvodu, že život je příliš krátký a zasvětit ho jen kytaře by byla škoda. Ale respekt těm, kteří jsou ochotní kytaře obětovat vše ostatní.
nenazvučená aparatůra, bicí snímaný 2 mikrákama, 3 zpěvový mikráky power mix a jedna výšková a jedna basová bedna v dezolátním stavu. Nbez odposlechů, bedna před podiem takže se člověk při zpěvu vůbec neslyší. Borec to jen zapne a de na bar, mixování ho nezajímá. Podium je ale slušný. Kdyby se dotáh vlastní odposlech, zvukař, možná mikráky tak by to šlo. Sou tam ochotní a je to celkem fajn prostředí na malý koncíky. Ale čepujou 10 starobahno což je dost naprd...Wohma píše:Zrovna v Brooklynu to je myslim zadarmo (minimalne byvalo, kdyz jsem tam jeste chodil), mozna neco malo za pronajem aparatury, nicmene zrovna to je ten priklad klubu, kde na to zvukar s**e (Vildu moc nezajima, kdo tam co hrajepigdestroyer píše:a kolik se plati napriklad v brooklynu???) a akustika stoji za prd (opravdu jedna z nejhorsich v Brne, nekecam).
dost velký plus je že je to pěkně v centru kousek od šalinovýho a vlakovýho uzlu, takže příliv mimobrňáků není vyloučen
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
neni to o tom, jestli jsem hvezda nebo ne, je to o tom, jestli chci, aby lidi slyseli to, co hraju. Pokud nechces, bez hrat do Bcka, pokud chces, tak radsi zajdi na Melodku nebo Faval, tam je zvuk o dve tridy lepsi. A i ta akustika je v Becku pruser, holt z normalniho sklepa koncertni sal neudelas...pigdestroyer píše:ale ses takova hvezda aby sis mohl vybirat??zalezi tam dost na nalade toho nemesisa.. "zvuci" tam jen bici co vim a srovna hlasitost aparatu a zpevu jinak nic. a taky zalezi v jakym poradi hrajes, jestli ses prvni ze 4 kapel, pomalu ti ani nezhasne.. co se tyce akustiky nezda se mi tam nejaky vyrazny problem.. ale JE kde hrat. jsme hvezdy, co si muzou vybirat??
turbo mack: To pivo by tam melo byt udajne 11ka medium, ktery mi mimochodem hafo chutna, ale realita je jinde
A s tim prilivem mimobrnaku - to je zas podmineno tim, ze se o tom mimobrnaci dozvi, coz je celkem casto problem
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Teď mi začínaj koncerty,ale jako profík se fakt necejtim a ani to nijak nevyžaduju radši budu se Swampem hoblovat kluby a mít skalní fanoušky než hrát pop a vyprodávat Strahov. 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Jo, chci být profi kytarista, Ale to jen proto, že mě nenapadá lepší práce. Jako ne že by mě kytara nebavila, spíš nějak nemám zas tak potřebu být slavnej . Hlavně hrát, co mě baví. A když buudu dělat učitele v hudebce, občas si zahraju s kapelou a vydělám si dost na spokojenej život, tak budu jen rád
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
11 je dobrá, ale maj tam 10. na pípě píšou medium, ale je to slabota... jen hořká voda, piju to děsně neradWohma píše:turbo mack: To pivo by tam melo byt udajne 11ka medium, ktery mi mimochodem hafo chutna, ale realita je jinde
A s tim prilivem mimobrnaku - to je zas podmineno tim, ze se o tom mimobrnaci dozvi, coz je celkem casto problem
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
2wohma: pokud si k svymu kombu pucis navic bednu lidi te uslysi v pohode
pokud se ti teda jedna o tohle; pokud tim chces rict ze je tam blba akustika tak holt musis hrat hlasitej aby se to nemlatilo.. ale tady se jedna o to ze treba tam hrat muzes, a neni to tak financne narocny - kdezto debilni melodka chce nesmyslny tisice navic za to ze ti tam neprijde 50 lidi, pres tyden koncis v 10 a provozni je tam k****. je pravda ze v brkuklynu maji napsanou 11ku.. jesi to je fakt to nevim.. vodova je spis ze to toci najednou s malym tlakem, kdyz je tam milion lidi kteri cekaji na svou denni davku acka.. nechcu to tady nejak obhajovat a propirat, jen sem chtel rict ze JE kde hrat, pokud si clovek moc nevybira.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no hral sem i v becku i na melodce, i vsude mozne jinde... a rek bych ze kdyz becko zvuci dag tak je to dobry.. vilda.. moc spatny, becko samo o sobe velmi velmi spatny a jedine kdy se to kdy dalo bylo s dagem. jak na podiu tak co slo ven...pigdestroyer píše:2wohma: pokud si k svymu kombu pucis navic bednu lidi te uslysi v pohodepokud se ti teda jedna o tohle; pokud tim chces rict ze je tam blba akustika tak holt musis hrat hlasitej aby se to nemlatilo.. ale tady se jedna o to ze treba tam hrat muzes, a neni to tak financne narocny - kdezto debilni melodka chce nesmyslny tisice navic za to ze ti tam neprijde 50 lidi, pres tyden koncis v 10 a provozni je tam k****. je pravda ze v brkuklynu maji napsanou 11ku.. jesi to je fakt to nevim.. vodova je spis ze to toci najednou s malym tlakem, kdyz je tam milion lidi kteri cekaji na svou denni davku acka.. nechcu to tady nejak obhajovat a propirat, jen sem chtel rict ze JE kde hrat, pokud si clovek moc nevybira.
na melodce.. dostkrat dost spatny, ale pokud se k tem lidem nechovas jak debil tak se da se vsema domluvit, delal sem tam akci kam prislo 20 zvanych pro uzavrenou spolecnost a nikdo po me nic nechtel..na melodce to byvalo nejhorsi kdyz sme hrali na pujcovany aparaty, aji byla moznost nejaky nahravky ktery kupodivu nejsou tak strsny jenze i tak... zlo...ale ted po rekonstrukci to vypada moc paradne. a zvuk sel taky hafo nahoru,a je to uroven slusnyho klubu... becko a treba takovej muzak se muzou jit zahrabat...ale kdyz si nebudem nic nalhavat tak faval je tady asi takovej nejzajimavejsi, kdyz nemluvim o flede a semalu ktery nejsou moc dostupny...a i tak skoro vsude se konci v 10...
hudbou bych se zivit nechtel, uz od skolky kdy sem cumel na serial JAG chci bejt pravnik
:-D:-D takze kytara bude pro me naveky jenom zabava, odpocinek po unavnym dni, moznost jak si vybit blbou naladu, neco u ceho si muzu pekne popremejslet.... ale je skoda ze ti kdo na to maj a chteli by se tim zivit proste nemuzou pokud nechtej delat popik. proste hrat komercni s prominutim sracky jako chinaski, krystof a ted uz i divokej bill, jinak no chance.
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112