Stačí 18W na vystoupení a do zkušebny?????

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jasně že stačí, a pokud jedeš větší podium, necháš si to od zvukaře přidat do odposlechu
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

feki píše:Jasně že stačí, a pokud jedeš větší podium, necháš si to od zvukaře přidat do odposlechu
To je pravda PMko to jistí , v bejvalí kapele kamoš si nechaval nazvučit 15 w lampu a pohoda
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
afektband

Příspěvek od afektband »

No já mám za sebou dostatečnej výkon, ale stejně se většinu času neslyšim, protože se pohybuju po podiu, chtělo by to in-ear monitring (asi to mám blbě napsaný).
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

afektband píše:No já mám za sebou dostatečnej výkon, ale stejně se většinu času neslyšim, protože se pohybuju po podiu, chtělo by to in-ear monitring (asi to mám blbě napsaný).
in-ear monitring česky by to nešlo?
jestli máš možnost tak tu lampu vem jestli sis všiml tak na podiu u těch aparátů mají stejně mikrák takže co víc chtít...
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

hardcore guitarist píše:
afektband píše:No já mám za sebou dostatečnej výkon, ale stejně se většinu času neslyšim, protože se pohybuju po podiu, chtělo by to in-ear monitring (asi to mám blbě napsaný).
jestli máš možnost tak tu lampu vem jestli sis všiml tak na podiu u těch aparátů mají stejně mikrák takže co víc chtít...
in-ear monitoring je to co vidíš u většiny větších kapel...čili místo (nebo taky k) normálnímu odposlechu máš pecku v uchu kde máš to co potřebuješ slyšet...takže ideálka když máš veliký pódium a rád běháš :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

in-eary maji taky tu vyhodu, ze zaroven slouzi jako spunty do usi, tzn. izolace. Takze tam clovek nelita v takovym kravalu :) Ale je to drahy spas, zvlast kdyz to ma opravdu izolovat (to se pak delaji odlitky sluchovodu primo na miru)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Wohma píše:in-eary maji taky tu vyhodu, ze zaroven slouzi jako spunty do usi, tzn. izolace. Takze tam clovek nelita v takovym kravalu :) Ale je to drahy spas, zvlast kdyz to ma opravdu izolovat (to se pak delaji odlitky sluchovodu primo na miru)
Takže si nemůžu koupit Euroboy Signature? :( :D
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:
To jo, to je jasný, že to máš sejmutý mikrákem a můžeš to mít ještě v odposlechu, ale ten odposlech máš na jedný straně a aparát taky, když potom jdeš na druhou stranu podia, tak už svůj aparát už neslyšíš.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

afektband píše:
hardcore guitarist píše:
To jo, to je jasný, že to máš sejmutý mikrákem a můžeš to mít ještě v odposlechu, ale ten odposlech máš na jedný straně a aparát taky, když potom jdeš na druhou stranu podia, tak už svůj aparát už neslyšíš.
To už pak záleží jak to má daný klub zvučené atd....jednu dobu se tu říkalo že 1wattová lampa hrála víc nahlas než 30w tranzistro a že 50w v lampě se rovná 150w v trandáku takže pokud to není blbost tak by to mělo hrát za 54w trandákových a to na podia stačí....
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

ja mám 50w v lampě a ve zkušebně hraju reálně tak na 2,5-3 z 10(tzn. 12,5-15W)proti dost silnému bubeníkovi... takže si myslím že to určitě hlasitostně stačit bude,jedině by mohlo vadit že to při větším vytavení bude víc kreslit,ale to muže být i výhoda 8)
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

voytik píše:ja mám 50w v lampě a ve zkušebně hraju reálně tak na 2,5-3 z 10(tzn. 12,5-15W)8)..
to se takhle neda prepocitavat:)
Pro lepsi prehled je mozny vychazet z toho, ze 5W vyprodukuje zhruba 50% vykon 50W:)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no kazdopadne je to vlastne blbost to valstne resit, protoze kdyz si do toho kombicka sezenes do dvojky g12h a nebo neco od eminence, co se k tomu kombu bude pekne hodit, tak to kombo nedas nikdy ani na 3/4 vykonu :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, tak jsem ji konečně slyšel. Crate 18W a 2*12 repro (nepletu-li se s palcema). A 18W fakt stačí. Má to moc pěkný zvuk, spíš do british, od čistýho po hard-rock si s tím člověk vystačí uplně nádherně. A ta hlasitost je fakt v klidu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Ja též vyskoušel a musim smeknout !
Sice je teda problém tam nakroutit volume , ale to je o zvyk ... Jak řeklo Nero je to klasickej bristkej zvuk se skreslením tak po hardrock ... Lahudka :)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Může vůbec takový kombo hrát potichu?

Dobře - zeptám se přímo: nebude to muset v domě řvát jako hovado? :D
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Sorry, ale to že "lampa neumí hrát potichu" je snad ten největší mýtus v kytarovém světě.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Saul píše:Sorry, ale to že "lampa neumí hrát potichu" je snad ten největší mýtus v kytarovém světě.
Aha, takže už jsem šiřitel mýtů... Proto se snad ptám, ne?
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Zalezi, jestli je to master nebo non-master volume apec (tzn.knob gain,level nebo neco podobnyho;))..kazdopadne lampa potichu hrat umi, a to kazdopadne lip nez tranzi;)
tom86

Příspěvek od tom86 »

tak přesně to hledám.....hezky britsh lampička.......to se hodí do punk-rocku ne???:-) a proč se vás ptám to záleží na mě:-D..........pudu ho co nejdřív vyzkoušet .....uvidíme co to umí......akorát jsem se bal trošku toho výkonu ale většina z vás tvrdí že to stačí tak asi jo
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Lampa umí hrát potichu viz já mam volume - působí na lampy a master je celková hlasitost. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“