multiefekt - dotaz naprosteho zacatecnika - pls help!

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
maraka

multiefekt - dotaz naprosteho zacatecnika - pls help!

Příspěvek od maraka »

Mám takový (nejspíš hodně blbý) dotaz. Nejsem v tomhle moc zběhlý, takže bych se potřeboval ujistit. V hranní na kytaru jsem takový mírně pokročilý začátečník. Hodlám si koupit multiefekt (cca. tak do 3000 - jsem také holt chudý student), ale nějak nevím jak to vlastně funguje - jde mi o to jak to zapojit. Nejspíš tam naleznu 2 díry pro velké jacky - jeden pro kytaru a druhy pro výstup k nějakému repráku.. jenze k jakému? musím si koupit nějaý speciální reprák (box nebo jak se to nazývá) nebo mi bude stačit např. reprák od PC (kdyz pouziju na kabel příslušnou redukci velký/malý jack).. k PC mám "docela" slušné repráky - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 50U60008IP
no jako žádný zázrak, ale jen tak pro představu.. No a má otázka zní.. Můžu takhle multiefekt zapojit? Jak to bude znít? Nebude tam nějaký šum nebo něco podobného? Nebo co stím? Jsem falt lama. Díky za jakékoliv info.... :D
afektband

Příspěvek od afektband »

Buď to můžeš napojit do těch tvých bedniček od kompa, a nebo do komba (popřípadě boxu a hlavy). Šum tam bude, ale ten je u každýho multiefektu a není to žádná hrůza.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

....a většinou je na mulťácích Noise Gate který by měl potlačovat šum. :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
afektband

Příspěvek od afektband »

cerfotoc píše:....a většinou je na mulťácích Noise Gate který by měl potlačovat šum. :wink:
Na mulťákách (pokud to není G-Major a vejš) jsou noise gate naprosto nepoužitelný, akorát to ještě víc zničí zvuk.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

afektband píše:
cerfotoc píše:....a většinou je na mulťácích Noise Gate který by měl potlačovat šum. :wink:
Na mulťákách (pokud to není G-Major a vejš) jsou noise gate naprosto nepoužitelný, akorát to ještě víc zničí zvuk.
na mým rpx400 to není zas tak špatný :wink:
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
afektband

Příspěvek od afektband »

cerfotoc píše:
afektband píše:
Soudíš podle čeho?

Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

do kompu to neházej, jedině ten multák hodně zeslab a zesil to kompem, multáky jako takový mají oproti kytaře hodně silný výstup, tahej to rovnou do beden, nebo nejlíp do sluchátek
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

afektband píše:
cerfotoc píše:
afektband píše: Na mulťákách (pokud to není G-Major a vejš) jsou noise gate naprosto nepoužitelný, akorát to ještě víc zničí zvuk.
Soudíš podle čeho?
mno...soudim podle sluchu :) tak určitě to neni nejlepší, ale když to vypnu tak to docela šumí, když to mám zaplý tak nemám problém a nezdá se mi že by mi to mrvilo zvuk. Ale tim nechcu nějak propagovat muj mulťák...chystám se totiž na krabky až budou prachy :)

Kiwi - upraven počet citací na 3

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“