SX GG1-STD-HB
Pravidla fóra
SX GG1-STD-HB
Ny kytaru hraju poměrně dlouho (akustická) a chtěl bych začít s elektrickou. Teď jsem náhodou narazil na Les Paulku od SX a překvapila mě původní cena 9699 a nynější 3999. To je víc než o půlku levnější. Proto se ptám: Jaké máte s touto guitárou zkušenosti? A jestli byste doporučili něco podobného, pokud tato nebude dobrá... Link:
http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-G ... _id;106038
http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-G ... _id;106038
1. jedno SXko doma vlastnim, za stálou cenu 4 tisíce.......
2. tohle LPčko má kámoška a docela si chválí
ale
na obou kytarach mi vadí několik věcí
1. hmatník je široký (i z profilu i z vrchu) těm vlastnící delší prsty to nevadí ale ja mam malinkate rucicky a vadí mi to hodně
2. s prvním bodem souvisící: když se hmatnik napojuje na tělo tak je to kus dřeva a na hmatník tim padem od 15te polohy kde uz ti to vadí nejde hrat. resp jde hraj jen na tenké struny dal uz proste nedosahneš aby sis nevykroutil ruku
3: u mě ten problem nebyl, ale byl u kamošky, kobyla byla moc ostra a tenke E praskalo, a neladila na něm oktáva,
ale dal bych si rovnou po koupi kytaru seridit, a hodil tam nove struny a kytara e spicovni
2. tohle LPčko má kámoška a docela si chválí
ale
na obou kytarach mi vadí několik věcí
1. hmatník je široký (i z profilu i z vrchu) těm vlastnící delší prsty to nevadí ale ja mam malinkate rucicky a vadí mi to hodně
2. s prvním bodem souvisící: když se hmatnik napojuje na tělo tak je to kus dřeva a na hmatník tim padem od 15te polohy kde uz ti to vadí nejde hrat. resp jde hraj jen na tenké struny dal uz proste nedosahneš aby sis nevykroutil ruku
3: u mě ten problem nebyl, ale byl u kamošky, kobyla byla moc ostra a tenke E praskalo, a neladila na něm oktáva,
ale dal bych si rovnou po koupi kytaru seridit, a hodil tam nove struny a kytara e spicovni
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsi zvyklý z akustiky, tak ti takovej mega-špalek problém dělat nebude. Na pohodlné hraní bych to ale já nebral ani omylem
Mi LPčka do ruky nesedí. Snad jen Cort EVL-Z6 mi seděla trochu víc... ale třeba to bylo jen tou zlou aurou 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Demilich píše:Jestli jsi zvyklý z akustiky, tak ti takovej mega-špalek problém dělat nebude. Na pohodlné hraní bych to ale já nebral ani omylemMi LPčka do ruky nesedí. Snad jen Cort EVL-Z6 mi seděla trochu víc... ale třeba to bylo jen tou zlou aurou
hrál jsi někdy na nejaky jiny drahy LP? u lpcek se taky najdou uzke hmatniky, sice to neeni jako u SG nebo stratu ale neni to nijak hrozne
btw: šířka hmatníku: na nultém pražci cca 4,2
12 prazžec: cca 5.5
možná to není tak široké ale jde i o tu šířku krku jestli víte jak to myslím.
Hm, tak šířku má stejnou jako moje akustickáCaggan píše:Demilich píše:Jestli jsi zvyklý z akustiky, tak ti takovej mega-špalek problém dělat nebude. Na pohodlné hraní bych to ale já nebral ani omylemMi LPčka do ruky nesedí. Snad jen Cort EVL-Z6 mi seděla trochu víc... ale třeba to bylo jen tou zlou aurou
hrál jsi někdy na nejaky jiny drahy LP? u lpcek se taky najdou uzke hmatniky, sice to neeni jako u SG nebo stratu ale neni to nijak hrozne
dyž sem ji kupoval tak jsem hral na akustiku a nevadilo mi to, byl jsem zvykly, ale ted? ted je to hruza. při powerech umíramrindir píše:Hm, tak šířku má stejnou jako moje akustickáCaggan píše:Demilich píše:Jestli jsi zvyklý z akustiky, tak ti takovej mega-špalek problém dělat nebude. Na pohodlné hraní bych to ale já nebral ani omylemMi LPčka do ruky nesedí. Snad jen Cort EVL-Z6 mi seděla trochu víc... ale třeba to bylo jen tou zlou aurou
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
- hardcore guitarist